فروش مال غیر با قولنامه

فروش مال غیر با قولنامه چگونه است؟ آیا قولنامه نیز میتواند منجر به تحقق جرم انتقال مال غیر شود؟ جرم فروش مال غیر با قولنامه چه تفاوتی با این جرم با سند رسمی دارد؟ وکیل فروش مال غیر مفصلا پاسخ میدهد.

فروش مال غیر با قولنامه جرم است؟

خوب است بدانید برخی از افراد جامعه تصور میکنند که اگر مال متعلق به دیگری را با تنظیم قولنامه مورد خرید و فروش و واگذاری قرار دهند، مرتکب جرم نشده اند. این امر درحالیست که این نه تنها تصوری اشتباه و غلط است، بلکه به لحاظ تحقق جرم تفاوتی با جرم فروش مال غیر با سند رسمی به لحاظ عنصر مادی این جرم ندارد.

قولنامه در ماهیت حقوقی خود به معنای توافقات و قول و قرارهایی است که طرفین عقد با یکدیگر منعقد مینمایند که در آینده نسبت به انعقاد عقد اصلی اقدام نمایند و به معنای پیش توافق و پیش قرارداد میباشد. این امر درحالیست که قولنامه در معنای عرفی و متداول میان مردم جامعه به معنای قرارداد و مبایعه نامه یا همان فروش نامه ای است که توافق اراده ها بصورت کامل و جامع انجام شده و یک عقد لازم تمام عیار میباشد. بر همین مبنا است که محاکم تحقق فروش مال غیر با قولنامه را پذیرفته و اراده باطنی و حقیقی اشخاص را مدنظر قرار داده و به الفاظ انتخابی ایشان توجهی نمیکند. لذا جرم فروش مال غیر با قولنامه بسیار مبتلابه و موجب تشکیل پرونده کیفری انتقال مال غیر میباشد.

ادله اثبات این دعوا

  • فروش مال غیر با قولنامه را چگونه ثابت نماییم؟

وکیل فروش مال غیر بیان می دارد: خوب است بدانید این جرم نیز مانند سایر جرایم و دعاوی کیفری نیازمند ارائه ادله اثبات دعوا به محکمه میباشد. در غیر اینصورت ادعای شما در حد یک ادعای صرف که بی پایه و اساس است، باقی مانده و در مقام اثبات، چیزی را ثابت نمیکند. بهترین توصیه به شما عزیزان این است که از نخستین مرحله طرح دعوای کیفری یعنی تنظیم شکواییه فروش مال غیر با قولنامه از تخصص و دانش وکیل پایه یک که خبره است استفاده نمایید.

  • نکته: از قولنامه ای را که به استناد آن طرح دعوای کیفری انتقال مال غیر مینمایید، میبایست کپی برابر اصل تهیه نموده و آن را باید به پیوست شکواییه تقدیم محکمه گردانید.
◁◁ بیشتر بدانید:  دلایل اثبات جرم فروش مال غیر

شاکی جرم فروش مال غیر با قولنامه کیست؟

  • شاکی این جرم کیست؟
  • چه کسی حق شکایت و طرح دعوای کیفری انتقال مال متعلق به دیگری را دارد؟

خوب است بدانید هم مالک اصلی بعنوان بزه دیده ای که مال متعلق به وی مورد انتقال قرار گرفته، میتواند تحت عنوان فروش مال غیر با قولنامه شکایت کند و هم خریدار ناآگاهی که مطلع نبوده است که فروشنده دارد مال متعلق به دیگری را انتقال میدهد، میتواند نسبت به تنظیم شکواییه و اقامه دعوا اقدام قانونی نماید.

  • نکته: اگر فروشنده و خریدار با تبانی و علم و اطلاع و آگاهی از اینکه مال متعلق به دیگری است، نسبت به انجام معامله اقدام نموده باشند، مالک اصلی مال میتواند علیه هر دوی ایشان تنظیم شکواییه و طرح شکایت نماید.
◁◁ بیشتر بدانید:  مرور زمان در فروش مال غیر | مهلت شکایت فروش مال غیر

وکیل متخصص فروش مال غیر
وکیل متخصص فروش مال غیر

وکیل تخصصی جرم فروش مال غیر

فروش مال غیر با قولنامه از بابت تحقق عنوان مجرمانه انتقال مال متعلق به دیگری تفاوتی با فروش مال غیر با سند رسمی نداشته و با قولنامه هم این جرم محقق میشود. لذا بهترین توصیه به شما عزیزان این است که چنانچه در زمینه های مختلف و گسترده حقوقی مانند فروش مال غیر با قولنامه ؛ اطلاعات کافی و وافی را ندارید با اخذ این اطلاعات از طریق مشاوره حقوقی با وکیل متخصص  وحرفه ای شاغل در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا اقدام شایسته را مبذول نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۲۰ میانگین امتیاز: ۳.۹]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

48 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
علی
1 سال قبل

سلام، یکی از آشنایان برای گرفتن جواز یک کسب و کار به شخصی کارگزار اعتماد کردند. آن شخص به طور فراوان کپی مدارک مانند کپی سند ملک یا گواهی عدم اعتیاد به بهانه لزوم برای انجام این کار دریافت کرده است. و طی مدتها کار را به سرانجام نرسانده است. میخواستم بدانم در صورتی که این فرد به قصد سوء این مدارک را گرفته باشد، امکان فروش ملک یا جعل یا کپی برابر اصل را دارد یا خیر؟ درصورت بروز مشکل چه کاری باید انجام شود؟ (تمامی اسناد فرستاده شده برای این شخص کپی یا عکس بوده است).

