ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان در خصوص تعلیق قرارداد پیمانکاری می باشد. کارفرما می تواند قرارداد پیمانمکاری را یک مرتبه به مدت ۳ ماه تعلیق نماید.
ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان
ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان را اگر بخواهیم به خوبی بررسی کنیم ابتدا لازم است که با متن ماده مورد نظر به صورت کامل آشنا شویم تا در ادامه بتوانیم به صورت جزئی مفاد ماده مورد نظر را بررسی نماییم.
ماده ۴۹- تعلیق
الف) کارفرما می تواند در مدت پیمان، اجرای کار را برای یک بار و حداکثر سه ماه معلق کند، در این صورت باید مراتب را با تعیین تاریخ شروع تعلیق به پیمانکار اطلاع دهد. در مدت تعلیق، پیمانکار مکلف است که تمام کارهای انجام شده، مصالح و تجهیزات پای کار، تاسیسات و ساختمان های موقت را بر اساس پیمان به طور شایسته، حفاظت و حراست کند.
ب) کارفرما هزینه های بالاسری پیمانکار را در دوران تعلیق به میزان تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، تعیین هزینه های یاد شده، به توافق طرفین در زمان ابلاغ تعلیق موکول شده باشد، کارفرما در مورد میزان آن با پیمانکار توافق می نماید. در صورتی که در اسناد و مدارک پیمان، هیچ نوع پیش بینی برای پرداخت هزینه های بالاسری پیمانکار در دوره تعلیق نشده باشد، کارفرما ماهانه مبلغی معادل ۱۰ درصد متوسط کارکرد فرضی ماهانه را به پیمانکار می پردازد. اگر به دستور کارفرما، قسمتی از کار متوقف شود، بابت هزینه های پیشگفته در مدت تعلیق، ماهانه مبلغی معادل ۱۰ در صد متوسط کارکرد فرضی ماهانه، به تناسب مبلغ کار متوقف شده، به پیمانکار پرداخت می شود. برای تعیین هزینه تعلیق، کسر ماه به تناسب محاسبه می شود.
تبصره: در صورتیکه پیش از آغاز عملیات موضوع پیمان، تعلیق پیمان از سوی کارفرما ابلاغ شود، ۸۰ درصد هزینه تعلیق محاسبه شده طبق این بند، به پیمانکار پرداخت می شود.
ج) کارفرما و پیمانکار در مورد ماشین آلاتی که پیمانکار مایل است در مدت تعلیق از کارگاه خارج نماید، بدون پرداخت هیچ نوع هزینه ای، توافق می کنند. اجاره مربوط به دوران توقف آن تعداد از ماشین آلات که در کارگاه باقی می ماند، بر اساس توافق طرفین به پیمانکار پرداخت می شود.
د) در صورتی که تعلیق بیش از سه ماه ضروری باشد، کارفرما می تواند با موافقت پیمانکار، مدت تعلیق را برای یک بار و حداکثر ۳ ماه، با شرایط پیش گفته افزایش دهد. در صورت عدم موافقت پیمانکار با تعلیق بیش از ۳ ماه پیمان خاتمه یافته و طبق ماده ۴۸ عمل می شود.
ه) هرگاه عوامل موجب تعلیق کار برطرف شود، کارفرما با تعیین مهلتی برای پیمانکار به منظور آماده نمودن کارگاه، تاریخ شروع مجدد کار را به پیمانکار ابلاغ می کند.
بند الف ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان
بند الف ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان بیان می دارد، کارفرما می تواند در طول مدت قرارداد برای یک مرتبه قرارداد پیمانکاری را به مدت ۳ ماه معلق نماید. ابهامات زیادی در این خصوص وجود دارد و آن هم برای مثال این می باشد که اگر مدت قرارداد پیمانکاری کمتر از سه ماه باشد، کارفرما می تواند کل قرارداد پیمانکاری را معلق نماید؟! مطمئنا پاسخ این سوال مثبت نمی باشد اما چون در این خصوص در ماده مورد نظر پیش بینی صورت نگرفته است، نمی توان نظر قطعی در این خصوص داد. در مدت تعلیق قرارداد مطابق بند الف ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان، وظیفه نگهداری و حفاظت از کارگاه و تجهیزات بر عهده، پیمانکار می باشد. وکیل متخصص در قراردادهای پیمانکاری، ضرورت یک شرکت پیمانکاری است.
