دعاوی مربوط به شرکت ها

دعاوی مربوط به شرکت ها شامل چه مواردی میشود؟ نحوه طرح دعاوی شرکت ها چگونه است؟ سهامداران چه دعاوی را میتوانند علیه شرکت مربوطه طرح و اقامه نمایند؟ نحوه تنظیم دادخواست علیه شرکت خصوصی به چه صورت است؟ مراحل شکایت از شرکت ها چیست و تنظیم لایحه مربوطه به چه صورت است؟ با بهترین وکیل شرکت همراه باشید.

دعاوی مربوط به شرکت ها و مصادیق آن

وکیل شرکت میگوید: بسته به اینکه شرکت مورد نظر چه نوعی میباشد و چه فعالیتی دارد، موضوع دعوای آن متغیر خواهد بود. در ادامه به ذکر مثال برای شما عزیزان پرداخته میشود. به عبارت دیگر، نظر به اینکه شرکت مورد نظر از کدام یک از انواع شرکت های تجاری و حقوقی مندرج در قوانین مدنی و تجارت ما میباشد، دارای دعوای منحصر به فرد خویش خصوصا از حیث موضوع خواسته خواهد بود.

ماده ۲۰ قانون تجارت و انواع شرکت ها

وکیل شرکت میگوید: مطابق ماده ۲۰ قانون تجارت، ۷ شرکت بصورت معین در این ماده قید شده است. شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف.

  • نکته: موسسات غیرتجاری، شرکت هایی هستند که در ماده مرقوم نامی از آنها برده نشده است.

در یک تقسیم بندی، میتوان شرکت ها را به چهار دسته ۱) شرکت های سرمایه ای ۲) شرکت های مختلط ۳) شرکت های اشخاص و ۴) شرکت های تعاونی تقسیم نمود.

نحوه طرح دعاوی مربوط به شرکت ها چگونه میباشد؟

دعاوی مربوط به شرکت ها خصوصا در مورد نحوه اقامه و چگونگی طرح، نیازمند تخصص و مهارت بسیار و اشراف صحیح بر قوانین و مقررات موضوعه دارد. زیرا ممکن است در یک شرکت مانند شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود، پیش از طرح و اقامه دعوا، موارد خاص و جزئی بصورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته و عملکرد هیات مدیره و سهامداران و مصوبات آنان نیز به دقت مورد بازبینی قرار بگیرد. مانند آنکه پیش از اقامه دعوا از صلاحیت اشخاصی که اکنون خود را ذیصلاح و ذینفع میدانند، مطمئن گردیده و سپس نسبت به طرح شکایت از یک شرکت اقدام قانون و حقوقی را انجام داد. لذا با عدم توجه به این نکته و بسیاری از نکات دارای اهمیت، سرنوشت دعاوی مربوط به شرکت ها از ابتدای تقدیم دادخواست، رقم خواهد خورد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل

دعاوی سهامداران علیه شرکت چگونه است؟

دعاوی مربوط به شرکت ها هنگامیکه از سوی سهامداران مورد طرح و اقامه قرار گیرند، شکل متفاوت تری دارد. مقصود از این تفاوت، صورت و ماهیت دعوا میباشد. آنهم نسبت به زمانی که مدیران به تنظیم دادخواست علیه خود یا شرکت دیگری اقدام مینمایند، شکل و صورت مذکور، اهمیت و ماهیت خود را نمایان مینماید. لذا سهامداران گرامی باید پیش از طرح دعوا در دادگاه صالح از نحوه عملکرد مدیران و سایر سهامداران اطلاعات کافی داشته و با اخذ مشاوره حقوقی تخصصی و دقیق از مثبت بودن و صحیح بودن عملکرد خود نیز اطمینان خاطر را به دست آورند.

طرح دعوا علیه شرکت چگونه است؟

دعاوی مربوط به شرکت ها بسته به اینکه از سمت چه شخص یا اشخاصی اقامه و طرح میگردند، مستلزم رعایت یک سری تشریفات و الزامات قانونی میباشند. بعنوان مثال اگر شخصی بخواهد راسا به طرح دعوا اقدام نماید، بنا بر اینکه در شرکت مورد نظر، چه سمت و چه حقوق و تکالیفی دارد، میبایست دلایل سمت خویش را ضمیمه دادخواست نماید. همچنین تصویر اسناد خویش را آماده و پس از تصدیق و برابر اصل نمودن، آنها را ضمیمه دادخواست نماید.

بعنوان مثال، در طرح دعوای شرکت علیه اشخاص بدهکار، میبایست سمت مدیریت عاملی شخص خواهان و همچنین اساسنامه ای که معرف سمت وی باشد و مصوبه هیات مدیره در خصوص میزان صلاحیت و حدود و ثغور تکالیف او به انضمام سایر ادله اثبات دعوا در دادخواست تقدیمی موجود و شفاف باشد. همچنین چنانچه دعاوی مربوط به شرکت ها توسط وکیل پایه دادگستری که در اصطلاح وکیل شرکت نامیده میشود، اقامه گردد، نیازمند ارائه مدارکی است که نشان دهنده این امر باشد که اعطای وکالت به وکیل دادگستری مطابق اصول و مقررات شرکت و اساسنامه آن بوده است.

