تکلیف خریدار مال غیر چیست

خریدار مال غیر چه حق و حقوقی دارد؟ آیا ممکن است خریدار مال غیر هم تحت تعقیب قرار بگیرد؟ تکلیف خریدار مال غیر چیست؟ چه زمانی خریدار مال غیر هم مسئولیت دارد؟ وکیل فروش مال غیر مفصلا در این مقاله پاسخ میدهد.

چه کسانی حق طرح دعوا دارند؟

چه اشخاصی میتوانند با تنظیم شکواییه، نسبت به طرح دعوا و پرونده کیفری جرم انتقال مال غیر اقدام نمایند؟

وکیل فروش مال غیر میگوید: در پرونده کیفری جرم انتقال مال غیر، مالک اصلی و خریدار هم میتوانند بیگناه باشند و هم میتوانند مجرم باشند. ارتکاب جرم و تحقق عنوان مجرمانه در ایشان، به اطلاع و آگاهی یا عدم آگاهی آنها مربوط و منوط میباشد. لذا ممکن است شاکی، مالک اصلی مال باشد و متهمان یا مشتکی عنهم، فروشنده و خریدار باشند. همچنین ممکن است خریدار ناآگاه شکایت نماید که فروشنده و مالک اصلی با تبانی نسبت به این معامله اقدام کردند، و مالک اصلی از ابتدا از وقوع چنین معامله ای مطلع بوده است.

خریدار مال غیر هم میتواند شکایت کند؟

  • آیا خریدار مال غیر هم میتواند بعنوان شاکی از وقوع جرم انتقال مال غیر شکایت نماید؟
  • چه شخص یا اشخاصی غیر از مالک اصلی و صاحب زمین میتوانند شکایت از فروش مال غیر نماید؟

خوب است بدانید در جرم فروش مال غیر، متضررین از جرم، میتواند هم صاحب و مالک اصلی مال و هم خریدار مال غیر باشد. ولیکن برای ذی حق دانستن خریدار مال غیر یک شرط وجود دارد. هنگامی یک شخصی بعنوان خریدار میتواند شاکی باشد که نسبت به انجام معامله یعنی خرید مال متعلق به دیگری، جهل داشته باشد. به دیگر سخن، خریدار ناآگاه میتواند خود را متضرر از جرم و انجام این معامله بداند. یعنی خریدار نباید بداند که مال متعلق به دیگری است. اگر خریدار بداند که مال متعلق به دیگری را خریداری مینماید، متهم به تبانی در انتقال مال غیر میگردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  دلایل اثبات جرم فروش مال غیر

تکلیف خریدار مال غیر چیست؟

وکیل فروش مال غیر میگوید: چنانچه خریدار پس از انجام معامله و خرید مال متعلق به دیگری، نسبت به تعلق مال به غیر مطلع گردد، میبایست پس از اطلاع فورا نسبت به استرداد مال به صاحبش اقدام نماید. زیرا با عودت مال به صاحب اصلی و اطلاع رسانی به وی است که حسن نیت و جهل خویش از خریداری مال غیر را به اثبات میرساند. لذا میتوان اطلاع رسانی به مالک اصلی مال و عودت مال به ایشان را احد از موارد تکلیف خریدار مال غیر دانست تا از ورود اتهام تبانی برای بردن مال غیر نسبت به خویش جلوگیری نماید.

وکیل فروش مال غیر میگوید: ماده ۱۱ قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری، جرم فروش مال غیر را به شرط رعایت نصاب مندرج در ماده ۳۶ قانون مجازات اسلامی، از جمله جرایم قابل گذشت نامبرده است. نصاب مالی مندرج در ماده مرقوم دربردارنده مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان میباشد. یعنی مال موضوع جرم انتقال مال متعلق به دیگری، اگر دارای ارزش ۱۰۰ میلیون تومان یا کمتر از آن باشد، موجب قابل گذشت بودن این جرم میگردد. ولیکن اگر ارزش و بهای مال موضوع جرم فروش مال غیر، بیشتر از صد میلیون تومان باشد، پرونده کیفری مربوطه، با اعلام رضایت و گذشت شاکی مختومه نشده و بسته نمیشود.
  • نکته: در فرض غیرقابل گذشت بودن جرم فروش مال غیر، اعلام رضایت شاکی و گذشت وی میتواند از موجبات اعمال مقررات تخفیف در مجازات برای مرتکب یا مرتکبین باشد.
◁◁ بیشتر بدانید:  رضایت شاکی در فروش مال غیر

وکیل برای دفاع از خریدار مال غیر

وکیل برای پرونده فروش مال غیر

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است به در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای پایه یک که متخصص بوده و به صورت تخصصی در زمینه های مختلف فعالیت حرفه ای دارند. تکلیف خریدار مال غیر میتواند دربردارنده نکات حقوقی ظریف و بسیار مهم و دقیقی باشد که با بررسی ابعاد مختلف آن، مسئولیت کیفری را به نحو صحیح متوجه مرتکب دانست.

سوالات متداول خریدار مال غیر

 خریدار مال غیر چه مشکلی ممکن است با آن مواجه شود؟

خریدار مال غیر ممکن است با مشکلات قانونی مواجه شود، زیرا او هیچ حقی برای تصرف در ملک ندارد و مالک اصلی می‌تواند از او شکایت کند. در صورت اثبات خرید در دادگاه، خریدار ممکن است مجبور به بازگرداندن ملک و پرداخت خسارت شود.

 آیا خریدار مال غیر می‌تواند از معامله خود انصراف دهد؟

اصلاً، خریدار مال غیر می‌تواند از معامله خود انصراف دهد، اما این انصراف معمولاً بستگی به شرایط قرارداد و توافقات اولیه دارد. اگر معامله به صورت درست و قانونی تنظیم نشده باشد، ممکن است امکان انصراف وجود داشته باشد.

 آیا خریدار مال غیر حق دارد به ملک تصرف کند؟

خیر، خریدار مال غیر حق قانونی برای تصرف در ملک ندارد. مالک اصلی می‌تواند هر زمان که بخواهد از او بخواهد ملک را تخلیه کند. در واقع، تصرف در ملک متعلق به دیگران بدون اجازه جرم محسوب می‌شود.

 آیا خریدار مال غیر می‌تواند حقوقی بر روی ملک اعمال کند؟

خریدار مال غیر نمی‌تواند به تنهایی هیچ حقی بر روی ملک اعمال کند، زیرا او مالک قانونی آن نیست. تمام حقوق مربوط به ملک باید با مالک اصلی هماهنگ شوند.

 چگونه می‌توان از خرید مال غیر جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از خرید مال غیر، پیشنهاد می‌شود قبل از هر خرید، بررسی‌های دقیقی بر روی مالکیت ملک و اسناد آن انجام دهید. دسترسی به اداره ثبت املاک و استعلام از آنجا می‌تواند اطلاعات دقیقی درباره مالکیت ارائه دهد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد امتیاز: ۲۰۹ میانگین امتیاز: ۳.۹]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

161 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
محمد
1 سال قبل

با سلام، پدر بنده زمینی بطور قولنامه‌ دست نویس به من و برادرم داده. الان بدون اطلاع ما فروخته. آیا بجز پدرم خریدار هم شریک جرم بوده که بدون تحقیق خریداری کرده و اگر به او اطلاع بدهیم و زمین را باز نگردانید جرمش چیست ؟ و آیا خریدار میتواند شکایت و طلب خسارت کند؟ تشکر.

آخرین ویرایش1 سال قبل توسط محمد
مهتاب
1 سال قبل

سلام

خشایار
1 سال قبل

سلام، زمین مشاعی به مساحت ۱۰۰۰۰ متر مربع توسط یکی از شرکا بدون اذن بقیه فروخته شده. اگر خریدار بدون استعلام از وراثی بودن یا اشاعه زمین مذکور یا هر گونه استعلامات قانونی، معامله نموده باشد همچنان جاهل محسوب می شود؟ یا به عنوان معاونت در جرم قابل پیگرد هست.؟ سپاس.

علی
1 سال قبل

سلام، برادرم زمینی ۵ سال پیش بدون اجازه من و مادرم و خواهرم فروخته، آیا خریدار هم مقصر هست؟

سعید
1 سال قبل

سلام و خسته نباشید. جناب پرونده ای داشتم حدود سال ۹۰ که بابت فروش مال غیر، یکسال حبس بود که مجازاتش رو کشیدم و دادگاه برای رد مال هیچگونه حکمی نداد. ولی الان بعد از گذشت دوازده سال شاکی رفته سراغ خریدار. میخواستم بدونم الان چه اتفاقی می افته؟ شاکی رفته سراغ خریدار برای باز پس گیری مال.