وکیل تنظیم قولنامه در مقاله حاضر قصد دارد با توجه به اهمیت قولنامه و کاربرد بسیاری که این پدیده حقوقی در معاملات دارد ابتدائا به ارائه نمونه ای از قولنامه یا مبایعه نامه بپردازد و در ادامه به بررسی آن و شروطی که می توان در آن قرارداد بپردازد.
نمونه قولنامه یا مبایعه نامه
وکیل تنظیم قولنامه در نمونه قولنامه ای که می خواهد ارائه دهد تلاش نموده تا نظرات مختلف حقوقدانان و همچنین رویه حاکم در دادگاه ها را مورد نظر قرار دهد تا نمونه قولنامه ارائه شده شکل کاربردی برای شما عزیزان داشته و قابل استفاده باشد.
” قولنامه یا مبایعه نامه”
۱- فروشنده ……… فرزند ……… به شماره شناسنامه ……… صادره از ……… به نشانی ………
۲- خریدار ……… فرزند ……… به شماره شناسنامه ……… صادره از ……… به نشانی ………
۳- موضوع معامله: وکیل تنظیم قولنامه بیان می دارد، موضوع قولنامه می توانند اموال مختلفی باشد از جمله قولنامه خودرو، قولنامه آپارتمان، قولنامه زمین، قولنامه مغازه که در مقاله حاضر به عنوان مثال قولنامه آپارتمان برای شما عزیزان ارائه می گردد:
تمامی ششدانگ یک باب خانه / یک دستگاه آپارتمان و مشخصات ثبتی آن به قرار زیر و محل وقوع آن ……… است:
پلاک فرعی ………از اصلی ……… ارضی ……… بخش ……… به مساحت ……… (فتوکپی سند مالکیت شماره ……… که کلیه اوراق آن ممضی به امضاء فروشنده است اخذ و تسلیم خریدار شد. مشخصات تفضیلی مورد معامله در فتوکپی مذکور مضبوط و مورد قبول طرفین است). مورد معامله دارای: آب، (به شماره پرونده … برق، ( به شماره اشتراک …) تلفن، به شماره/شماره های ……… گاز شهری به شماره ……… می باشد.
اعیان منصوبه در مورد معامله که جز مبیع است به قرار ذیل می باشد:
۱- کولر … دستگاه ۲- لوستر سقفی … عدد ۳- دستگاه تصفیه آب استخر ۴- دستگاه برق اضطراری … و غیره که باید در قرارداد دقیقا درج گردد.
ثمن معامله: ثمن معامله کلا مبلغ ……… ریال معادل ……… تومان است که مبلغ ……… نقدا و مبلغ ……… طی ……… چک به تاریخ ……… و شماره ……… از حساب جاری شماره ……… نزد بانک ……… پرداخت شده است.
شروط و توضیحات قولنامه یا مبایعه نامه
وکیل تنظیم قولنامه بیان می دارد، در قرارداد ها قطعا طرفین خواسته هایی دارند که در فرمت اولیه قولنامه وجود ندارد و اگر طرفین بخواهند شرایط مورد نظر خود را در قرارداد لحاظ نمایند باید این کار را به واسطه شروط ضمن قرارداد انجام دهند. وکیل تنظیم قولنامه به منظور آگاهی این افراد چنین می گوید، قرار دادن شروط در تنظیم قولنامه تابع تصمیمات طرفین قولنامه است و با توجه به اینکه قولنامه ها به استناد ماده ۱۰ قانون مدنی منعقد می شوند طرفین می توانند هرگونه شرطی که مد نظر دارند در قولنامه قرار دهند مشروط بر اینکه اولا خلاف مقتضای ذات قولنامه یا عقد نباشد و دوما خلاف اخلاق حسنه نباشد و در نهایت اینکه خلاف قوانین و مقررات امری نباشد. بنابراین اگر طرفین قولنامه شرایط پیش گفته را رعایت کنند قرار دادن هر شرطی در قولنامه امکان پذیر است.
نمونه شروط قولنامه
وکیل تنظیم قولنامه در خصوص شروط ضمن قولنامه بیان می دارد، رایج ترین شروطی را که می توان در یک قرارداد در نظر گرفت را می توان به صورت کلی به دسته تقسیم نمود.
۱- شروط مشترک میان طرفین
۲- شروط مربوط به فروشنده
۳- شروط مربوط به خریدار
۴- شروط مربوط به فسخ معامله
۵- شروط مربوط به پرداخت خسارت از سوی طرفین
وکیل تنظیم قولنامه در ادامه به بررسی و ارائه نمونه هر یک از شروط پیش گفته خواهد پرداخت.
وکیل تنظیم قولنامه و شروط مشترک میان طرفین
وکیل تنظیم قولنامه شروطی که میان طرفین قولنامه یعنی خریدار و فروشنده را به شرح ذیل بیان می دارد:
الف) به منظور انجام تشریفات ثبتی بیع انجام شده طرفین متعهد شدند که راس ساعت ……… صبح روز ……… تاریخ ……… در دفترخانه شماره ……… واقع در ……… حاضر شوند.
