حق ثبت اختراع

وکیل ثبت اختراع در مقاله های پیشین به بررسی نقض حقوق ناشی از ثبت اختراع و اینکه ثبت اختراع در ایران چگونه است و چه شرایطی دارد پرداخته است، در مقاله حاضر دپارتمان تخصصی دعاوی تجاری در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا متشکل از وکلای متخصص در دعاوی تجاری قصد دارد تا به بررسی حق ثبت اختراع بپردازد.

حق ثبت اختراع چیست؟

حق ثبت اختراع برای کسی به وجود می آید که اختراع را انجام داده است به عبارت دیگر مخترع بعد از اینکه اختراع را انجام داد می تواند اقدام به ثبت اختراع نماید. وکیل اختراع در ادامه بیان می دارد، حق ثبت اختراع در فرض پیش گفته پیچیدگی ندارد و رویه مشخصی دارد اما حق ثبت اختراع وقتی با مشکل مواجه می شود که اختراع در اثر قرارداد یا در اثر استخدام یا اینکه چند نفر همزمان درخواست ثبت اختراعی را داشته باشند. در مقاله حاضر فروض پیش گفته در خصوص حق ثبت اختراع مورد بحث قرار خواهد گرفت.

وکیل ثبت اختراع | حق ثبت اختراع
وکیل ثبت اختراع | حق ثبت اختراع

اولین اختراع یا اولین ثبت

حق ثبت اختراع زمانی که دو یا چند نفر همزمان درخواست ثبت اختراعی را نمایند با مشکلاتی مواجه می شود که در ادامه به بررسی این فرض خواهیم پرداخت. برای حل مشکل پیش گفته در حق ثبت اختراع با دو راه حل مواجه هستیم که وکیل ثبت اختراع در ادامه به بهترین شکل ممکن و به خوبی هر دو راه حل را برای شما عزیزان بیان خواهد نمود.

سیستم اولین اختراع

حق ثبت اختراع وقتی با مشکل اولین ثبت یا اولین اختراع مواجه می شود یکی از راه حل ها که در بعضی از کشورها مورد استفاده قرار می گیرد، سیستم اولین اختراع می باشد به این معنی که وقتی دو نفر خواستار ثبت یک اختراع می باشند باید به این نکته توجه کرد که چه کسی اول اختراع را انجام داده است.

دو مخترع باید این امر را اثبات نمایند که کدام یک زودتر اختراع را انجام داده اند و برای اثبات این امر که کار دشواری نیز می باشد باید به دلایل مختلف از جمله اسناد و مدارکی که در فرآیند اختراع از آنها استفاده می نمودند و موارد دیگری بهره مند شوند. تا بتوانند حق ثبت اختراع را برای خود ایجاد نمایند.

سیستم اولین ثبت

حق ثبت اختراع و شناخت اینکه چه کسی حق ثبت دارد از یک راه دیگر نیز قابل بررسی است و آن هم از دیدگاه وکیل ثبت اختراع راه حل اولین ثبت می باشد. سیستم اولین ثبت به این معنی است، قانون کسی را مالک اختراع می داند که ابتدا اقدام به ثبت اختراع مورد نظر نموده باشد منظور از ثبت ارسال اظهارنامه ثبت به صورت قانونی می باشد به این شرط که مسترد و رد نشده باشد.

در نتیجه در این حالت کسی مالک اختراع شناخته می شود و حق ثبت اختراع را دارد که زودتر اظهارنامه را ارسال کرده باشد و توجهی به این نمی شود که چه کسی ابتدا اختراع را به وجود آورده است.

نکته: وکیل تجاری یادآور می شود که قانونگذار در ماده ۱۸ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری در ایران برای افرادی که از ثبت یک اختراع متضرر شده و خواستار ابطال گواهینامه اختراع می باشند، این راه حل را در نظر گرفته است که با طرح دعوی در محاکم خواستار ابطال گواهینامه اختراع صادره شوند.

وکیل ثبت اختراع
دعاوی تجاری به طور کلی و به صورت اخص دعاوی مربوط به اختراعات و حق ثبت اختراع، از جمله پرونده های تخصصی می باشند که شما نمی توانید مانند موضوعات دیگر از قبیل خانواده، کیفری، حقوقی و…. به هر وکیلی مراجعه کنید و خواستار ارائه خدمات در این زمینه ها باشید چرا که این موارد نیاز به وکیل متخصص و با تجربه موفق در دعاوی مربوط به اخترعات و دعاوی تجاری دارد که علاوه بر داشتن علم از نظر عملی نیز با رویه های حاکم در دادگاه ها آشنا بوده و بتواند شما را در رسیدن به بهترین نتیجه ممکن همراهی کند.

◁◁ بیشتر بدانید:  نقض حقوق ناشی از ثبت اختراع

حق ثبت اختراع و اختراع اشتراکی

حق ثبت اختراع زمانی که اختراع مشترک میان چند نفر باشد به موجب قوانین حاکم در ایران به این گونه است که اختراع مورد نظر به نام تمامی ایجاد کنندگان اختراع به ثبت خواهید رسید.

به موجب بند ب ماده ۵ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری در ایران در صورتی که اختراعی به صورت مشترک میان چند نفر به ثبت رسیده باشد حقوق متعلق به اختراع مذکور نیز بین این افراد مشترک خواهد بود.

حق ثبت اختراع و اختراع ناشی از استخدام

حق ثبت در اختراع ناشی از استخدام یکی از مواردی است که عموما مورد سوال شما عزیزان می باشد، خوب است بدانید در این خصوص در بند ه ماده ۵ قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری در ایران توضیح کاملی بیان شده است، قانونگذار در این ماده بیان داشته است که کلیه حقوق در اختراع ناشی از استخدام یا قرارداد متعلق به کارفرما می باشد مگر اینکه خلاف آن در قرارداد درج شده باشد. به عبارت دیگر وقتی فردی تحت استخدام دیگری است و موضوع اصلی این استخدام نیز ایجاد اختراع می باشد، حقوق ناشی از این اختراع نیز متعلق به کارفرما می باشد و اختراع به نام او به ثبت خواهد رسید.

وکیل ثبت اختراع لازم به ذکر می داند که در فرض ایجاد اختراع در اثر قرارداد نیز با توجه به مندرجات قرارداد و توافق صورت گرفته اصل بر مالکیت اختراع برای کارفرما می باشد و نمی توان حقی برای پیمانکار یا مخترع اصلی در نظر گرفت.

وکیل ثبت اختراع و دعاوی مربوطه در تهران
وکیل ثبت اختراع و دعاوی مربوطه در تهران

وکیل ثبت اختراع و دعاوی مربوطه در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای پایه یک دادگستری متخصص در زمینه دعاوی تجاری و دعاوی مربوط به حقوق ناشی از ثبت اختراع و دعاوی مربوط به علامت تجاری، طرح های صنعتی، تلاش دارد با کیفیت ترین و مدرن ترین خدمات را به شما عزیزان ارائه نماید. برای مشاوره با بهترین وکیل ثبت اختراع یا طرح دادخواست، تنظیم لایحه، طرح شکایت با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۶ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

54 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
احترام
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. میخواستم از محضرتون بپرسم موسسه شما در زمینه ثبت اختراع هم فعالیت داره؟

پرهان
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. منو به جرم نقض حق اختراع دستگیر و بعدش به حبس و جزای نقدی محکوم کردن مگه نباید به یکیش محکوم بشم؟

جودانه
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . در صورت وجود مغایرت شرعی پس از ثبت چطور میتوان نسبت به آن اقدام کرد؟

کاظم زاده
3 سال قبل

سلام خسته نباشید سوالی داشتم اگه اختراع ثبت شده ای مخالف مسائل شرعی باشه میشه نسبت به ابطالش اقدام کرد؟ راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

ناهیدی
3 سال قبل

سلام وقتتون بخیر. میشه بفرمایید که آیا میشه ایده رو هم ثبت کرد؟