وکیل تنظیم قرارداد بیان می دارد، امروزه تنظیم قرارداد های داخلی و بین المللی در روابط تجاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که این امر بر همگان محرز می باشد. با توجه به پیچیده شدن روابط و گسترده شدن دامنه قرارداد ها در هر دو عرصه داخلی و بین المللی لازم است که در تنظیم قرارداد ها از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفته شود. این امر از دو جهت دارای اهمیت می باشد. ابتدا اینکه خواسته های شما از یک قرارداد به نحوه صحیح و حقوقی در قرارداد گنجانده می شود و دوم اینکه از ضرر های احتمالی آینده جلوگیری خواهد شد.
به جهت اینکه در عالم حقوق کلمات دارای بار معنایی بسیار بالایی می باشند، ممکن است شما در صحبت های روزمره از کلماتی استفاده کنید و از بار حقوقی آن هیچ آگاهی نداشته باشید اما اگر این کلمات را در قراردادها استفاده کنید ممکن است برای شما ضررهای سنگین مالی به همراه داشته باشد، از این رو ضروری است که برای جلوگیری از متحمل شده ضرر های غیر قابل جبران تنظیم قرارداد را به وکیل متخصص تنظیم قرارداد بسپارید و با خیالی آسوده و صرف هزینه ای به مراتب کمتر از زمانی که شما در روند قرارداد دچار اختلاف شوید و به وکیل نیاز پیدا کنید، اقدام به تنظیم قرارداد نمایید.
وکیل تنظیم قرارداد و اجزاء تشکیل دهنده قرارداد
تنظیم قرارداد دارای بخش های مختلفی است که به شرح ذیل می باشد که وکیل تنظیم قرارداد سعی دارد در چندین مقاله جداگانه به تشریح آنان بپردازد:
۱- عنوان قرارداد
۲- طرفین قرارداد
۳- موضوع قرارداد
۴- شروط ضمن عقد
۵- خسارات ناشی از عدم انجام قرارداد
۶- حل اختلاف ناشی از قرارداد
۷- خاتمه قرارداد
در مقاله حاضر قصد داریم به اولین بخش تنظیم قرارداد یعنی عنوان قرارداد بپردازیم.
عنوان قرارداد
عنوان قرارداد در واقع نام و اسمی است که از سوی طرفین قرارداد برای آن انتخاب می شود. در هر قراردادی در قسمت بالا معمولا عنوان قرارداد درج می شود، در نگاه افراد غیر متخصص عنوان قرارداد دارای اهمیت چندانی نمی باشد و صرفا برای خالی نبودن عریضه درج می شود اما این اشتباهی رایج می باشد و اگر به فردی متخصص جهت تنظیم قرارداد مانند وکیل تنظیم قراردادها رجوع کنید قطعا تاکید خواهد کرد که عنوان قرارداد دارای آثار مهمی است، در ادامه بنا داریم به تمام آثار عنوان قرارداد بپردازیم.
وکیل تنظیم قرارداد و اهمیت عنوان قرارداد
وکیل تنظیم قرارداد به یکی از سوالات رایج این حوزه که، آیا عنوان قرارداد در تنظیم قرارداد اهمیت دارد چنین پاسخ می دهد: عنوان قرارداد دارای چهار اثر مهم است که به ترتیب بدان خواهیم پرداخت:
۱- استفاده از اسامی عقود معین
وکیل تنظیم قرارداد در بیان شرایط عقود معین بیان می دارد عقود معین به عقودی گفته می شود که قانونگذار برای آنها اسم و شرایط خاصی را در نظر گرفته است بدین معنا که وقتی عقود معین با شرایط تصریح شده در قانون محقق شود قواعد در نظر گرفته شده برای آن در قانون نیز کاملا حاکم خواهد بود.
عقود معین تعیین شده در قانون مدنی حصری است و اسامی آن به شرح ذیل می باشد:
بیع، اجاره، معاوضه، مزارعه و مساقات، مضاربه، جعاله، شرکت، ودیعه، عاریه، قرض، قمار، گروبندی، وکالت، ضمان عقدی، حواله، کفالت، صلح، رهن وهبه.
