چندبار اقرار متهم برای محکوم شدن وی کفایت میکند؟ آیا متهم پرونده باید بارها به ارتکاب جرم اقرار نماید؟ اگر مجرم پس از اقرار انکار کند، چه میشود؟ صفر تا صد اقرار و انکار در یک نگاه. با هم ببینیم.

چندبار اقرار متهم برای اثبات جرم لازمه؟

وکیل متخصص جرایم کیفری تهران میگوید: در ماده ۱۷۲ قانون مجازات اسلامی نصاب و میزان اقرار متهم درج شده است. در این ماده میبینیم که برای اثبات کلیه جرایم و موضواعت پرونده های کیفری مانند سرقت و کلاهبرداری و توهین و تهدید و فحاشی و خیانت در امانت و غیره، یکبار اقرار متهم در دادگاه کافی است. ولیکن برخی از جرایم جدا شده، و برای آنها، چندمرتبه اقرار در نظر گرفته شد هاست. چگونه؟ با هم میبینیم.

دفعات تکرار اقرار در برخی جرایم خاص

 چندبار اقرار برای اثبات جرم یا جرایم حد و حدود الهی لازم است؟

الف- چهار بار تکرار اقرار در جرایم زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه لازم است.
ب- دو بار اقرار متهم در جرایم شرب خمر (مشروب خوردن)، قوادی، قذف و سرقت موجب حد لازم است.

اثر انکار پس از اقرار

تاثیر انکار پس از اقرار قاعدتا هیچ بوده و انکار نمودن پس از اینکه اقرار صورت گرفته است، تاثیری در عدم اثبات جرم نداشته و موجب تبرئه شدن متم نمیشود. یعنی انکار پس از اقرار، دفاع محسوب نمیشود. مگر آنکه شواهد و قرائنی در پرونده کیفری وجود دشاه باشد، که بتوان از اقرار رجوع کرد، و انکار پس از اقرار را مسموع دانست.

دریافت مشاوره از وکیل برای دفاع از خود

میتوانید برای کسب آگاهی از نحوه دفاع از خود در دادسرا و دادگاه، قبل از هرگونه اقدام، از وکیل متخصص کیفری اطلاعات لازم و کاربردی را دریافت نمایید. از بار حقوقی کلمات مورد استفاده خود مطلع شوید. گاهی بعد از گفتن یک حرف، فرصتی برای انجام دفاع باقی نمیماند.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل خانم برای پرونده حقوقی و کیفری در تهران
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۱]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments