وکیل عقد شرکت به وکیلی گفته می شود که در زمینه قرارداد شرکت دارای تخصص و تخصص کافی باشد. همچنین وکیل مورد نظر باید بر قوانین و مقررات مرتبط نیز تسلط کافی داشته باشد.
وکیل عقد شرکت و تعریف این عقد
وکیل عقد شرکت که در این مقاله بعضا تحت عنوان وکیل شرکت و وکیل حقوقی شرکت نیز نام برده میشود اذعان میدارد: عقد شرکت در بردارنده دو یا چند حق مالکیت است که درهم می آمیزند. وکیل عقد شرکت ادامه میدهد: هدف این آمیزش، رسیدن به یگانگی است. با تشکیل شرکت، مالکیت های جزئی، اصالت خود را از دست داده و مالکیت جمعی و مشترکی بوجود می آید.
وکیل حقوقی شرکت ادامه میدهد: گاهی این اتحاد مالکیت به کمال نمیرسد یعنی به حالت اجتماع در می آید بدون اینکه اصالت هر کدام از بین برود. وکیل عقد شرکت تشریح داشته: شرط ایجاد شرکت در فرض مذکور، مزج و آمیختگی حقوق چند مالک در هر جز از مال مشترک و انتشار هر حق در مجموع اجزا است. وکیل عقد شرکت طبق نظر دکترین حقوقی و قانون، نام این حالت از اجتماع و امتزاج را اشاعه معرفی میدارد.
وکیل عقد شرکت مختصرا تبیین میدارد: وفق ماده ۵٧١ قانون مدنی: ((شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی واحد به نحو اشاعه)) بنابراین شرکت از اجتماع حقوق مالکان ایجاد میشود، خواه این اجتماع به اتحاد انجامد و شخصیت حقوقی یابد یا بطور اشاعه در یک مال باقی بماند. وکیل عقد شرکت به دیگر سخن اذعان میدارد: ((شرکت عقدی است که به موجب آن دو یا چند شخص، به منظور تصرف مشترک و تقسیم سود و زیان و گاه مقصد دیگر، حقوق خود را به اشتراک گذاشته و مالک سهمی مشاع از این مجموعه گردند.))
وکیل عقد شرکت و تبیین ارکان آن
وکیل عقد شرکت مختصرا تبیین میدارد:
١_ هر یک از شریکان باید آورده ای را در این اجتماع بگذارند.
وکیل حقوقی شرکت متذکر میگردد: اجتماع موجود در شرکت، ممکن است بر سر مال به صورت پول، کالا، یا خدمات باشد ولی در اقسام شرکت میبینیم که در قانون مدنی ما چون بر مبنای فقه امامیه است، دو نفر نمیتوانند بر مبنای شرکت در خدمات یا اعتبار خود پیمان ببندند.
٢_ اموال شرکت باید بطور مشاع به ملکیت همه شریکان درآید.
وکیل عقد شرکت بیان داشته: برای مثال اگر در عقد شرکتی شریکی ماشین های صنعتی و دیگری زمین و سومی مقداری پول در میان بگذارند، باید تراضی بر این مبنا باشد که هریک سهم مشاعی از ماشین ها و زمین و پول را دارا شود وگرنه شرکت تحقق نمی یابد.
٣_ سود و زیان به تناسب سهم شریکان در مال مشاع تقسیم میشود.
وکیل عقد شرکت اضافه میدارد: مطلب فوق مانع از آن نیست که شرکا به نحو دیگری تراضی نمایند. شرکا میتوانند توافق کنند که سهم یک شریک افزون تر از بقیه باشد و یا از سهم او در حالت ضرر و زیان کم کنند.
وکیل عقد شرکت و تعریف شخصیت حقوقی شرکت
وکیل شرکت مختصرا اذعان میدارد: شرکتی که بر مبنای مالکیت های مشاعی تشکیل میشود شخصیت حقوقی ندارد. زیرا فرض بر این است که اموال شریکان به خود آنان تعلق دارد و زیان ناشی از اراده مال مشاع به ایشان میرسد. وکیل عقد شرکت ادامه میدهد؛ شریکانی که از سوی دیگران اذن در تصرف یافته اند، نماینده آنانند و هر چه میکنند به نام و حساب مالکان مشاع است.
وکیل شرکت میگوید: با در نظر گرفتن قوانین و مقررات قانون تجارت، قلمروی حکومت قانون مدنی بسیار محدود میشود و به شرکت های مدنی اختصاص می یابد.