عقودی فوق الذکر عقود معین می باشند که قانونگذار شرایط تحقق آنها را دقیقا تعیین نموده است و در مواد ۳۳۸ تا ۸۲۴ قانون مدنی شرایط آنها بیان شده است. زمانی که شما یکی از عقود معین را جهت تنظیم قرارداد انتخاب می نمایید واجب و ضرروی است که احکام مروبط به آن را به دقت در قانون مدنی مطالعه نمایید و در بعضی از موارد به علت ارتباط قرارداد انعقادی با سایر قوانین نیاز است که شما به قوانین دیگر نیز رجوع نمایید. برای مثال وقتی شما قرارداد اجاره منعقد می نمایید باید علاوه بر قانون مدنی به قانون روابط موجر و مستاجر نیز رجوع نمایید و احکام موجود در آن قوانین را نیز مد نظر قرار دهید.
۲- تاثیر عنوان قرارداد در نوع آن
وکیل تنظیم قرارداد با بررسی قوانین موجود در این زمینه و تجارب حاصل از پرونده های جاری در محاکم بدین سوال بدین شرح پاسخ می دهد:
همواره باید این موضوع مد نظر باشد که قصد واقعی طرفین تعیین کننده شرایط حاکم بر قرارداد خواهد بود چرا که در نهایت آنچه دارای اهمیت است قصد واقعی طرفین است نه عنوان قرارداد.
برای مثال زمانی طرفین قرارداد عنوان امانت را برای اجاره در نظر می گیرند و بر این باور هستند که در پایان مدت به راحتی می توانند ملک را تخلیه کنند اما در واقع این طور نیست و در زمان بروز اختلاف محاکم به قصد واقعی طرفین که عقد اجاره بوده است توجه می نمایند.
۳- تعیین عنوان در قراردادی که مشتمل بر عقود متعدد است
وکیل تنظیم قرارداد در مواجهه با چنین قرارداد هایی که از حرفه ای ترین و فنی ترین قرارداد های قابل تنظیم می باشد بر این اعتقاد است که بهتر است زمانی که قصد تنظیم چندین عقد را داریم برای هر یک از آنها قرارداد جداگانه ای منعقد نماییم و تا حد امکان از انعقاد قراردادهای با مضمون چندین عقد جلوگیری نماییم. اما در شرایطی که طرفین اصرار به انعقاد قراردادی واحد دارند می بایست تمامی شرایط مربوط به عقود مختلف رعایت گردد.
به عنوان مثال وقتی چند نفر قصد تشکیل شرکتی را دارند (عقد شرکت) و چند نفر از این شرکت قصد کار کردن در شرکت را نیز دارند (اجاره اشخاص یا کارگر و کارفرما) و همچنین تعدادی از شرکا قصد دارند بعضی از دستگاه های شرکت را نیز تامین نمایند (اجاره اشیاء) در تنظیم این قرارداد وکیل تنظیم قرارداد می بایست شرایط حاکم بر تمامی عقود را در نظر داشته باشد.
۴- ترجیح استفاده از عنوان کلی برای قرارداد ها
وکیل تنظیم قرارداد با توجه به تجارب به دست آمده از پرونده های متعدد در این زمینه توصیه می نماید، در انعقاد قرارداد ها زمانی که نسبت به انطباق شرایط حاکم بر قرارداد با یکی از عقود معین دچار شبهه هستیم بهتر است، از عناوین کلی برای قرارداد استفاده نماییم تا در ادامه و علی الخصوص زمانی که دچار اختلاف می شویم عنوان تعیین شده در قرارداد سبب بروز مشکل در دادگاه ها نشود.
وکیل تنظیم قرارداد در تهران
تنظیم قرارداد با توجه به گسترده شدن روابط طرفین از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز به تاکید بیشتر ندارد. به همین جهت و با توجه به تخصصی بودن قواعد حاکم بر تنظیم قرارداد و عدم آشنایی افراد غیر متخصص با الفاظ حقوقی و تاثیر آنها از منظر اجرایی در محاکم لازم است که شما برای تنظیم قرارداد الزاما به افراد متخصص و بالاخص به وکیل متخصص تنظیم قرارداد مراجعه نمایید. در همین راستا موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک متخصص در تنظیم قرارداد و همچنین طرح و رسیدگی به دعاوی ناشی از قراردادها تلاش دارد تا بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به شما هموطنان عزیز ارائه دارد. جهت مشاوره با وکیل تنظیم قرارداد در تهران با ما تماس بگیرید.
-
دیگر بخش های این مقاله را نیز دنبال کنید.
وکیل تنظیم قرارداد | بخش اول عنوان قرارداد | بخش دوم طرفین قرارداد | بخش سوم موضوع قرارداد | بخش چهارم شروط ضمن قرارداد | بخش پنجم خسارات ناشی از عدم انجام تعهد | بخش ششم حل اختلافات ناشی از قرارداد | بخش هفتم خاتمه قرارداد