امروزه افراد بسیاری هستند که به دنبال بهبود زیبایی و ظاهر خود هستند. به همین منظور خانمها و آقایان به پزشکانی مراجعه میکنند که این پزشکان دارای تخصص در زمینه جراحی پلاستیک و یا سایر تخصصهای پزشکی هستند. جراحیهای زیبایی اصولا ًخطرهایی را با خود به همراه دارد. به همین منظور خیلی مهم است که اگر در این مسیر قرار گرفته اید و قصد انجام عمل زیبایی را دارید، به سراغ پزشک متخصص بروید تا بعداً دچار پشیمانی نشوید.
اما این سوال پیش می آید که اگر شما از پزشک زیبایی خود ناراضی بودید و به نتیجه دلخواه خود نرسیدید، آیا میتوانید از پزشک شکایت کنید؟ چه مراحلی را باید طی کنید تا بتوانید که از پزشک زیبایی شکایت کنید؟ ما در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع خیلی مهم خواهیم پرداخت. پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چه زمانی از پزشک زیبایی شکایت کنیم؟
شکایت از پزشک زیبایی زمانی رخ میدهد که بیماران از نتیجه عمل یا فرآیند درمان زیبایی راضی نباشند و هزینه های زیبایی نیز پرداخت کرده باشند. مواردی مانند عفونتهای بیمارستانی یا رضایت نداشتن از روند درمانی باعث میشود که افراد تصمیم بگیرند تا از پزشک جراح زیبایی شکایت کنند.
معمولاً پزشکانی که غیر متخصص هستند یا استانداردهای پزشکی را رعایت نمیکنند، مشکلات بسیاری را برای افراد ایجاد میکنند. به همین منظور توصیه میشود، قبل از اینکه بخواهید هرگونه کار زیبایی انجام دهید، نسبت به انتخاب پزشک تحقیق کنید و کلیه جوانب را در نظر بگیرید.
اگر شما هم یکی از افرادی هستید که میخواهید از پزشک زیبایی شکایت کنید، میتوانید با مراجعه به وکیل دعاوی پزشکی، اقدامات لازم را انجام دهید. که در ادامه به شما خواهیم گفت که برای شکایت، چه اقداماتی را باید انجام دهید.
شکایت از جراح زیبایی حقوقی است یا کیفری؟
قصور پزشکی که منجر به پرداخت دیه یا ارش به بیمار می شود، یک جرم است. به همین دلیل شکایت از پزشک زیبایی به دلیل قصور صورت گرفته یک شکایت کیفری است. شروع رسیدگی به شکایت کیفری در دادسرا می باشد. بر خلاف شروع رسیدگی به دادخواست حقوقی که در یکی از شعبات دادگاه حقوقی است. دیه یا ارشی که به شکایت کننده در پروندههای کیفری پرداخت می شود، مجازات پزشک است. در صورتی که در پرونده های حقوقی مجازات نداریم.
مراحل قانونی شکایت کیفری از پزشک زیبایی
- ثبت نام در سامانه ثنا
- تنظیم شکواییه
- مراجعه دفاتر خدمات قضایی
- ثبت شکایت علیه پزشک زیبایی
- ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف مجتمع شماره ۲۹ تهران واقع در سازمان نظام پزشکی
- ارجاع پرونده به دادسرای جرایم پزشکی
- ارجاع پرونده به دادگاه کیفری دو
- ارجاع پرونده به دادگاه تجدید نظر
مشاوره با وکیل شکایت از پزشک زیبایی
وکیل متخصص در شکایت از پزشک زیبایی، با توجه به تجربه و تخصص خود در پروندههای پزشکی، میتواند پیش از طرح هر نوع شکایتی مشاوره جامع و کاملی به شما ارائه دهد. این مشاوره به شما کمک میکند تا با مراحل قانونی شکایتی که قصد دارید انجام دهید، آشنا شوید. همچنین با مشاوره وکیل، میتوانید از مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه نهایتاً آگاه شوید.این وکیل میتواند تمام مراحل پروندههای پزشکی شما را بدون نیاز به حضور در دادسرا و دادگاه، بهصورت کامل انجام دهد و از این طریق بار روانی و زمانی شما را کاهش دهد.