هنگام تنظیم قولنامه باید توجه شود که تمام موارد پیش گفته اعم از روز، ساعت، شماره دفترخانه و آدرس آن به دقت قید شود.
ب) هر یک از طرفین که در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نشود و یا آن قسمت از مقدمات ثبت معامله را که مربوط به اوست فراهم نکند مکلف است مبلغ …….. ریال بابت جریمه عدم حضور به موقع به طرف دیگر بپردازد. این جریمه بدل اصل تعهد نیست و پرداخت آن لطمه ای به اصل معامله انجام شده نمی زند و طرف پرداخت کننده را نیز از انجام تعهداتش بری نمی سازد.
وکیل تنظیم قولنامه در خصوص شرط فوق بیان می دارد، باید توجه داشت که شرط پیش گفته فقط منوط به عدم حضور در دفترخانه نمی باشد بلکه وقتی یکی از طرفین قولنامه در دفترخانه حاضر شود اما مدارک مورد نیاز را به همراه نداشته باشد نیز در حکم عدم حضور است و باید خسارت تعیین شده را بپردازد.
ج) هر یک از طرفین قولنامه پس از حضور در دفترخانه، در صورتی که طرف مقابل حاضر نباشد باید مراتب را کتبا به سردفتر اعلام و نامه خود را در دفتر ثبت مراسلات دفترخانه ثبت کند. فروشنده فتوکپی کلیه اسناد و اوراقی را که آماده کرده ضمیمه این نامه خواهد کرد و خریدار در صورتی که ثمن به صورت چک بانکی باشد فتوکپی چک یا چک ها را ضمیمه خواهد کرد. اگر ثمن به صورت وجه نقد باشد باید به روئیت سر دفتر برسد و در حضور او شمرده شود و مراتب در نامه مورد اشاره تصریح گردد.
د) در صورتی که یکی از طرفین مبایعه نامه یا قولنامه به جهت تخلف طرف دیگر قولنامه برای ثبت معامله ناچار به طرح دعوا در محاکم دادگستری گردد پرداخت کلیه هزینه های قانونی از جمله هزینه دادرسی و حق الوکاله و غیره بر عهده طرف مستنکف می باشد.
وکیل تنظیم قولنامه در خصوص شرط فوق بیان می دارد البته در صورت عدم درج این بند در قرارداد نیز دادگاه در صورت مطالبه خواهان به پرداخت این هزینه ها در حکم اشاره خواهد کرد اما درج این شرط در قرارداد دارای جنبه پیشگیری خواهد داشت.
وکیل تنظیم قولنامه و شروط مربوط به فروشنده
وکیل تنظیم قولنامه عنوان می دارد، شروط مربوط به فروشنده به شرح ذیل می باشد:
الف) فروشنده مکلف است نسبت به اخذ و تهیه مفاصاها و گواهی ها و مدارک و اسناد لازم برای ثبت معامله اقدام کند و در روز موعود با در دست داشتن کلیه مدارک و اسناد و با تهیه کلیه مقدماتی که به او مربوط می شود در دفترخانه حاضر شود. حضور بدون به همراه داشتن مدارک به منزله عدم حضور است.
وکیل تنظیم قولنامه در ادامه بیان می دارد، همانطور که پیش تر نیز بیان شد حضور بدون در دست داشتن مدارک مانند عدم حضور است و خریدار می تواند اقدام به اخذ گواهی عدم حضور نماید.
ب) فروشنده مکلف است آخرین قبوض آب برق و گاز و تلفن را در دفترخانه در اختیار قرار دهد. پرداخت این قبوض تا تاریخ ثبت معامله به عهده فروشنده خواهد بود.
ج) در صورت عدم حضور فروشنده در دفترخانه تا تاریخ تعیین شده برای حضور تا زمانی که سند رسمی انتقال تنظیم و مورد معامله به خریدار تحویل داده شود (هر کدام که دیرتر محقق شود) فروشنده باید بابت هر روز تاخیر ……… ریال به خریدار بپردازد. تعلق این وجوه تا انجام دو مورد فوق ادامه خواهد یافت ولو اینکه مبلغ آن از کل مبلغ ثمن معامله فراتر رود. این مبلغ غیر از مبلغی است که به موجب بند ۶ از شروط و توضیحات مقرر شده است.
وکیل تنظیم قولنامه و شروط مربوط به خریدار
وکیل تنظیم قولنانه شروط مربوط به خریدار را به شرح ذیل برای شما عزیزان مطرح می نماید:
الف) خریدار ملکف است در روز و ساعت تعیین شده در قولنامه با در اختیار داشتن مابقی ثمن معامله در دفترخانه حاضر گردد. در صورتی که خریدار بدون در اختیار داشتن مابقی مبلغ قولنامه در دفترخانه حاضر گردد به معنی عدم حضور می باشد.