بند ب ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان
بند ب ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان در خصوص هزینه های بالاسری پیمانکار در طول مدت قرارداد می باشد. پرداخت هزینه های بالاسری مطابق توافق طرفین می باشد. اگر در قرارداد توافقی در این خصوص نشده باشد، پرداخت هزینه های بالاسری بر عهده کارفرما می باشد. محسابه هزینه بالاسری به این نحو می باشد که کارفرما موظف است ۱۰ درصد از کارکرد ماهانه پیمانکار را به عنوان هزینه بالاسری پرداخت نماید.
اگر قبل از شروع کار قرارداد تعلیق شود تکلیف چیست؟
ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان در این خصوص مقرر می دارد، ۸۰ درصد از ۱۰ درصد هزینه کارکرد فرضی که کارفرما در صورت شروع پروژه به پیمانکار پرداخت می کرده است را می بایست در این فرض پرداخت نماید. به عنوان مثال اکر کارکرد فرضی پیمانکار ماهانه ۲۰۰ میلیون باشد، ۱۰ درصد این مبلغ می شود ۲۰ میلیون تومان که کارفرما به عنوان هزینه بالاسری به پیمانکار پرداخت می نماید. اگر پروژه قبل از شروع تعلیق شود، کارفرما ۸۰ درصد از این ۲۰ میلیون را به عنوان هزینه بالاسری به پیمانکار پرداخت می نماید. تخصص وکلای ما اعتبار ما نزد شما کارفرمایان و پیمانکاران عزیز محسوب می شود.
تکلیف ماشین آلات در دوران تعلیق ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان چیست؟
بند ج ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان در خصوص ماشین آلات پیمانکار می باشد که در دوران تعلیق می بایست در کارگاه نگه داشته شود. اگر ماشین آلات در کارگاه نگهداری شود، هزینه آن بر عهده کارفرما می باشد و اگر پیمانگار قصد خارج کردن این ماشین آلات را داشته باشد، کارفرما نباید مخالفتی در این خصوص نماید.
بند د ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان
بند د ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان در خصوص تمدید مدت تعلیق قرارداد می باشد. تمدید مدت تعلیق قرارداد پیمانکاری برای یک دوره سه ماهه دیگر مجاز است البته به شرطی که این تعلیق مورد تایید پیمانکار قرار گیرد. اگر پیمانکار با تمدید تعلیق موافقت ننماید، قرارداد پیمانکاری به استناد ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان خاتمه داده می شود.
برطرف شدن عوامل موجب تعلیق قرارداد
ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان در این خصوص بیان می دارد، در صورتی که عوامل موجب تعلیق قرارداد پیمانکاری مرتفع شود، کارفرما بلافاصله این امر را به پیمانکار ابلاغ می نماید که برای ادامه کار آماده شود و کار را از سر گیرد. البته بدیهی است که این رفع موانع باید در مهلت سه ماهه اول باشد. وکیل متخصص پیمانکاری می تواند خیلی از این مشکلات و موانع را برای شما پیمانکاران و کارفرمایان عزیز مرتفع سازد.
حل مشکلات حقوقی شما، تخصص ماست
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای با تجربه در زمینه قراردادهای پیمانکاری به همراه کارشناسان رسمی دادگستری در این زمینه، این اطمینان را به شما عزیزان می دهد که با خیالی آسوده می توانید پرونده های خود را به ما بسپارید و نتایجی درخشان را از ما انتظار داشته باشید.
برای مشاوره با وکیل پیمانکاری و یا تنظیم دادخواست، لایحه، اظهارنامه و یا تنظیم نامه های کلیمی مرتبط با ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان، با ما تماس بگیرید.