مدت اعتبار گواهینامه اختراع به استناد ماده ۱۶ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری بیست سال از تاریخ ثبت اختراع مورد نظر می باشد.
مدت اعتبار گواهینامه اختراع چیست؟
مدت اعتبار گواهینامه اختراع، مدت زمانی است که به موجب قانون از اختراع مورد نظر حمایت می شود. گواهینامه اختراع یک سند رسمی محسوب می شود و تا زمانی که این سند دارای اعتبار باشد، قانونگذار از مالک اختراع حمایت می نماید. اما اگر مدت اعتبار گواهینامه به پایان برسد و یا مالک اختراع از تمدید مدت آن خودداری نماید، هیچ حمایتی از مخترع صورت نمی گیرد.
حقوق ناشی از ثبت اختراع چیست؟
حقوق ناشی از ثبت اختراع به استناد ماده ۱۵ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری به شرح ذیل می باشد:
حقوق ناشی از گواهینامه اختراع به ترتیب زیر است:
الف – بهرهبرداری از اختراع ثبت شده در ایران توسط اشخاصی غیر از مالک اختراع، مشروط به موافقت مالک آن است. بهرهبرداری از اختراع ثبت شده به شرح آتی خواهد بود:
۱ – درصورتی که اختراع درخصوص فرآورده باشد:
اول – ساخت، صادرات و واردات، عرضه برای فروش، فروش و استفاده از فرآورده.
دوم – ذخیره به قصد عرضه برای فروش، فروش یا استفاده از فرآورده.
۲ – درصورتی که موضوع ثبت اختراع فرآیند باشد:
اول – استفاده از فرآیند.
دوم – انجام هر یک از موارد مندرج در جزء (۱) بند (الف) این ماده درخصوص کالاهایی که مستقیماً از طریق این فرآیند به دست میآید.
ب – مالک میتواند با رعایت بند (ج) این ماده و ماده (۱۷) علیه هر شخص که بدون اجازه او بهرهبرداریهای مندرج در بند (الف) را انجام دهد و به حق مخترع تعدی کند و یا عملی انجام دهد که ممکن است منجر به تعدی به حق مخترع شود، به دادگاه شکایت از کپی اختراع را مطرح کند.
ج – حقوق ناشی از گواهینامه اختراع شامل موارد زیر نمیشود:
۱ – بهرهبرداری از کالاهایی که توسط مالک اختراع یا با توافق او در بازار ایران عرضه میشود.
۲ – استفاده از وسایل موضوع اختراع در هواپیماها، وسائط نقلیه زمینی یا کشتیهای سایر کشورها که به طور موقت یا تصادفاً وارد حریم هوایی، مرزهای زمینی یا آبهای کشور میشود.
۳ – بهرهبرداریهایی که فقط با اهداف آزمایشی درباره اختراع ثبت شده انجام میشود.
۴ – بهرهبرداری توسط هر شخصی که با حسن نیت قبل از تقاضای ثبت اختراع یا درمواقعی که حق تقدم تقاضا شده است، قبل از تاریخ تقاضای حق تقدم همان اختراع، از اختراع استفاده میکرده یا اقدامات جدی و مؤثری جهت آماده شدن برای استفاده از آن در ایران به عمل میآورده است.
د – حقوق استفاده کننده قبلی که در جزء(۴) بند (ج) این ماده قید شده است، تنها به همراه شرکت یا کسب و کار یا به همراه بخشی که در آن از اختراع استفاده میشده یا مقدمات استفاده از آن فراهم گردیده، قابل انتقال یا واگذاری است. مالکیت صنعتی درخواست کند که نامش ذکر نشود. هرگونه اظهار یا تعهد مخترع مبنی بر این که نام شخص دیگری به عنوان مخترع قید گردد، فاقد اثر قانونی است.
اعتبار گواهینامه اختراع قابل تمدید است؟
مدت اعتبار گواهینامه اختراع بیست ساله می باشد. بعد از اتمام این مدت اعتبار گواهینامه قابل تمدید نمی باشد. به عبارت دیگر قانونگذار صرفا یک بازه بیست ساله به مخترع زمان داده است تا از حقوق انحصاری اختراع خود استفاده نماید. پس از این مدت اختراع مورد نظر هیچ حق انحصاری برای مالک آن ایجاد نخواهد کرد و هر شخصی می تواند از اختراع مورد نظر استفاده نماید.
مشاوره با وکیل اختراع
وکیل پرونده های اختراع به وکیلی گفته می شود که در دعاوی اختراع، طرح صنعتی و علامت تجاری فعالیت می نماید. برای طرح یک شکایت صحیح و همچنین دفاع در مقابل شکایت مورد نظر، باید از مشاوره وکیل متخصص در این زمینه استفاده نمایید. وکیل متخصص و با تجربه ما در موسسه امین عدالت کبریا این امکان را برای شما فراهم کرده است. بدون فوت وقت با ما تماس بگیرید و مشاوره با وکیل اختراع انجام دهید.
مدت اعتبار گواهینامه اختراع چه تاثیری در شکایت دارد؟
مدت اعتبار گواهینامه اختراع تاثیر مستقیم در حق طرح دعوا از سوی مالک این گواهینامه دارد. زمانی مالک اختراع می تواند علیه سو استفاده کنندگان از اختراع مورد نظر طرح دعوا نماید که گواهی نامه وی دارای اعتبار باشد. اگر اعتبار گواهینامه اختراع به اتمام رسیده باشد، گواهینامه صادره باطل شده و هیچ اعتباری ندارد. برای طرح دعوا در دادگاه حتما از وکیل اختراع استفاده نمایید تا مسیر صحیح شکایت را طی نمایید. ما در این کار متخصص هستیم.
گواهینامه اختراع چیست؟
گواهینامه اختراع، سند رسمی است که از سوی اداره مالکیت معنوی بعد از طی مراحل قانونی برای ثبت یک اختراع، صادر می گردد. تا زمانی که گواهینامه مورد نظر از نظر قانونی و از سوی مراجع قضایی باطل نشده است، دارای اعتبار بوده و قابلیت استناد دارد.
مدت اعتبار گواهینامه اختراع چند سال است؟
مدت اعتبار گواهینامه اختراع بیست سال است. پس از پایان این مدت ۲۰ ساله، مالک اختراع هیچ حقی نسبت به اختراع مورد نظر ندارد. استفاده عموم از اختراع مورد نظر اعم از تولید محصول ناشی از اختراع، توزیع، وارد کردن و یا هر اقدام دیگری، فاقد ایراد قانونی بوده و مالک اختراع حق طرح هیچ دعوایی را علیه استفاده کنندگان نخواهد داشت.
تخصص وکیل چراغ راه شماست
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن وکیل متخصص و با تجربه در زمینه دعاوی مالکیت فکری این نوید را به شما عزیزان می دهد که با مراجعه به موسسه ما از خدمات تخصصی استفاده نمایید. برای مشاوره با وکیل اختراع و یا تنظیم دادخواست، شکواییه، اظهارنامه، لایحه و یا استفاده از سایر خدمات حقوقی موسسه با ما تماس بگیرید.