آیا میان جرم فروش مال غیر و معامله فضولی تفاوتی وجود دارد؟ وجه تمایز جرم انتقال مال غیر با معامله فضولی در چیست؟ چگونه تشخیص بدهیم جرم فروش مال متعلق به دیگری رخ داده یا میبایست دعوای حقوقی تنفیذ یا رد معامله فضولی طرح نماییم؟ وکیل فروش مال غیر به تدقیق بیان میدارد.
اصلی ترین تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی
خوب توجه کنید که فروش مال غیر در قوانین جزایی مورد جرم انگاری واقع شده است. لذا انتقال مال متعلق به دیگری جرم بوده و موجب طرح و اقامه دعوای کیفری میشود. ولیکن معامله فضولی فاقد وصف جزائی است. یعنی جرم نبوده و موجب طرح دعوای کیفری نشده بلکه تنظیم دادخواست و طرح پرونده حقوقی را در پی دارد. لذا اصلی ترین تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی، جرم بودن و دارا بودن وصف کیفری برای فروش مال غیر است درحالیکه معامله فضولی داخل در دعاوی حقوقی بوده و مورد از موارد کیفری نمیباشد.
تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی از طرف فروشنده
- فروشنده در جرم فروش مال غیر کیست؟
- فروشنده در معامله فضولی کیست؟
- آیا فروشنده در فروش مال غیر شخص دیگری جز مالک است؟
وکیل فروش مال غیر پاسخ میدهد: یکی از اصلی ترین وجوه تمایز و تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی در سمت و ذکر سمت فروشنده میباشد. به این معنی که در جرم فروش مال غیر فروشنده نام خویش را در معامله ذکر میکند. یعنی فروشنده اقدام به فروش مال متعلق به دیگری با ذکر نام خودش مینماید. در جرم مذکور فروشنده معامله را با نام خودش منعقد مینماید. ولیکن در معامله فضولی فروشنده معامله را با نام مالک اصلی منعقد مینماید و یعنی به نمایندگی از مالک اقدام میکند. در مبحث حقوقی معامله فضولی فروشنده، معامله را بان خودش منعقد نمیکند و معامله را برای مالک اصلی انجام میدهد.
- نکته: ممکن است در معامله فضولی نیز نام مالک اصلی در ستون مشخصات فروشنده قید و ذکر نگردد ولیکن آنچه که در عالم اعتبار و اراده یعنی عالم حقوقی رخ میدهد، انجام معامله برای شخص دیگری است که مبنای معامله فضولی است. تشخیص این امر با دادگاه است.
احراز سوء نیت و قصد مجرمانه
خوب است بدانید یکی دیگر از انواع تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی در وجود یا عدم وجود سوء نیت و قصدمجرمانه میباشد. پرواضح است که برای ارتکاب جرم و اثبات آن و انتساب نتیجه مجرمانه به فعل و عمل مرتکب، میبایست سوء نیت و قصد مجرمانه وی برای محکمه اثبات شود. لذا چنانچه سوء نیت و قصد مجرمانه مرتکب برای دادگاه احراز نشود و به اثبات نرسد، جرم فروش مال غیر محقق نشده و مورد داخل در موارد دعاوی حقوقی خواهد بود.
تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی ازجهت مرجع رسیدگی
مرجع رسیدگی و دادگاه صالح به رسیدگی به دعوای حقوقی معامله فضولی، دادگاههای عمومی حقوقی واقع در حوزه اقامت خوانده یا محل وقوع مال غیرمنقول میباشند. ولیکن مرج صالح به رسیدگی به جرم فروش مال غیر بدوا دادسرای محل وقوع جرم و بعد از آن دادگاهی است که دادسرا در معیت آن اقدام به رسیدگی مینماید. لذا تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی از حیث مرجع رسیدگی کننده نیز حائز اهمیت بوده و به جرم مذکور در دادگاه کیفری و به معامله فضولی در دادگاه حقوقی رسیدگی صورت میپذیرد.