بهترین وکیل پرونده حقوقی شرکت کیست؟

دعاوی مربوط به شرکت ها در شایع ترین موضوعات مربوطه، دربردارنده ادعای عدم رعایت اساسنامه یا عدم رعایت مقررات مربوط به مصوبات مجامع عمومی و غیره میباشد. که در اکثر موارد، ابطال آن صورتجلسه نیز مورد خواست و تقاضا قرار میگیرد. حال به نظر شما، چه کسی میتواند بهترین عملکرد را در خصوص تنظیم دادخواست و پس از تقدیم آن، در خصوص پیگیری پرونده حقوقی انجام دهد؟ پاسخ شما، بهترین وکیل پرونده حقوقی شرکت میباشد. وکیل شرکت با حضور مستمر و مثبت در شرکت مربوطه نه تنها از کلیه امور جریانی شرکت مطلع میگردد، بلکه ایراد قانونی وارده را به نیکی تشخیص داده و بهترین دعوا را به لحاظ صحیح بودن و فاقد ایراد بودن، طرح مینماید. لذا بهترین توصیه به شما عزیزان بهره مندی از مشاوره حقوقی و وکالت یک وکیل متخصص در دعاوی مربوط به شرکت ها میباشد.

شکایت از شرکت خصوصی چگونه است؟

دعاوی مربوط به شرکت ها اگر در مورد شکایت از شرکت خصوصی باشد از حیث کلیت و قانون حاکم بر آن تفاوتی با سایر دعاوی ندارد. ولیکن نکات حائز اهیمت آن از قرار ذیل است:

۱) شما بعنوان خواهان در آن شرکت خصوصی چه نقشی داشته اید و برای اثبات این سمت و نقش چه دلایل و مدارکی در اختیار دارید؟

۲) نحوه عملکرد شما به چه صورت بوده است و اینکه دارای تحلف یا تخطی در شرح وظایف خود میباشید یا خیر؟

۳) اعطای حقوق و تکالیف و سمت به شما توسط چه شخص یا اشخاصی بوده و آیا ترتیب آن وفق اساسنامه و مصوبات، رعایت شده است یا خیر؟

۴) مرکز مهم امور شرکت کجا بوده و برای خواسته شما چه شروطی در نظر گرفته شده است؟

بسیاری از نکات و موارد حائز اهمیت نیز در مبحث شکایت از شرکت خصوصی وجود دارد که بسته به نوع و ذات آن فعالیت متغیر و متفاوت میباشد. لذا پیش از طرح دعاوی مربوط به شرکت خصوصی مورد نظر، از دانش، تخصص و تجربه وکیل شرکت بهره مند شوید.

نحوه تنظیم دادخواست علیه شرکت ها

دعاوی مربوط به شرکت ها برای آنکه اقامه گردند و به جریان بیفتند، همانند سایر دعاوی حقوقی و تجاری، نیازمند تنظیم دادخواست به نحو صحیح و اصولی میباشند. رعایت قوانین شکلی در رد نشدن دعوا و عدم مواجهه با قرار رد دعوا بسیار حائز اهمیت میباشد. از طرفی پس از رعایت اصول و مقررات شکلی، نوبت به صحیح بودن ماهیت دعوا میرسد. یعنی دعوا میبایست در ذات و ماهیت نیز بیان کننده خواسته دقیق و شفاف خواهان باشد. لذا بهترین تصمیم آن است که اگر برای ادامه روند و پیگیری پرونده خود، نیاز به وکیل شرکت ندارید، حتما برای تنظیم دادخواست از مشاوره حقوقی وکیل متخصص امور شرکت ها استفاده نموده و احتمال خطا در تنظیم را کاهش دهید.

مراحل شکایت از شرکت و دادگاه صالح

دعاوی مربوط به شرکت ها همانند سایر دعاوی میتواند در هر دو دسته حقوقی و کیفری طرح و اقامه گردد. بعنوان مثال در شکایت از خیانت در امانت مدیران شرکت، پرونده کیفری طرح و ورد رسیدگی قرار میگیرد. در صورتیکه برای انحلال شرکت یا تعیین مدیر تصفیه میبایست دعوای حقوقی اقامه و پرونده حقوقی مطرح گردد. لذا بطور کلی میتوان اینگونه بیان نمود که دعاوی مربوط به شرکت ها اگر دارای عنوان کیفری باشد، دادگاه کیفری دو صالح به رسیدگی میباشد، و اگر دعوا، با تنظیم دادخواست اقامه گردد، دادگاه محل امور مهم شرکت، یا محل انعقاد قرارداد یا انجام مورد قرارداد صالح به رسیدگی خواهد بود.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرکت چیست و انواع آن کدام است؟

وکیل برای طرح و اقامه دعاوی شرکت ها
وکیل برای طرح و اقامه دعاوی شرکت ها

وکیل دعاوی شرکت ها در تهران

امروزه به دلیل پیچیدگی و طیف وسیع امور و دعاوی شرکتها بهره گیری از دانش و تخصص وکیل شرکت ها امری غیرقابل اجنتناب می باشد. لذا به اطلاع کلیه مدیران عامل و روسای هیئت مدیره انواع شرکتهای تجاری میرساند که میتوانند از خدمات حقوقی ارائه شده توسط  وکلای مجرب در امور شرکت ها، مشغول در موسسه حقوقی امین عدالت کبریا در تهران استفاده کنند. جهت مشاوره هم اکنون با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments