آیا جرایم رایانه ای قابل گذشت میباشند؟ جرایم رایانه ای قابل گذشت شامل چه مواردی میباشد؟ اعلام رضایت یا گذشت شاکی در جرایم سایبری چه تاثیری دارد؟ وکیل جرایم رایانه ای مفصلا در این مقاله پاسخ میدهد.
جرایم رایانه ای قابل گذشت شامل چه مواردی است؟
خوب است بدانید جرایم در یک تقسیم بندی کلی به جرایم قابل گذشت و جرایم غیرقابل گذشت تقسیم میشوند. به جرایمی که با شکایت شاکی آغاز به رسیدگی به و تعقیب متهم و تحقیقات مقدماتی صورت میپذیرد و با اعلام رضایت و گذشت شاکی، پرونده کیفری مربوطه مختومه میگردد، مانند مزاحمت تلگرامی یا اینستاگرامی، جرایم رایانه ای قابل گذشت گفته میشود. ((مستندا به ماده ۱۰۰ قانون مجازات اسلامی و تبصره های آن)) ولیکن برخی از جرایم رایانه ای نیز مانند سایر جرایم که در فضای واقعی رخ میدهند، جزو جرایم رایانه ای غیرقابل گذشت بوده و اعلام رضایت شاکی در مختومه شدن و بسته شدن پرونده کیفری تاثیری ندارد.
جرایم رایانه ای قابل گذشت در قانون
در ابتدا باید بدانید ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی جرایم قابل گذشت را احصا نموده است. به موجب ماده مرقوم، علاوه بر جرایم تعزیری مندرج در کتاب دیات و فصل حد قذف قانون مجازات اسلامی، و جرایمی که به موجب قوانین خاص قابل گذشت میباشند، جرایم مندرج در موادی که شماره های آنها در متن ماده مرقوم آمده است نیز قابل گذشت میباشد. حال تکلیف جرایم رایانه ای قابل گذشت چه میباشد؟
جرایم رایانه ای غیرقابل گذشت کدام است؟
اگر جرم سایبری با نظم عمومی در ارتباط بوده و اختلالی در نظم عمومی بوجود بیاورد. جزو جرایم رایانه ای غیرقابل گذشت میباشد. مانند آنکه انتشار تصاویر، فیلم و عکس و بطور کلی محتویات مستهجن در فضای مجازی عنوان مجرمانه و اتهام مرتکب باشد. حال اگر دعوای کیفری به هر دلیل و نحوی آغاز شده باشد، مانند آنکه شاکی خصوصی نیز داشته باشد، اگر شاکی از ادامه دادن به شکایت خود منصرف شود یا اعلام رضایت و گذشت نماید، پرونده کیفری به دلیل اینکه جرم مرتکب دارای جنبه عمومی است ادامه یافته و پرونده مختومه نمیشود. لذا در مواردی از قبیل مورد مذکور، جرایم رایانه ای قابل گذشت نبوده و از بابت جنبه عمومی جرم به آن رسیدگی میشود.
وکیل تخصص جرایم سایبری در تهران
وکیل جرایم سایبری مشغول به فعالیت در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا به صورت تخصصی در پرونده های کیفری و دعاوی مربوطه به جرایم رایانه ای قابل گذشت باشد یا نباشد، شاکی خصوصی داشته باشد یا نداشته باشد، فعالیت نموده و عملکرد بسیار مثبتی نیز در دعاوی و پرونده های خود داشته است. جهت مشاوره تخصصی با وکیل جرایم رایانه ای در تهران با ما تماس بگیرید.
سلام وقتتون بخیر، ممنونم از پاسخگوییتون. یک نفر گوشی منا دو سه سال پیش هک کرده و محتویات اونا به چندین نفر نشون داده، صدای مکالمه م با شخص دیگری را هم ضبط کرده و برای بقیه پخش کرده جدیداً مطلع شدم تصاویر شخصیم هم در شهر دیگه ای دیده شده، البته من همه ی اینا را بتازگی فهمیدم.سؤالی که از محضرتون دارم اینه که اگه بر فرض مثال اون فرد بتونه ثابت کنه که من موقع تحقق جرم از ماجرا مطلع بودم ولی شکایت نکردم،پس شکایتم قابل پیگیری نیست. آیا دادگاه ازش قبول میکنه و شکایت من غیر قابل پیگیری میشه؟؟ و سوال دیگه اینکه آیا این جرمها قابل گذشت هست یا نه؟ بازم ممنونم ازتون.
با سلام
در فرض سوال شما جرایم متعددی رخ داده که بعضی قابل گذشت و بعضی غیر قابل گذشت است.براب مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای با شماره های موسسه تماس بگیرید.
آیا جرم جعل اینترنتی تغییر داده ها و وارد کردن متقلبانه به هر کیفیت، پس از صدور حکم قطعی شش ماه حبس تعزیری با رضایت شاکی در اجرای احکام قابل گذشت است؟
با سلام
جرایم رایانه ای موضوع پرونده شما قابل گذشت نمی باشد و رضایت شاکی ممکن است موجب کاهش مجازات شما گردد. برای مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای با ما تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید، اگه سیم کارت یکیو تعویض کنیم ولی یه نفر دیگه کپی شناسنامشو آورده باشه تحویل بگیره. بعد صاحب سیمکارت شکایت کنه بعد داخل شورای حل اختلاف پول بگیره رضایت بده، دوباره بعد ازیه سال پرونده به شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ ارجاع بشه و ابلاغیه بیاد چی میشه؟
با سلام
پرونده جهت رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارجاع می گردد و برای شما کیفرخواست صادر گردیده است. برای مشاوره با وکیل متخصص جرایم رایانه ای با ما تماس بگیرید.
با سلام خسته نباشید. جرم کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر به مبلغ ۱۲ میلیون که رضایت شاکی گرفته شده و شخص کلاهبردار فاقد سابقه کیفری هستش قابل بخشش هستش؟
با سلام
بله با توجه به اینکه جرم کلاهبرداری زیر ۱۰۰ میلیون تومان قابل گذشت محسوب می شود، با جلب رضایت شاکی پرونده مختومه می گردد.
سلام، اگر تصویر کسی در وات ساپ ارسال شود قابل گذشت است یا نه؟
با سلام
بله قابل گذشت می باشد.