وکیل اجاره در خصوص تخلیه عین مستاجره عنوان می دارد دعوای تخلیه از دعاوی بسیار شایع در پرونده های ملکی می باشد که در آن اختلاف بین موجر و مستاجر بر سر ملک بوده پیروزی هرکدام از آنها از منظر مالی سود قابل توجهی دارد. لذا خوب است در این پرونده ها که موضوع تخصصی دارند حتما از تجربه و تخصص وکیل خوب در این حوزه بهرمند شوید.
دپارتمان تخصصی موسسه امین عدالت کبریا در این نگاره بر آنست تا با ارائه مطالب مفید در خصوص تخلیه عین مستاجره به سوالات شما از قبیل آیا تخلیه عین مستاجره به دلیل تغییر شغل ممکن است؟ آیا تغییر شغل در قانون موجر مستاجر سال ۵۶ موجب تخلیه مستاجر می شود؟ آیا نوع شغل در اجاره مهم است؟ آیا تغییر شغل از قرارداد به شغل بهتر مصداق تخلف است؟ آیا اضافه نمودن شغل جدید به شغل سابق تخلف است؟ و سوالاتی از این دست یارای شما در محاکم باشد.
تخلیه عین مستاجره و تبیین ماده ۱۴ قانون موجر و مستاجر
وکیل دعاوی اجاره در خصوص ماده ۱۴ قانون موجر و مستاجر بیان می دارد که در این ماده مقنن برای موجر نیز حق تخلیه و فسخ در نظر گرفته است که در بند ۷ آن بدین شرح آمده: اگر مستاجر بدون رضای موجر شغل خود را تغییر دهد در صورتی که قرارداد اجاره برای شغل معینی بوده موجر حق تخلیه عین مستاجره را دارد مگر اینکه شغل جدید عرفا شبیه شغل سابق باشد. پس این نکته مهم و اساسی است که تغییر شغل در قرارداد اجاره از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که موجر در صورت تخلف مستاجر در تعیین شغل حق فسخ قرارداد بدون پرداخت حق کسب و پیشه را دارد.
تخلیه در قانون موجر و مستاجر
وکیل اجاره در تبیین این مورد بیان می دارد همانطور که در مقاله های پیشین وب سایت موسسه ذکر شده و قابل دسترسی است، خوب است بدانید در قانون موجر مستاجر سال ۵۶ موجر در صورت انقضای مدت حق تخلیه مستاجر را نداشت و پس از اتمام قرارداد وادار به تمدید می شد لذا در این مبحث تخصصی بهترین نتیجه اینست که تغییر شغل در قرارداد ار اهمیت بسیار بالای برخوردار است که مقنن به موجر حق تخلیه را داده است.
آیا هر تغییر شغلی موجبات تخلیه را فراهم می کند؟
در موارد و مباحث پیش گفته بیان شده تغییر شغل موجب حق فسخ برای موجر می شود ولی تجربه و تخصص وکیل در پرونده های اجاره بیان می دارد هر تغییر شغلی نمی تواند موجب تخلیه عین مستاجره شود و باید شرایط داشته باشد که مهمترین آنها این می باشد:
۱- در صورت تعیین شغل معین در قرارداد اجاره
۲- در صورت تغییر شغل به شغلی غیر مشابه
پس خوب است بدانید در این مساله صرف تغییر شغل در قرارداد اجاره موجبات تخلیه عین مستاجره را فراهم نمی کند و بایستی شرایط لازم را داشته باشد تا بتوان دادخواست تخلیه داد. النهایه بهترین راهکار قبل از هرگونه اقدام در دعاوی ملکی استفاده از تجربه و تخصص وکیل آن حوزه می باشد تا از هدررفت هزینه های هنگفت جلوگیری شود.
اجاره برای شغل معین و غیر مشابه
وکیل دعاوی اجاره عنوان می دارد برای طرح دعوی تغییر شغل آنچه لازم است این می باشد که قرارداد اجاره ای را مستند دعوی قرار داده که در آن نوع شغل در آن ذکر شده باشد تا در صورت تخلف و تغییر بتوان به آن استناد کرد همچنین است متخصص در این حوزه یکی دیگر از موارد بند ۷ ماده ۱۴ قانون موجر و مستاجر ۵۶، تعیین شغلی غیر مشابه با شغل اصلی است که در صورت مشابهت عرفی موجر را از حق تخلیه ممنوع و درغیر اینصورت این حق برای وی محفوظ می باشد. البته ضابطه چگونگی مشابهت و یا عدم آن با توجه به عدم وجود نصی بر عهده عرف و کارشناسان است.
آیا تغییر شغل بصورت موقت هم موجب تخلیه می شود؟
وکیل دعاوی اجاره در پاسخ به این سوال در بهترین حالت ممکن بیان می دارد اگر پس از قرارداد اجاره ای که شغل معینی در آن تعیین شده تغییر شغل دهد و مجدد به شغل سابق بازگردد باز هم مرتکب تخلف شده و موقت بودن این تغییر تاثیری در این تخلف ندارد و برای موجر این حق پیش می آید که قرارداد اجاره را فسخ کند. خوب است بدانید تغییر شغل به هر ترتیبی در زمان باشد موجد حق تخلیه می باشد و بازگشت به حالت سابق ولو بعد از مدتی.
وکیل اجاره در تهران
اجاره از جمله عقودی است که در آن مستاجر طی قرارداد اجاره مالک منافع عین مستاجره می شود لذا در اینم عقد اختلافات زیادی پدید می آید که به علت عدم وجود آگاهی و تخصص در آن زمینه موجبات افزایش حجم پرونده در دادگاه ها می شود. لذا وکلای متخصص و با تجربه موسسه امین عدالت کبریا در تهران تمام هم و غمشان ارائه مطالب مفید در سایت و مشاوره های حضوری به هم نوعان است تا در پرونده های مربوطه در دادگاه بهترین نتایج را کسب کنند لذا خوب است بدانید در صورت وجود سوالاتی از قبیل:
- آیا تغییر شغل توسط منتقل الیه تخلف است؟
- آیا تاسیس شغل جدید در کنار شغل سابق تخلف است؟
- تغییر شغل موقت موجب تخلیه می شود؟
- آیا تغییر شغل به شغل مشابه موجب تخلیه است؟
و مواردی از این دست بهترین کار اخذ مشاوره از وکلای متخصص و حرفه ای دعاوی حقوقی می باشد.
سلام ببخشید سوالی دارم اگه مستاجر اجاره ماهانش چقد عقب بیفته دادگاه براش حکم تخلیه رو صادر میکنه؟
با سلام این مهلت که در قانون مشخص گردیده است ٣ ماه است.
سلام من مالک ی مغازه هستم و اونو اجاره دادم الان که مستاجرم میگم بلند بشه و خودم نیاز دارم ایشون میگه نمیشم و حق پیشه وری میخوام میشه منو راهنمایی کنید چکار کنم؟
سلام اگر مدت زمان زیادی ایشان در ملک شما سکونت داشته باشد که مطابق قانون به ایشان این حق تعلق بگیرد پس شما میبایست آن را پرداخت نمایید.
سلام وقت بخیر میشه لطفا توضیح بدید که چرا قانون حکم تخلیه به دلیل تغییر شغل رو صادر میکنه؟
با سلام این امر را باید در مفاد قرارداد جستجو کرد چرا که امکان دارد فرد محل را برای شغل خاصی که بیان گردیده اجاره بدهد و در صورت رفتار غیر این موضوع ملک را اجاره نمیداد.
سلام در صورت سکوت مالک بعد از اتمام قرارداد اجاره شیوخ عرفی برخورد با ماجرا چگونه خواهد بود؟
با سلام در صورت سکوت مالک یعنی همچنان به ادامه شرایط با توافقات قبلی رضایت دارد.
مغازه ای رو برای ایجاد شغل فرش فروشی اجاره دادم ولی مستاجر بعد گذشت ۲ ماه تو اون محل قصابی راه انداخته آیا میتونم حکم تخلیه بگیرم براش؟
با سلام بله شما میتوانید وفق ماده ١۴ قانون موجر و مستاجر معامله را فسخ و ملک را تخلیه کنید. البته این نکته مطرح است که شما مورد اجاره را برای مصرف معینی اجاره داده باشید.