تنفیذ معامله فضولی به چه معناست؟
ذکر این مساله در این مبحث که تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی در چیست از این جهت خالی از لطف نمیباشد که نشان دهنده عدم سوء نیت فضول در معامله فضولی است. پس از انعقاد معامله فضولی نیاز به اعلام اراده از سوی مالک اصلی برای تنفیذ یا عدم تنفیذ یعنی رد معامله وجود دارد. ولیکن در جرم فروش مال غیر موردی بنام اعلام تنفیذ یا رد مالک به میان نمی آید زیرا اساسا معامله ای در عالم حقوق به لحاظ رعایت اصول و مقررات واقع نشده است.
وکیل جرم فروش مال غیر
تفاوت فروش مال غیر و معامله فضولی اگر به درستی تشخیص داده نشود موجب انتخاب راهی ناصحیح و اشتباهی در طرح و اقامه دعوا میشود. وکیل دعاوی کیفری و وکیل فروش مال غیر در بدو امر بررسی مینماید که مساله پیش روی دارای عنوان مجرمانه میباشد یا خیر. اگر ارکان تشکیل دهنده جرم فروش مال غیر محقق نشده باشد مورد از موارد اقامه دعوای حقوقی میباشد. لذا بسیار حائز اهمیت است که نسبت به طرح چه دعوایی اقدام میشود. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است به داشتن کادر مجرب از وکلای پایه یک دادگستری که صاحب بینش صحیح حقوقی بوده و وفق اشرافی که بر رویه عملی دادگاه ها دارند اقدام به ارائه مشاوره حقوقی و راهنمایی های مفید و کاربردی به شما عزیزان مینمایند.
سلام اگر کسی در دادگاه بدوی حاکم شود و مالی را بفروشد، بعد در دادگاه تجدید نظر محکوم گردد. تکلیف چیست؟
با سلام
تا پیش از صدور حکم قطعی نباید معامله ای در خصوص مال صورت گیرد. در صورت فروش معامله باطل می گردد. برای مشاوره بیشتر با وکیل فروش مال غیر با ما تماس بگیرید.
سلام بنده صاحب ماشینی بودم که بدون حضور من یا امضاء من پسر ۱۹ ساله من ماشینو به یک آقای ۵۵ ساله فروخته، اونم نه در بنگاه معاملات، بین خودشون دستی نوشتن و امضا کردن ۴۳ میلیون به کارت پسرم واریز کرده و ده میلیون باقی مانده شو هم به گفته خریدار به برادر شوهرم داده، بعد خریدار بدون اینکه سند بزنه به نام خودش ماشینو به یه افغانی فروخته. من الان با اینکه ماشین بنامم بوده و خریدار حتی یه زنگ به من نزده که ببینه من راضی به فروش ماشین هستم یا خیر، من میخوام شکایت کنم ایشون حتی به خود من پولی نداده و کاملا در جریان اینکه ماشین مال منه هم بوده چطوری میتونم ماشینمو پس بگیرم ازشون؟
با سلام
شما می توانید علیه فرد مورد نظر و پسر خود به جرم انتقال مال غیر شکایت کنید و یا دعوای حقوقی ابطال معامله صورت گرفته بین پسر خود و خریدار را مطرح کنید و درخواست استرداد خودرو را نمایید. برای مشاوره بیشتر با وکیل فروش مال غیر با ما تماس بگیرید.
سلام. بنده ملکی رو بصورت اقساط از پدر زن خودم خریدم و در دفتر املاک مبایعه نامه با کد رهگیری تنظیم شد. بعد از ۲ سال نامبرده ملک را در دفتر اسناد رسمی بنام همسرم کرد و در آن لحظه بنده هم حضور داشتم. پس از دو سال دیگر متاسفانه متارکه کردیم. طی این مدت بنده به فرض اینکه مشکلی در زندگی نخواهیم داشت اعتراضی نسبت به انتقال سند به نام همسرم نداشتم. در حال حاضر که بیش از یکسال از متارکه من و همسرم میگذرد چگونه میتوانم ادعای ملک را داشته باشم؟ ضمنا بخشی از وجوه را نقدی و بخشی را بصورت انتقال بانکی پرداخت کرده ام و مقداری هم در قالب یک وام که با اعتبار مبایعه نامه دریافت کردم به پدرزنم پرداخت کردم. و اینکه تقریبا نیمی از کل اسناد پرداختی را دارم . سپاسگزارم
با سلام
شما می توانید به استناد مبایعه نامه که در دفتر املاک تنظیم کرده اید، درخواست ابطال سند و صدور سند به نام خود را نمایید. البته این یک اقدام حقوقی بسیار تخصصی است که توصیه می شود بدون وکیل به هیچ عنوان اقدام نکنید. برای مشاوره با وکیل دعاوی ملکی می توانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.