نمونه متن شکایت از پزشک زیبایی در دادسرای جزایم پزشکی
برای شکایت از پزشک زیبایی، شما نیاز به تهیه متنی برای شکواییه دارید تا اگر خودتان قصد طرح شکایت داشتید، بتوانید با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، این شکایت را ثبت کنید. در ادامه، وکیل متخصص در شکایت از جراح زیبایی، نمونهای از متن شکایت را به شما عزیزان ارائه میدهد.
حضور دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۶ تهران
با سلام،
احتراماً به استحضار میرساند اینجانب …………. در مورخ …………….. تحت عمل جراحی ابدومینوپلاستی توسط پزشک ………… با شماره نظام پزشکی ………… قرار گرفتهام. متأسفانه به علت عدم رعایت موازین علمی و فنی از سوی پزشک مذکور، نتیجه عمل به هیچ عنوان رضایتبخش نبوده و علاوه بر این، عوارضی در بدن اینجانب ایجاد شده است، از جمله عدم تقارن، عفونت و اسکارهای بسیار زننده در محل جراحی. لذا با عنایت به موارد فوق، تقاضای تعقیب قانونی پزشک با جلب نظر کمیسیون پزشکی قانونی مورد استدعاست.
متن بالا نمونهای از شکواییهای است که برای طرح شکایت علیه پزشک باید تنظیم نمایید. به دلیل تخصصی بودن شکواییه، توصیه میشود حتماً از وکیل متخصص جرایم پزشکی مشاوره بگیرید و در صورت لزوم، از وکیل مورد نظر درخواست کنید که شکواییه را برای شما تنظیم کند. وکلای با تجربه در حوزه جرایم پزشکی در موسسه ما آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان هستند.
شورای حل اختلاف چه کاری در پرونده های پزشکی انجام می دهد؟
شورای حل اختلاف مجتمع شماره ۲۹ واقع در سازمان نظام پزشکی، مرجع ارجاع پروندهها از سوی دادسرا برای ایجاد صلح و سازش بین شاکی و پزشک است. این شورا مراحل ارجاع پرونده به کمیسیون پزشکی قانونی را انجام میدهد. در صورتی که طرفین بعد از مشخص شدن نتیجه نهایی کمیسیون پزشکی قانونی به توافق برسند، دیه توسط پزشک پرداخت میشود و پرونده مختومه میگردد. اما اگر در این مرحله طرفین به توافق نرسند، پرونده به دادسرای جرایم پزشکی ارسال خواهد شد. این روند بهمنظور حفظ حقوق بیماران و پزشکان و حل و فصل اختلافات بهصورت قانونی و حرفهای طراحی شده است.
کمیسیون پزشکی قانونی چه کاری انجام می دهد؟
شکایت از جراح زیبایی به منظور تعیین قصور یا عدم قصور وی، به کمیسیون پزشکی قانونی ارجاع میشود. در این مرحله، شاکی توسط سه پزشک متخصص مورد معاینه قرار میگیرد و این پزشکان نظریه خود را صادر میکنند. کمیسیونهای پزشکی قانونی معمولاً از هیأت سه نفره تشکیل میشوند، اما ممکن است این هیأت به یازده نفر نیز گسترش یابد، بسته به نوع پرونده و نیاز به تخصصهای مختلف. این فرآیند به شفافسازی و ارزیابی دقیق وضعیت پزشکی بیمار کمک میکند.
شکایت از پزشک زیبایی در کدام دادسرا رسیدگی می شود؟
شکایت از پزشک زیبایی در تهران برای رسیدگی به دادسرای ناحیه ۲۶ که به صورت تخصصی به جرایم پزشکی رسیدگی می نماید ارجاع داده می شود. در شهرستانها پروندههای پزشکی به دادسراهای عمومی و انقلاب ارجاع داده میشود. تعیین اینکه شکایت شما باید در تهران مطرح شود و یا شهرستان، بستگی به این دارد که شما عمل خود را در کدام شهر انجام داده اید. شهری که شما عمل خود را انجام داده اید، محل وقوع جرم می باشد و پرونده باید در همان شهر مورد رسیدگی قرار گیرد.
چه زمانی شکایت از پزشک زیبایی به دادگاه کیفری دو ارجاع می شود؟
شکایت از پزشک زیبایی ابتدا در دادسرا رسیدگی میشود. دادسرا مرجع تحقیق در خصوص شکایت مطرح شده است و پس از پایان تحقیقات، پرونده به دادگاه کیفری دو ارجاع داده میشود تا قاضی حکم صادر کند. در این مرحله، وقت رسیدگی از سوی دادگاه تعیین میشود و پزشک و شاکی برای شرکت در جلسه دعوت میشوند تا دفاعیات خود را مطرح کنند. پس از اتمام جلسه، قاضی اقدام به صدور حکم میکند. این حکم ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ، توسط هر یک از طرفین قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان خواهد بود.
نتیجه شکایت از پزشک زیبایی چیست؟
شکایت از پزشک زیبایی در صورتی که کمیسیون پزشکی قانونی قصور ناحیه پزشک را تشخیص دهد، منتهی به پرداخت دیه یا ارش از سوی پزشک به شاکی میشود. در شرایط خاص، اگر قصور پزشک منجر به فوت مراجعهکننده شده باشد، قاضی ممکن است مجازات حبس نیز برای پزشک در نظر بگیرد. این مجازات بسته به شدت قصور و تبعات آن تعیین میشود و میتواند تبعات حقوقی و کیفری جدی برای پزشک به همراه داشته باشد.
مهمترین نکات حقوقی هنگام شکایت از پزشک زیبایی
شکایت از پزشک زیبایی به طور کلی به دو دلیل قابل طرح است:
عدم رضایت از نتیجه جراحی: به عنوان مثال، یک مراجعهکننده که برای انجام جراحی زیبایی بینی به پزشک مراجعه میکند، ممکن است بعد از عمل متوجه شود که نتیجه عمل رضایتبخش نیست و مشکلات قبل از عمل برطرف نشدهاند. در چنین حالتی، مراجعهکننده میتواند شکایت خود را علیه پزشک مطرح کند.
ایجاد عوارض جدی به دلیل قصور پزشکی: در این حالت، شخصی برای جراحی بینی به پزشک مراجعه میکند و در نتیجه جراحی، نه تنها مشکلات قبل از عمل حل نمیشوند، بلکه به دلیل عفونت، بخشهایی از بینی آسیب میبیند و این امر منجر به بروز آسیبهای جدی به صورت مراجعهکننده میگردد.
مهمترین نکته در شکایت از جراح زیبایی این است که مشخص کنید شکایت شما بر مبنای کدام یک از این موارد است. این امر به شما کمک میکند تا استراتژی مناسب برای انجام شکایت را تعیین نمایید. برای این کار، بهتر است از وکیل متخصص جرایم پزشکی مشاوره بگیرید تا راهکارهای مناسب را به شما ارائه کند.
دعاوی پزشکی را بدون وکیل به دادگاه نفرستید
موسسه حقوقی امین عدالت کبریا با کادری مجرب از وکلای پایه یک دادگستری که در زمینه دعاوی پزشکی دارای تجربه و تخصص کافی می باشند این امکان را برای شما فراهم نموده است که با مراجعه به مجموعه ما با وکیل مورد نظر مشاوره داشته باشید و با کسب اطلاع از نحوه شکایت و مراحل شکایت از جراح زیبایی، اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهید. برای مشاوره با وکیل شکایت از جراح زیبایی و یا تنظیم لایحه، دادخواست، شکواییه و یا استفاده از سایر خدمات حقوقی موسسه با ما تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید سوالات خود را در خصوص شکایت از جراح زیبایی ذیل این مقاله بیان کنید تا توسط همکاران ما پاسخ داده شود.