وکیل قاچاق کالا و ارز و تعریف مفاهیم قانونی و کاربردی را از موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ بخواهید. آگاهی و دانستن اصطلاحات حقوقی که در پرونده بسیار راهگشا است، مساله بسیار مهمی است. زیرا باید مطابق آنها، دفاعیات لازمه صورت بگیرد. در ادامه با بررسی این مفاهیم، اهمیت موضوع برای شما عزیزان بیشتر آشکار میگردد. با ما همراه باشید.
وکیل قاچاق کالا و ارز و تعریف آن
وکیل قاچاق کالا و ارز میگوید: هر فعل یا ترک فعلی که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد، و در مبادی ورودی یا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه آن در بازار داخلی است، کشف شود، قاچاق محسوب شده، و برای آن مجازات تعیین شده است. کالا، هر شی است که در عرف، دارای ارزش اقتصادی است. کالای ممنوع هم به کالاهایی گفته میشود که صدور یا ورود آن به موجب قانون ممنوع اعلام شده است.
- نکته: ارز همان پول رایج کشورهای خارجی، است. اعم از اسکناس، مسکوکات، حوالجات ارزی و سایر اسناد مکتوب یا الکترونیکی که در مبادلات مالی کاربرد دارد.
کالای مجاز مشروط و کالای درحکم آن
وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز میگوید: کالای مجاز مشروط، کالایی است که صدور یا ورود آن علاوه بر انجام تشریفات گمرکی، حسب و مطابق قانون، نیازمند به کسب مجوز قبلی از یک یا چند مرجع ذیربط قانونی میباشد. مضافا آنکه، هرگاه کالایی به موجب صلاحیت اعطایی قانون، بر اساس مصوبات هیات وزیران، یا سایر مراجع قانونی، بنا به مقتضیات و شرایط خاص، صدور یا ورود آن ممنوع شود، در حکم کالای مجاز مشروط است. و حسب مورد، مجازات جرایم و تخلفات مربوطه، حداکثر مجازات مربوط به کالای مجاز مشروط است.
- نکته: کالای مجاز به کالایی گفته میشود که صدور یا ورود آن، با رعایت تشریفات گمرکی و بانکی، نیاز به کسب مجوز ندارد.
وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز و تعریف ارزش کالا
الف) ارزش کالای قاچاق ورودی
وکیل قاچاق کالا میگوید: ارزش کالای قاچاق ورودی، عبارت است از ارزش سیف کالا، به اضافه حقوق ورودی زمان کشف، و سایر هزینههایی که به آن کالا تا محل کشف تعلق میگیرد. که براساس بالاترین نرخ ارز اعلامی توسط بانک مرکزی در زمان کشف محاسبه میشود.
- نکته: منظور از ازرش سیف کالا، مجموع قیمت خرید کالا در مبدا و هزینه بیمه و حمل و نقل است.
ب) ارزش کالای قاچاق خروجی
وکیل قاچاق ارز میگوید: ارزش کالای قاچاق خروجی به معنای قیمت آزاد کالا، در نزدیکترین بازار داخلی عمدهفروشی محل کشف است. این مورد به اضافه هزینههایی، مانند عوارض ویژه صادراتی و کلیه یارانههایی است، که به آن کالا تعلق میگیرد.
- نکته: خوب است بدانید بهای ارز، بالاترین نرخ اعلامی ارز است، که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمان کشف اعلام میگردد.
شناسه کالا و شناسه رهگیری به زبان ساده
وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز میگوید: شناسه کالا، یک شناسه چند رقمی است، که مبتنی بر یک نظام جامع طبقهبندی کالاها میباشد. در این شناسه، مشخصات ماهوی هر قلم کالا احصا شده است. این موارد در یک سامانه ثبت میشوند. سپس به صورت رمزینه یا همان بارکد، بر روی کالا نصب یا درج میگردند.
شناسه رهگیری، شناسهای است چند رقمی، که این شناسه، مبتنی بر شناسه کالاست که پیش تر مورد توضیح قرار گرفت. به منظور منحصر به فرد نمودن هر واحد کالا به کلیه کالاهای دارای بستهبندی با ابعاد مشخص اختصاص مییابد. ماهیت، مالکیت و موقعیت کالا در هر نقطه از زنجیره تأمین مبتنی بر این شناسه، قابل استعلام و رهگیری است. و در قالب یک رمزینه بر روی کالاهای مزبور نصب یا درج میشود.
وکیل قاچاق کالا و ارز و اسناد خلاف واقع
منظور از این اسناد، اسنادی است که در آن، خصوصیات کالای ذکرشده از حیث نوع، جنس، تعداد، وزن یا سایر خصوصیات با محموله مکشوفه (اعم از فیزیکی یا سندی) یا کالای مندرج در اظهارنامه تطبیق ننماید، و یا جعلی باشد. همچنین خوب است بدانید، وجود هرگونه کالای اضافی هم نام و هم اسم، یا هم نوع، به میزان بیش از پانزده درصد (۱۵%) در واحد کالا، از قبیل تعداد یا وزن یا حجم همراه کالای اظهار شده، هم قاچاق کالا محسوب میشود.
وکیل برای پرونده قاچاق سازمان یافته
خوب است بدانید مقصود از جرم قاچاق سازمان یافته، جرمی است که با برنامهریزی و هدایت گروهی و تقسیم کار توسط یک گروه نسبتاً منسجم متشکل از سه نفر یا بیشتر که برای ارتکاب جرم قاچاق، تشکیل یا پس از تشکیل، هدف آن برای ارتکاب جرم قاچاق منحرف شده است، صورت میگیرد. لذا وکیل در این پرونده به بررسی ارکان متشکله جرم میپردازد. وکیل قاچاق کالا و ارز ولو بصورت سازمان یافته، با ارایه بهترین دفاع در خصوص ارکان تشکیل دهنده جرم و عدم انتساب آن به موکل، میتواند در خصوص حصول نتیجه تبرئه موکل نقش به سزایی ایفا نماید.
قاچاقچی حرفهای کیست؟
قاچاقچی حرفه ای، شخصی است که، بیش از سه مرتبه مرتکب جرم قاچاق شده باشد. اعم از اینکه در هر مرتبه و دفعه، تعقیب شده باشد، و یا نشده باشد. و ارزش کالا یا ارز قاچاق در هر مرتبه بیش از یکصد میلیون (۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال باشد.
مصادیق جرایم مربوط به قاچاق کالا
وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز بصورت فهرست وار مصادیق جرایم قاچاق کالا را برای شما عزیزان بیبان نموده است. با هم میبینیم:
۱) برنگرداندن کالاهایی که به عنوان خروج موقت اعلام شده اند.
۲) اضافه کردن کالا به محموله عبوری (ترانزیتی) خارجی و تعویض یا کاهش محمولههای عبوری.
۳) اظهار کالا به گمرک و یا ترخیص یا خروج کالا از اماکن گمرکی با ارایه مجوزها یا اسناد جعلی و یا مجوزهای باطل یا منقضی یا تکراری یا خلاف واقع یا متعلق به غیر یا تحصیل شده از طریق تبانی و یا تقلب. وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز این مورد را مفصلا در پاراگراف های پیشین توضیح داده است.
۴) تعویض کالای صادراتی دارای پروانه، وکیل قاچاق کالا اضافه میدارد: این امر مشروط بر شمول حقوق و عوارض ویژه صادراتی برای کالای جایگزین شده نیز میباشد.
۵) ورود کالای موضوع بند(ر) ماده(۱۲۲) قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۸/۲۲ به داخل کشور، اعم از مناطق آزاد تجاری صنعتی و سایر نقاط کشور.
۶) اظهار کالای وارداتی با نام یا علامت تجاری ایرانی، بدون اخذ مجوز قانونی از مراجع ذیربط با قصد متقلبانه.