آخرین ویرایش1 سال قبل توسط علی
علی اصغر
1 سال قبل

با سلام، در تاریخ ۲۲/۱/۱۴۰۰ خودرویی ۲۰۶ خریدم از دوستی که دلال بود اعتما کردم بهش قولنامه دستی نوشتیم و یه شاهد که آشنای ذو طرف ما بود امضا زد و همون روز پولو زدم به حسابش، بهم گفت کمتر از ۱ ماه دیگه سند آماده میشه، ما از ۱ هفته ی بعد بهش شروع کردیم به زنگ زدن و پیامک دادن که سند ما چی شد، گفت داره آماده میشه، امروز فردا کرد بهم میگفت نگران نباش نهایت خودم ازت پس میگیرم به واسطه ی مام میگفت نشد خودم ازش پس میگیرم. تمام متن پیام هاش هست بهم میگفت بزار باغم میوه هشو بفروشم ازت میگیرم. آقا مام خام حرف هاش می شدیم صبر میکردیم دوبارم ماشینو بیمه هم کردم تا اینکه بعد دو سال دیدم پلیس جلوی منو گرفت، که ماشین توقیفی داره. رفتم آمار در آوردم دیدم صاحب اصلی سند تامین خواسته از یک شخص داره و مدعی است من اصلا ماشینی نفروختم، ماشینو خوابوندند تازه متوجه شدم این ماشین چند دست قولنامه شده فروخته شده. بعد دو سال اعتماد الکی الان نمیدونم چیکار کنم؟ خواهشا راهنمایی کنین من چطور میتونم به ماشینم برسم براش خیلی هزینه کردم میتونم فروش مال غیر شکایت کنم؟

امير
1 سال قبل

سلام، من دو سال پیش یه ماشین خریدم از یه آقایی ماشین به نام خانمش بود و ازش وکالت کاری داشت و با من قولنامه نوشت و کل پول را خودش دریافت کرده و ازش قولنامه با دست خط و اثر انگشت و رسید پول دریافتی گرفتم. البته مالک حضور نداشت منم بعد چند روز فهمیدم ماشین دو تیکه هست و بابت این که ماشین به نام خودش نبوده شکایت فروش مال غیر کردم و اون شخص اصلا دادگاه نیومد و رای غیابی اومد محکوم شد و بعد واخواهی کردش بازم همون رای اومد و قاضی قبول نکرد. حرف وکیلش رو الانم تجدید نظرخواهی زده، میخواستم ببینم جواب تجدید نظر چی میشه؟ البته خانمش شهرستان بود و بدون اطلاع من بهم وکالت فروش داده بوده که من اطلاع نداشتم الان فهمیدم، میخواستم ببینم چی میشه ممنون میشم جواب بدید.

مادح
2 سال قبل

سلام، دادگاه تجدیدنظر قرار اناطه برای اثبات مالکیت برای بنده صادر کرده، در فرجه قانونی با قولنامه عادی دادخواست اثبات مالکیت تقدیم دادگاه صالح نمودم، دادگاه دادنامه را براساس اینکه خواسته خواهان برابر قانون مطرح نگردیده به استناد به ماده ۲ ق.آ.د.م قرار عدم استماع دعوای خواهان صادر نموده است، راه حل چیه؟

امیر
2 سال قبل

با سلام و خسته نباشید. بنده در تیرماه سال ۱۴۰۰ از سازنده ساختمانمون یک واحد آپارتمان که سهم خودش از ساختمان بود را خریداری کردم بصورت قولنامه ای که واحد را اجاره داده بود و قرار شد در تاریخ اسفند ۴۰۱ که مستاجر رفت واحد را به من تحویل دهد. من هم کل مبلغ واحد را تسویه کردم همان روز قولنامه، ولی تازه متوجه شدم واحد را قبلا در سال ۱۳۹۹ به داماد خودش قولنامه ای پیش فروش کرده و داماد ایشان الان مالک هستن و در اجاره نامه واحد مذکور اسم دامادشان به عنوان موجر ذکر شده، لازم به ذکر است که سند واحدها هنوز آماده نشده، من صاحب زمین بودم که سند مادر به نام من هست و موقع سند گرفتن امضا بنده باید باشد. آیا من میتونم از سازندم که فروشنده واحد هم هست شکایت کنم اگر شکایت کنم به مالم میرسم؟ ممنون از راهنمایی شما.