سلام ما زمینمونو دادم مشارکت سهم ما کلا ۸ واحد مجزا و یک بلوک کامل بود ولی مهندسمون ۶ واحدش رو به من وکالت داد موند اون ۲ واحد که به یه نفر دیگه وکالتشو داده، اون خریدارم حتی نیومده ملک رو ببینه همینجوری خریده یعنی مال منو بدون اینکه بیاد تحقیق کنه از مهندس خریده حکمش چی میشه؟
با سلام
در صورتی که ملک متعلق به شما را خریداری کرده باشند فروشنده به فروش مال غیر محکوم خواهد گردید. جهت مشاوره با وکیل فروش مال غیر با ما تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید همسر بنده مدت ۱۸ سال در مغازه ای (که سرقفلی آن توسط پدرش از مستاجر قبلی به صورت قولنامه بیع خریده بود) مشغول به کار بود، و حتی پشت همون قولنامه به صورت قراردادی بین پدرو پسر به مبلغ ۲۳ میلیون به همسرم واگذار شده ، البته قابل ذکر است در قرارداد اجاره ی مالک با مستاجر اول به صورت رسمی بوده یکی از شرایط فسخ تغییر شغل بوده دیگری حق واگذاری به هیچ عنوان نداشته اعم از وکالت، نمایندگی و … ، نپرداختن اجاره تا دهم هر ماه و به مدت یک سال اجاره داده شده بود که مستاجر ۳ بعد از تاریخ اتمام اجاره با رعایت نکردن شرایط فسخ قرارداد هم تغییر شغل انجام میده هم به غیر واگذار میکنه و وکالت به خریدار هم میده که بتنهایی بره او اجازه مالک رو بگیره که نه پدر همسرم و نه همسرم از سال ۷۵ دنبال اجازه ی مالک نرفتن و همینجوری در مغازه مشغول به بودن و مالک اجاره دریافت میکرد و اشتباهی رخ داده بود که مالک (بنیاد شهید) میپنداشت که مستاجر همون مستاجر اولی است تا اینکه سال ۹۴ پدر همسرم فوت کرد و قولنامه غیب شد به دلیل اینکه پشت قولنامه ،قرارداد فروش و واگذاری به همسرم نوشته شده بود و همه ی وراث مدعی حق سرقفلی شدند همسرم برای اینکه مغازه رو از دست نده سهم مادرش رو خرید و دو تا خواهر و یک برادر نفروختن و تقسیم نامه ای مابین اینها نوشته شد، و در مغازه رو نزاشتن همسرم باز کنه یعنی به مدت ۳ الی ۴ سال مغازه رو بسته نگه داشتند ولی ما اجاره رو سر وقت پرداخت میکردیم و در اون مدت در مزایده شرکت کردیم و ملکیت مغاره رو هم خریدیم و بعد از خرید در مغازه رو باز کردیم و تعمیرات داخلی و تمام بدهی های گذشته ّه ارگانها رو پرداخت کردیم و مغازه رو اجاره دادیم و بعد وراث با تقسیم نامه و کپی قولنامه ای که داشتن از همسرم به اتهام فروش مال غیر مال مشاعی شکایت کردند و با این همه مدرک نتونستیم از خودمون دفاع کنیم و مجرم شناخته شد و به یک سال زندان و ۴۸ میلیون جزای نقدی محکوم شد یعنی به نوعی از اسم وراثی که بهشون ارث رسیده استفاده کردند و چون همسرم مالکیت ۶ دانگ عرصه و اعیان رو خریده بود سواستفاده کردند تا سرقفلی رو به اثبات برسونند مالک در اجاره نامه سرقفلی نگرفته و فقط به مدت یک سال باقید شغل مستاجر قرارداد بسته خیلی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید؟
باسلام لطفا جهت مشاوره تلفنی تماس بگیرید. مساله شما قابلیت پاسخ در دیدگاه را ندارد. نیاز به مشاوره حقوقی تخصصی دارید.