۷) واردات کالا به صورت تجاری با استفاده از تسهیلات در نظر گرفته شده در قوانین و مقررات مربوط برای کالاهای مورد مصرف شخصی. وکیل قاچاق کالا تمثیل ارایه میدارد: مانند تسهیلات همراه مسافر، تعاونیهای مرزنشینی و ملوانی در صورت عدم اظهار کالا به عنوان تجاری به تشخیص گمرک.
۸) خروج کالاهای وارداتی تجمیع شده مشمول تسهیلات قانون ساماندهی مبادلات مرزی، از استان مرزی بدون رعایت تشریفات قانونی. یا تجمیع تجاری این کالاها یا تجمیع تجاری کالاهای مسافری.
۹) عدم رعایت ضوابط تعیینشده از سوی دولت. یا نداشتن مجوزهای لازم از بانک مرکزی برای ورود، خروج، خرید، فروش یا حواله ارز.
مصادیق جرایم مربوط به قاچاق ارز
وکیل قاچاق ارز میگوید:باهم مصادیق جرایم قاچاق ارز را بررسی میکنیم:
۱) ورود ارز به کشور یا خروج ارز از کشور، بدون رعایت ضوابط مربوط که در حدود اختیارات قانونی توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود.
۲)هرگونه اقدام به خروج ارز از کشور بدون رعایت ضوابط مربوط که در حدود اختیارات قانونی توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود.
۳) انجام معامله ارزی در کشور، تحت هر عنوان نظیر خرید، فروش، حواله، معاوضه یا صلح، مگر آنکه حداقل یکی از طرفین معامله، صرافی مجاز، بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی باشد. وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز بیان میدارد: حکم این بند شامل مواردی است که در زمان انجام معامله، حداقل یکی از طرفین در کشور باشند.
۴) هرگونه معامله ارز توسط صرافی یا غیر آنکه تحویل ارز و ما به ازای آن به روز یا روزهای آینده موکول شده، ولی منجر به تحویل ارز نمیشود. یا از ابتدا قصد تحویل ارز وجود نداشته است. و قصد طرفین تنها تسویه تفاوت قیمت ارز بوده است.
۵) انجام کارگزاری خدمات ارزی در داخل کشور برای اشخاص خارج از کشور، بدون داشتن مجوز انجام عملیات صرافی از بانک مرکزی.
۶) عدم ثبت معاملات ارزی در سامانه ارزی یا ثبت ناقص یا خلاف واقع اطلاعات مربوط به معاملات مذکور در این سامانه توسط صرافی، بانک یا مؤسسه مالی – اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی.
۷)عدم ارایه صورتحساب خرید معتبر یا ارایه صورتحساب خرید خلاف واقع یا دارای اطلاعات ناقص به مشتری توسط صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی.
۸) عرضه، حمل یا نگهداری ارز فاقد صورتحساب خرید معتبر یا فاقد مجوز ورود. وکیل قاچاق ارز اضافه مینماید: این امر توسط اشخاصی غیر از صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی باید صورت پذیرد. وکیل برای پرونده قاچاق کالا و ارز تاکید میدارد: ورود ارز به کشور تا سقف تعیینی توسط بانک مرکزی از شمول مقررات مذکور خارج است.
وکیل قاچاق کالا و ارز در تهران
وکلای پایه یک موسسه ما پیش رو در ارایه خدمات حقوقی به نحو تخصصی میباشند. یکی از مهمترین و البته بهترین ویژگی های وکلای موسسه حقوقی ما، توضیح و تبیین مساله و مشکل حقوقی پرونده، به زبان ساده برای موکلین است. زیرا در بسیاری از موارد، اکثر وکلا و همکاران محترم، با استفاده از اصطلاحات پیچیده حقوقی، صرفا موجب ایجاد سردرگمی و استرس در موکل میشوند. به همین جهت همواره مراقب این امر بوده ایم که با توضیح مسایل به زبان ساده، از نگرانی های موکل کاسته و موجب ایجاد حس آرامش و امنیت در موکل باشیم. زیرا طی نمودن مسیر پرونده کیفری خصوصا با موضوع قاچاق کالا و ارز به اندازه کافی استرس زا میباشد.