وکیل عقد شرکت و اوصاف این عقد
وکیل شرکت وفق کتب دکترین حقوقی و قوانین مربوطه اوصاف عقد شرکت را اینگونه بیان میدارد:
١_ شرکت عقدی است معوض
وکیل عقد شرکت میگوید: دلیل معوض بودن عقد شرکت این است که درنتیجه تراضی شریکان، حقی که بعنوان آورده درمیان گذاشته شده است، با مالکیت مشاع همه اموال مبادله میشود. وکیل حقوقی شرکت متذکر میشود: اگر اثر عقد شرکت محدود به امکان تصرف و شیوه اداره در مال مشترک شود، دیگر نمیتوان آن را معوض نامید و داخل در ((عقود اذنی)) است و همچون عقد وکالت جایز شمرده میشود.
٢_ شرکت عقدی است تملیکی
وکیل عقد شرکت تشریح میدارد: در عقد شرکت هر شریک میتواند سهم مشاع خود از ملک را به دیگران تملیک نماید. لذا وکیل شرکت وفق کتب حقوقی و ماهیت عقد شرکت، آن را تملیکی معرفی میدارد.
٣_ شرکت عقدی است رضایی
وکیل عقد شرکت معنون داشته: در موارد سکوت قانون باید به اصل و امهات رجوع کرده و تکلیف مساله را روشن نمود، لذا رضایی نبودن یک عقد و تشریفاتی بودنش نیاز به تصریح دارد. وفق اصل رضایی بودن عقود و قراردادها عقد شرکت من جمله عقود رضایی است.
۴_ شرکت عقدی است مستمر
وکیل عقد شرکت اذعان میدارد: درست است که اشاعه یکباره واقع میشود ولی حقوق و تعهدات شریکان در برابر یکدیگر ادامه می یابد و تا زمان انحلال شرکت باقی میماند.
۵_ شرکت عقدی است که سبب اعطای نیابت در تصرف میشود
وکیل عقد شرکت میگوید: چون شرکت عقدی است اختلاطی از یک مبادله که سبب اشاعه در ملکیت میشود، لذا اعطای نیابت در تصرف را بدنبال دارد.
وکیل حقوقی شرکت و اداره شرکت
وکیل عقد شرکت وفق قانون مدنی بیان میدارد: هیچ یک از شرکا نمیتواند بدون اذن دیگران در مال مشاع تصرف کند. وکیل شرکت مضافا بیان داشته: به دلیل انتشار حق مالکیت شرکا در تمام اجزای مال مشاع، لذا هرگونه تصرف، تجاوز به حقوق دیگران و سایر شرکا به حساب می آید لذا جهت تصرف، نیاز به اذن از سوی سایر شرکا در شرکت میباشد.
وکیل عقد شرکت و وضعیت حقوقی شریک مأذون
وکیل دعاوی حقوقی که با توجه به تخصص و تجربه خویش، فعالیتش را به دعاوی حقوقی چون عقد شرکت معطوف میدارد و عنوان وکیل عقد شرکت می یابد ابراز داشته: در عقد شرکت، شریک مأذون از لحاظ سمتی که در اداره مال مشترک می یابد، در حکم وکیل سایرین میباشد. وکیل حقوقی شرکت میگوید: بنا به مطلب مذکور، وی میبایست در حدود اذن عمل نموده و محدوده اذن را رعایت نماید.
وکیل دعاوی حقوقی همچون دعاوی مربوط به شرکت و شراکت میگوید: اگر اذنی که سایر شرکا بر یک شریک داده اند بصورت مطلق، ناظر بر اداره مال مشترک باشد؛ شریک مأذون میتواند هر عملی را که لازمه اداره کردن است انجام دهد و به هیچ وجه مسئول خسارات حاصله از اعمال خود نخواهد بود، مگر در صورت تعدی یا تفریط، که حکم مساله به گونه دیگری خواهد بود.
وکیل حقوقی شرکت و وضعیت شریکان مأذون
وکیل عقد شرکت ابراز داشته: اگر چند شریک، مامور اداره شرکت گردند، حدود اذن و رابطه مدیران با یکدیگر به یکی از سه صورت ذیل خواهد بود:
١_ استقلال هر یک از مدیران
وکیل شرکت شرح میدهد: در این حالت، هر شریک مأذون، که در واقع مدیر است، حق دارد بصورت جداگانه تصمیم گرفته، اجرا نماید و به همکاری دیگران هم نیاز نداشته باشد.
٢_ اجتماع مدیران
به دلیل اذن اجتماعی که به مجموع مدیران داده شده است، لذا عمل هیچ یک به تنهایی موثر نبوده بلکه باید به اجتماع، تصمیم بگیرند و اجرا نمایند.
٣_ حالت اطلاق
در صورتیکه دو یا چند شریک بطور اطلاق مأذون در اداره شرکت شوند، اصل این است که آنان به اجتماع عمل نمایند. وکیل عقد شرکت در جهت ارائه توضیح بیشتر بیان میدارد: اعطای اذن از سوی سایر شرکا به شرکایی که قرار است امر مدیریت را به عهده بگیرند، اگر همراه با هیچگونه قید و شرطی نباشد، حمل بر اطلاق شده و به جهت رعایت قدر متیقن، میبایست اذن ایشان حمل بر اجتماع گردد. زیرا مأذون بودن انفرادی نیاز به تصریح و اشتراط دارد.
وکیل حقوقی شرکت و انحلال شرکت
وکیل عقد شرکت مقرر میدارد: عقد شراکت، چه بصورت قهری پدید آید و چه بصورت قراردادی، الزامی بر نگاهداری و برهم نزدن آن بر شرکا بار نمیشود و طبق ماده ۵٨٩ قانون مدنی، هر شریک میتواند هر وقت که بخواهد، تقاضای تقسیم مال مشترک را بنماید.
وکیل شرکت متذکر میگردد: اصل مرقوم که در ماده مذکور ذکر گردید، دارای استثنائاتی به شرح ذیل است:
١_ اگر تقسیم موجب ضرر فاحش باشد و از بهای مال مشترک بکاهد و این کاهش نیز به حکم عادت، قابل مسامحه نباشد، تقسیم صورت نمیپذیرد.
٢_ اگر شرکا توافق بر منع درخواست انحلال داشته باشند. وکیل عقد شرکت توضیح میدهد: در این فرض، شریکان ملتزم به بقای شرکت شده اند. یعنی تعهد قراردادی ایشان، مانع از درخواست تقسیم میگردد.
وکیل عقد شرکت و تلف مال شرکت
- اگر بخشی از مال شرکت تلف شود و از بین برود چه میشود؟
- اگر تمام مال شرکت از دست برود چه میشود؟
وکیل عقد شرکت در خصوص اتلاف تمام یا بخشی از مال شرکت میگوید: شرکت چنان عقدی است که اگر بخشی از مال شرکت تلف شود، شرکت و اشاعه برهم نمیخورد و همچنان عقد شرکت باقی میماند. اگر تمام مال شرکت از بین برود، موضوع حق همه شریکان و در نتیجه اشاعه از بین میرود لذا دیگر موضوعی باقی نمیماند که بر سر آن شراکت داشته باشند.
وکیل عقد شرکت در تهران
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا از وکیل متخصص عقد شرکت و عقد شراکت و احکام شرکت و اثبات عقد شراکت خواسته است که در مقاله فوق بخش عمده و ارکان و اصول و کلیات عقد شرکت و ماهیت حقوقی آن را بیان کند و در سایر مقالات به رویه عملی پرونده حقوقی شرکت و تبیین چگونگی آن بپردازد. از افتخارات درخشان موسسه ما در اختیار داشتن وکلایی است که علاوه بر وقوف و اطلاع از قوانین و مقررات مختلف و مربوطه، بر رویه عملی دادگاه ها در موضوع هر پرونده مطلع بوده و با استفاده از تجارب خویش در دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری و دعاوی خانواده فعالیت مینمایند. جهت مشاوره با وکیل با ما تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید. تو شرکت با مسئولیت محدود ضامنین چه کسانی هستند؟
با سلام در این شرکت ها هر کس به نسبت سرمایه ای که آورده است مسئولیت دارد.
سلام وقت بخیر وکیل شرکت برای انجام چه اموری مسئولیت داره؟
با سلام ایشان در تمامی امور حقوقی میتواند به انجام وظایف بپردازد. مثل بستن قراردادها و…
سلام خسته نباشی سوالی داشتم اگه شریکی نسبت به مال دیگر شریکان تصرفی داشته باشه احکامش به چه صورت خواهد بود؟
با سلام وفق ماده ۵٨١ قانون مدنی هنگامی که شریک بدون اذن سایرین تصرفی مینماید، تصرف وی نسبت به دیگران فضولی بوده لذا غیرنافذ است.
سلام خواستم از وکیل عقد شرکت سوال کنم ایا عقد شرکت تملیکی به حساب میاد؟ ممنون از سایت خوبتون
سلام بر شما ممنون از لطفتون بله در عقد شرکت هر شریک میتواند سهم مشاع خود از ملک را به دیگران تملیک نماید. لذا وکیل شرکت وفق کتب حقوقی و ماهیت عقد شرکت، آن را تملیکی معرفی میدارد.
سلام شرکت من با یک شرکت دیگه قراردادی در شرف امضاء داره اما اون شرکت میگه شما حق ندارید که وکیل رو در زمان عقد قرار داد به همراه داشته باشید چون تو اساس نامه شرکتتون نیست این موضوع الان من میتونم چکار کنم؟
با سلام در ابتدا باید اذعان داشت که استفاده از وکیل نیاز به ثبت در اساس نامه شرکت ها ندارد و در واقع این امر در حوزه اختیارات مدیرعامل میباشد که با داشتن مهر شرکت در برگه وکالت کامل است. پس این حق برای شما محفوظ است.