ب) در صورتی که خریدار برای ثبت معامله در دفترخانه حاضر نشود، فروشنده با کسر مبلغ خسارتی که در بند ۶ قرارداد تعیین شده است را از مبلغ پیش پرداخت خریدار می تواند کسر کند و مابقی مبلغ را به وی مسترد نماید.
وکیل تنظیم قولنامه و شروط مربوط به فسخ قولنامه یا مبایعه نامه
وکیل تنظیم قولنامه در این خصوص می گوید، طرفین قولنامه می توانند شروط مختلفی را در قرارداد در نظر بگیرند تا در صورت تخلف هر یک از طرفین قولنامه یا مبایعه نامه حق فسخ برای طرف دیگر محقق گردد و در این بین تفاوتی بین خریدار و فروشنده وجود ندارد و هر یک می توانند شرایطی را برای خود در قرارداد در نظر بگیرند تا در صورت محقق نشدن قولنامه را فسخ کنند اما شرط رایجی که معمولا در تمامی قولنامه ها در نظر گرفته می شود مربوط به فروشنده است که به شرح ذیل می باشد:
الف) در صورتی که خریدار در زمان مقرر شده در قولنامه در دفترخانه حاضر نشود فروشنده می تواند قرارداد را به استناد عدم حضور خریدار فسخ نماید و مورد معامله را به هر کس دیگری که مد نظرش باشد انتقال دهد.
وکیل تنظیم قولنامه و شروط مربوط به پرداخت خسارت از سوی طرفین
وکیل تنظیم قولنامه در تشریح عنوان فوق بیان می دارد، خریدار می تواند در ضمن قرارداد شرط کند در صورتی که فروشنده در تاریخ تعیین شده برای تنظیم سند در دفترخانه حاضر نشود روزانه خسارتی تعیین شود و همچنین اگر فروشنده در تاریخ تعیین شده در قرارداد قادر به تحویل مبیع نباشد روزانه خسارتی برای این امر تعیین گردد.
وکیل تنظیم قولنامه در تهران
با توجه به اینکه در حال حاضر خرید و فروش هر مالی نیازمند تنظیم قولنامه می باشد، برای جلوگیری از ضرر های هنگفتی که در پس تنظیم قرارداد های غیر کارشناسی وجود دارد اعم از کاهش ارزش پول یا افزایش قیمت مال به صورت روزانه طرفین برای تنظیم قولنامه به وکیل متخصص در تنظیم قولنامه مراجعه کنند تا در آینده با چنین مشکلاتی مواجه نشوند در همین راستا موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن وکلایی حرفه ای در تنظیم قولنامه و قرارداد این نوید را به شما می دهد که با سپردن قرارداد هایتان به ما خیالتان از بابت دقیق بودن قرارداد آسوده خواهد بود. برای اخذ مشاوره از وکیل تنظیم قولنامه یا طرح دعوا در خصوص قولنامه و یا دعاوی ناشی از قرارداد در تهران با ما تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید ببخشید مبایعه نامه فقط مختص به ملک و املاک هستش؟
سلام خیر دوست عزیز برای تمام قراردادهای خرید و فروش می توان مبایعه نامه تنظیم کرد.
سلام تنظیم قولنامه اگر عادی باشه و مالک نیاد سند بزنه می تونم شکایت کنم ازش؟
با سلام قولنامه عادی هم قابل استناد در محاکم می باشد و شما می توانید با طرح دادخواست اثبات بیع و الزام به تنظیم سند رسمی تقاضای انتقال سند ملک را به نام خود نمایید.
سلام یه قولنامه ای نوشتیم تو بعضی از بنداش به مشکل خوردیم الان میخواییم مشاوره بگیریم باید چیکار کنیم؟
با سلام
برای مشاوره در خصوص تنظیم قرارداد میتوانید از طریق شماره های موسسه درج شده در سایت تماس بگیرید و با بهترین وکیل تنظیم قرارداد مشاوره نمایید.
هزینه تنظیم قرارداد از طریق وکیل چقدره؟ میشه حضوری بیام موسسه و قبلش باهاشون مشاوره کنم؟
با سلام هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل متخصص در این زمینه با توجه به نوع قرارداد تعیین می شود. بله بهترین پیشنهاد مراجعه حضوری و مشاوره با وکیل متخصص در این زمینه می باشد.
تنظیم تخصصی قرارداد قولنامه برای خرید زمین چقد هزینه داره؟
با سلام تنظیم تخصصی قرارداد قولنامه از طریق وکیل متخصص و با تجربه در این زمینه از مبلغ پانصد هزار تومان آغاز می شود و با توجه به نوع قرارداد این مبلغ قابل افزایش می باشد.