حکم خفت گیری و زورگیری

حکم خفت گیری و زورگیری بسته به اینکه دقیقا مصداق کدام یک از جرایم مندرج در قانون مجازات باشد، متفاوت است. حکم خفت گیری و زورگیری بصورت کلی شامل حبس، شلاق و استرداد مال به صاحبش میباشد. در ادامه به بررسی موردی هر مصداق پرداخته ایم.

حکم خفت گیری و زورگیری و اخاذی در قانون

حکم خفت گیری و زورگیری و اخاذی در ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات قید شده است.

“هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر، تظاهر یا قدرت‌ نمایی کند، یا آن را وسیله ای برای ایجاد مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید آنها قرار دهد‌، یا با کسی گلاویز شود، در صورتی که از مصادیق محارب نباشد، به حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد”.

اگر محارب شناخته شود، چه مجازاتی دارد؟ در ادامه بیان کردیم. با ما همراه باشید.

بهترین کار استفاده از دانش، تخصص و مهارت وکیل کیفری در پرونده خفت گیری و اخاذی میباشد.

حکم خفت گیر و زورگیری که محارب است

حکم خفت گیری و زورگیری یا شخص یا اشخاص اخاذی که طبق قانون، محارب شناخته میشوند، یکی از انواع مجازات ذیل است:

  • اعدام (به دار اویخته شدن)
  • صلب (مصلوب شدن)
  • قطع دست راست و پای چپ (قطع عضو)
  • نفی بلد (تبعید)
  • نکته: انتخاب هر یک از مجازاتهای چهارگانه مذکور به اختیار و انتخاب قاضی است. لذا ارایه بهترین دفاع از اتهام محاربه توسط بهترین وکیل کیفری، میتواند کمک شایانی به سرنوشت پرونده نماید.
◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل ضرب و جرح | درباره جرم ضرب و جرح بیشتر بدانید

حکم خفت گیری و زورگیری از طریق راهزنی

مجازات خفتگیری و زورگیری که از طریق ارتکاب جرایمی مانند راهزنی (قطع الطریق) و سرقت توسط سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راه ها شوند، مجازات شخص محارب است. یعنی قانون خفت گیر و زورگیری را که راه را بر مردم میبندد و با استفاده از سلاح، از ایشان اخاذی میکند، محارب شناخته، لذا در اکثر موارد حکم به اعدام ایشان صادر مینماید.

  • نکته: از نخستین مرحله تشکیل پرونده نسبت به تعیین وکیل پایه یک دادگستری اقدام نمایید.

حکم خفت گیری و زورگیری در سرقت مقرون به آزار

حکم خفت گیری و زورگیری که یک عبارت عام و کلی میباشد، در یکی از انواع مصادیق خود، دربردارنده مجازات مندرج در ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات میباشد.

“هر گاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم می‌شود. (ایراد عدم تناسب بین حداقل و حداکثر مجازات حبس بر این حکم وارد است). و اگر جرحی نیز واقع شده باشد، علاوه بر مجازات جرح، به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم می‌گردد”.

تعیین عنوان مجرمانه با دادسرا است

ممکن است شاکی در متن شکواییه قید کند که مورد خفت گیری و زورگیری قرار گرفته است. یا عنوان نماید که از وی سرقت شده است، در حالیکه رفتار مجرمانه متهم، علاوه بر اینکه خفت گیری بوده است، دربردارنده عنوان مجرمانه دیگر و مجزایی نیز باشد. به همین علت است که مشاهده میشود، شاکی در متن شکواییه تقاضای صدور حکم خفت گیری و زورگیری را نموده باشد، ولیکن مجرم، به تحمل مجازات سرقت مقرون به آزار محکوم گردد.

حکم کیف زنی جیب بری کیف قاپی

حکم خفت گیری و زورگیری در خصوص کیف زنی و امثال آن، مورد تقاضای شاکی قرار میگیرد. چگونه؟ شاکی در تنظیم شکواییه عنوان میکند: در مورخه ۶/۵/۱۴۰۲ در آدرس تهران خیابان انقلاب، مورد کیف قاپی و جیب بری واقع شده ام. متهم من را خفت کرده و به زور از من موبایل و پول و طلا ربوده است.

حکم خفت گیری و زورگیری در زمان کیف قاپی و جیب بری چیست؟ بهترین وکیل محاربه تهران میگوید: قاضی دادگاه ماهیت جرم ارتکابی را با موازین قانونی تطبیق میدهد. تصور کنید که یک قاعده و فرمول، معیار سنجش و تعیین حکم و مجازات است. ماهیت جرم ارتکابی در قالب هر کدام از جرایم که بنشیند، همان حکم برای مجرم صادر میشود.

  • نکته: صفر تا صد پرونده کیفری خود را با وکیل پایه یک دادگستری انجام دهید.

حکم خفت گیری و زورگیری از طریق کیف قاپی و جیب بری در ماده ۶۵۷ قانون مذکور قید شده است: هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف‌زنی، جیب‌ بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق ‌محکوم خواهد شد. برای کسب اطلاعات درخصوص تخفیف و کاهش مجازات خفت گیری و زورگیری هم اکنون با وکیل کیفری موسسه ما مشورت نمایید.

آیا تهدید همان خفت گیری و زورگیری است؟

بهترین وکیل کیفری تهران میگوید: جرم تهدید در ماده ۶۶۹ قانون فوق الاشاره قید شده است. به موجب این ماده: هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشا کردن سر و اسراری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

لذا ممکن است در عالم واقع، یک شخص چندین مرتبه توسط دیگری، بصورت فیزیکی خفت شده و مورد آزار و اذیت قرار بگیرد، و تهدید کردن مجرم، در واقع، نمود عملی و فیزیکی داشته باشد. در این صورت باید در رویه عملی پرونده کیفری بررسی گردد که سمت و سوی پرونده، به سمت اثبات کدام عنوان مجرمانه قرار دارد. حکم خفت گیری و زورگیری در نخستین مرتبه، توسط دادسرا در متن کیفرخواست قید و ذکر میگردد.

حکم خفتگیری و زورگیری با قمه و پنجه بوکس

حکم خفت گیری و زورگیری از طریق حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در تبصره ماده ۶۱۷ ذکر شده است. به موجب این تبصره:

“حکم خفت گیری و زورگیری از طریق حمل قمه، شمشیر، پنجه بوکس و غیره، در صورتی که صرفا به منظور درگیری فیزیکی و در اصطلاح “فقط برای دعوا” و ضرب و جرح انجام شود، جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم می‌گردد”.

  • نکته: واردات، تولید و عرضه سلاحهای مذکور ممنوع است. و مرتکب به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد. و حسب مورد این سلاحها، به نفع دولت ضبط یا معدوم می‌شود.
◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات استفاده از چاقو در دعوا

خفت گیری و زورگیری در قانون
خفت گیری و زورگیری در قانون

انتخاب وکیل از موسسه ما

موسسه حقوقی امین عدالت دارای وکلای پایه یک دادگستری میباشد. هر وکیل بصورت تخصصی در یک یا چند زمینه فعالیت میکند. وکیلی که در دعاوی کیفری همچون تقاضای صدور حکم خفت گیری و زورگیری وکالت میکند، وکیل کیفری نامیده میشود. شما میتوانید حسب خواسته خود، از بین وکلای خانم و آقا، وکیل خود را انتخاب نمایید. برای تعیین وقت جهت ملاقات با وکیل و دریافت مشاوره حقوقی حضوری هم اکنون با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments