جنون حین ارتکاب جرم به معنای انجام جرم در حالت جنون و دیوانگی است. اگر مجرم در زمان انجام جرم و انجام فعل مجرمانه، قوه تمیز و تشخیص نداشته باشد، میگوییم جرم در حالت جنون ارتکاب یافته است.

جنون حین ارتکاب جرم مانع از مجازات است

اگر مجرم در زمان انجام دادن جرم، طوری باشد که عقل از وی پوشیده باشد، و حالت جنون و دیوانگی بر وی عارض شده باشد، حکم مندرج در ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی در ورد وی اجرا میگردد.

هرگاه مجرم در زمان ارتکاب جرم، دچار اختلال روانی بوده، به نحوی که فاقد اراده یا قوه تمییز باشد، یعنی اسااس هیچ درکی از امور پیرامون نداشته و خودش نیز نداند که دارد چکار میکند، مجنون محسوب می‌شود و مسوولیت کیفری ندارد.

جنون مجرم در حال انجام جرم

اگر مرتکب جرم در حال انجام جرم جنون داشته باشد، ولیکن بطور کامل مجنون نباشد، حکم مساله چگونه خواهد بود؟ اگر مرتکب جرم، دارای جنون ادواری باشد، یعنی بصورت دوره ای و موقتی، دارای هر دو حالت عقل و جنون باشد، باید به وضعیت مرتکب جرم در زمان ارتکاب جرم و انجام عمل مجرمانه دقت نمود. زیرا ملاک عمل و صدور حکم، و تشخیص بیگناهی یا گناهکاری یک مجرم، وضعیت عقلی او در زمان ارتکاب فعل مجرمانه و عنصر مادی جرم است.

اگر مجنون حین جرم عاقل باشد

اگر مجرم دارای جنون ادواری یعنی دوره ای باشد، و در زمان ارتکاب جرم در حالت سلامت عقلانی به سر ببرد، به تحمل مجازات مربوطه محکوم شده و جنون وی مانع از مسئولیت کیفری ایشان نمیگردد. برای دریافت مشاوره حقوقی دقیق و تخصصی از نحوه دفاع از متهم در پرونده کیفری با وضعیت جنون وی، هم اکنون با موسسه حقوقی امین عدالت تماس گرفته و خواهان صحبت با وکیل باشید.

◁◁ بیشتر بدانید:  ادله اثبات جرم در پرونده کیفری
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments