مجازات نقض حق اختراع

وکیل ثبت اختراع در مقاله حاضر قصد دارد به بهترین شکل در ادامه مقاله نقض حقوق ناشی از ثبت اختراع به بررسی مجازات نقص حق اختراع بپردازد تا این امر برای مخترعان عزیز روشن شود که افراد سو استفاده کننده از اختراع ایشان در صورت اثبات چه مجازاتی را تحمل خواهند کرد.

حق اختراع چیست؟

مجازات نقض حق اختراع و بررسی آن به عقیده وکیل ثبت اختراع نیازمند این است که شما ابتدائا با حق اختراع و تعریف آن آشنا شوید. در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری برای افرادی که فرآیند را محصول جدید را خلق می کنند این حق در نظر گرفته شده است که این موارد را در صورت جدید بودن و اصیل بودن در اداره مالیکت صنعتی ثبت نمایند و به عنوان مخترع این موارد از اداره مذکور درخواست صدور ورقه اختراع نمایند.

وکیل ثبت و دعاوی اختراعات در ادامه بیان می دارد، وقتی اداره مالکیت صنعتی پس از بررسی مدارک ارائه شده از سوی مخترع نظر به اصیل بودن و جدید بودن اختراع داشته باشد، اقدام به صدور ورقه اختراع به نام فرد درخواست دهنده می نماید. پس از صدور ورقه اختراع مخترع دارای حقوقی می شود که پیشنهاد می شود برای آشنایی با این حقوق به مقاله منتشر شده توسط وکلای متخصص موسسه حقوقی امین عدالت کبریا تحت عنوان  حقوق مادی ناشی از ثبت اختراع مراجعه نمایید.

مجازات نقض حق اختراع چه زمانی محقق می شود؟

مجازات نقض حق اختراع، طبق قانون از تاریخ ثبت اظهارنامه اختراع که تاریخ به وجود آمدن حقوق ناشی از ثبت اختراع برای مخترع است به وجود می آید و این امکان وجود دارد که حقوقی که در اثر ثبت اختراع برای مخترع به وجود آمده است نقض گردد و در ادامه با شکایت مخترع مجازات نقض حق اختراع برای فرد سو استفاده کننده محقق شود.

وکیل تخصصی دعاوی اختراعات

دعاوی اختراعات و نقض حق اختراع از جمله دعاوی تخصصی می باشد که به جهت نوظهور بودن این دعاوی و تخصصی بودن آنها نمی توان انتظار داشت همه وکلا در این زمینه سررشته داشته و با تجربه یا متخصص باشند از همین رو می بایست به دنبال وکلایی باشید که در پرونده های با موضوعات مشابه و دعاوی مربوط به مالکیت فکری سابقه فعالیت داشته باشند. وکیل متخصص و با تجربه در زمینه دعاوی اخترعات را می توانید از بین وکلای حاضر در موسسه حقوقی امین عدالت که در این زمینه تخصص و تجربه کافی را دارند انتخاب کنید.

مجازات نقض حق اختراع چیست؟

مجازات نقض حق اختراع در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری از سوی قانونگذار تعیین شده است و قانونگذار در ماده ۶۱ قانون فوق الذکر به بیان مجازات های در نظر گرفته شده به شرح ذیل پرداخته است:

“هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد (۱۵)، (۲۸) و (۴۰) نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده (۴۷) عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته‌ شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده ‌میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا پنجاه میلیون (۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم می‌شود”

چه دادگاهی صلاحیت رسیدگی به این شکایت را دارد؟

مجازات نقض حق اختراع از دیدگاه وکیل ثبت اختراع همانطور که از نامش پیداست نیازمند یک دعوای کیفری می باشد، دعوای کیفری هم برابر اصول حقوقی دارای سه مرحله رسیدگی در دادسرا، دادگاه کیفری دو و دادگاه تجدید نظر می باشد. مجازات نقض حق اختراع حکمی است که پس از طرح شکایت از سوی مخترع در دادسرای ناحیه ۲۶ تهران (۱۹ سابق) و طی مراحل دادسرا و احراز نقض حق اختراع از سوی دادیار و یا بازپرس رسیدگی کننده به این جرم و ارسال پرونده به دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی شهید قدوسی تهران، از سوی قاضی این دادگاه صادر می گردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل خانم | وکیل زن | وکیل خانوم برای پرونده

وکیل دعاوی اختراعات
وکیل دعاوی اختراعات

وکیل برای شکایت نقض حق اختراع

موسسه حقوقی و داروی امین عدالت کبریا در تهران با عنایت به اینکه وکالت در عصر حاضر به سمت تخصصی شدن رو به حرکت می باشد و نمی توان از یک وکیل انتظار داشت که در همه زمینه های کاری متخصص و با تجربه باشد، اقدام به تشکیل دپارتمان هایی تخصصی در زمینه های متفاوت نموده است و یکی از این زمینه ها دعاوی تجاری و مالکیت معنوی می باشد از همین رو توصیه می شود برای دریافت خدماتی تخصصی و با کیفیت به ما اعتماد کنید.

برای مشاوره با وکیل متخصص و با تجربه در زمینه دعاوی اختراعات یا تنظیم لایحه یا شکواییه در دعاوی مجازات نقض حق اختراع با ما تماس حاصل فرمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۲ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
برزو
11 ماه قبل

با سلام، اگه اختراعی باعث سود و درآمد زیادی باشد عملا این مبلغ یا مجازات نمی تواند بازدارنده باشد. در این صورت شرایط پرونده به چه شکل پیش خواهد رفت؟

مهدی
1 سال قبل

سلام جناب مجازات یه داور و کارشناس که اظهارنامه اختراع بنده را که کاملا نوآوری و تازه و فنی بود را رد کردن و بد از چندین ماه به اسم یک نفر دیگر ثبت کردن، مجازاتش چیه؟

پارمیدا
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . اگه رضایت شاکی رو در پرونده نقض حق اختراع بدست بیاریم تکلیف پرونده چه خواهد شد؟

ایرج
3 سال قبل

سلام خسته نباشید . میشه بفرمایید چرا برای نقض حق اختراع مجازات کیفری در نظر گرفته شده است؟

یونس پیک
3 سال قبل

با سلام کسی که نقض حق اختراع کرده باشه وبا توجه به دانستن این موضوع اقدام به تولید و فروش اختراع نموده باشد و با توجه به تذکر بنده همچنان به تولید ادامه داده باشد و با این کار هم بازار کار بنده را برای قرارداد با سرمایه گذار خراب کرده باشد و هم تعداد بالایی تولید و عرضه کرده باشد چه مجازاتی دارد؟ باتشکر