ماده ۸ شرایط عمومی پیمان در خصوص مدیر طرح در قرارداد پیمانکاری می باشد. مدیر طرح نماینده کارفرما در پروژه می باشد. مدیر طرح در پیمان های دولتی الزاما یک شخص حقوقی است. در پیمان های خصوصی مدیر طرح می تواند شخص حقیقی نیز باشد.
تعریف مدیر طرح در ماده ۸ قرارداد پیمانکاری
وکیل امور پیمانکاری مدیر طرح را اینگونه تعریف می نماید، در قرارداد پیمانکاری به جهت گسترده بودن قرارداد لازم است که افراد دیگری نیز به طرفین پیمان کمک نمایند. یکی از این افراد مدیر طرح می باشد که در واقع نماینده قانونی کارفرما محسوب شده و به عنوان نماینده کارفرما در پروژه فعالیت می نماید. کارفرما بخشی از اختیارات خویش را به مدیر طرح محول می نماید تا شخصا به مسائل مهم تر و کلان تر در پروژه بپردازد.
مدیر طرح در قرارداد پیمانکاری چه اختیاراتی دارد؟
وکیل امور پیمانکاری در خصوص حدود اختیارات مدیر طرح که در ماده ۸ از شرایط عمومی پیمان عنوان شده بیان می دارد، مدیر طرح در قرارداد پیمانکاری به عنوان نماینده قانونی کارفرما در پروژه حضور دارد و تمامی تصمیماتی که از سوی مدیر طرح اتخاذ می شود به منزله این است که توسط کارفرما اتخاذ شده است، البته باید توجه داشت که مدیر طرح تنها در حدودی می تواند به جایگزینی از کارفرما اتخاذ تصمیم نماید که اذن آن را در اسناد و مدارک پیمان اخذ کرده باشد به عبارتی دیگر دایره اختیارات مدیر طرح محدود به آنچه می شود که کارفرما در اسناد و مدارک پیمان به او داده است.
وکیل امور پیمانکاری در ادامه بیان می دارد، در ماده ۳۱ شرایط عمومی پیمان نیز این محدودیت به این شکل بیان شده است:
” تمام تصمیم گیری های مدیر طرح در چارچوب اختیارات واگذار شده، در حکم تصمیم کارفرما می باشد “
این نوع نمایندگی در واقع یک نوع نمایندگی قراردادی می باشد که طرفین مطابق قراردادی که منعقد شده است، مدیر طرح را به عنوان نماینده کارفرما معرفی می نماید.
مدیر طرح در قرارداد پیمانکاری شخص حقیقی است یا حقوقی؟
وکیل امور پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، به بیان ساده می توان گفت شخص حقیقی به فردی گفته می شود که در عالم واقع وجود داشته و قابل لمس باشد، اما شخص حقوقی به شخصیتی گفته می شود که در عامل واقع وجود خارجی نداشته و یک موجود اعتباری می باشد. مدیر طرح الزاما در پروژه های پیمانکاری شخص حقوقی است و به هیچ عنوان نمی توان شخص حقیقی را به عنوان مدیر طرح در پروژه های پیمانکاری در نظر گرفت.
رابطه بین کارفرما و مدیر طرح در قرارداد پیمانکاری به چه شکلی است؟
وکیل امور پیمانکاری پرسش فوق را اینگونه پاسخ می دهد، رابطه ای که بین مدیر طرح و کارفرما وجود دارد یک رابطه قراردادی است که کارفرما به موجب این قرارداد و در راستای سیاست کوچک کردن دولت بخشی از وظایف خود را به شخص حقوقی حقوق خصوصی محول می نماید.
وکیل قرارداد های عمومی پیمان مطالب فوق را اینگونه ادامه می دهد، رابطه ای که بین مدیر طرح و کارفرما وجود دارد از نظر حقوقی رابطه ای جز نمایندگی نمی تواند باشد چرا که کارفرما اعمالی را که خود شخصا می توانست انجام دهد به موجب این قرارداد به مدیر طرح واگذار نموده است.
وکیل امور پیمانکاری در تهران
وکیل امور پیمانکاری اصولا زمانی وارد یک پرونده پیمانکاری می شود که طرفین به دلایل مختلف از جمله حوادث حین کار یا اختلافات در پرداخت هزینه ها دچار مشکل شده اند و به همین خاطر وکیل امور پیمانکاری می بایست علاوه بر اینکه تجربه کافی در پرونده های پیمانکاری را دارا می باشد بر وظایف و اختیارات افراد حاضر در قرارداد های پیمانکاری تسلط کامل داشته باشد تا بتواند راهکار هایی مناسب برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن برای موکل خویش در نظر بگیرد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک دادگستری تلاش دارد تا خدماتی متفاوت به شما عزیزان در زمینه قرارداد پیمانکاری ارائه نماید. برای اخذ مشاوره از وکیل امور پیمانکاری یا طرح دعوا و ارائه دفاع در دادگاه از سوی وکیل امور پیمانکاری در تهران با ما تماس بگیرید.
آیا مطابق ماده ۸ قرارداد پیمانکاری کارفرما می تواند چند مدیر طرح برای یک پیمان معرفی نماید و علاوه بر آن ناظر عالی برای پیمان معرفی نماید؟
با سلام
منعی در خصوص چند مدیر طرح برای یک پروژه وجود ندارد و تعیین ناظر نیز از نظر قانونی منافاتی با این امر ندارد، مگر اینکه در پیشبرد پروژه اختلال ایجاد نماید که این امر می تواند یکی از ایرادات وارده از طرف پیمانکار باشد.
آیا مدیر پروژه می تواند پیمان را به بستگان خود واگذار کند . منع قانونی دارد یا خیر ؟؟؟؟
با سلام
سوال شما مبهم است و باید ذکر شود که قرارداد پیمان دولتی است یا خیر و مدارک و مستندات شما بررسی گردد به همین خاطر لازم است یا به صورت حضوری به موسسه مراجعه کنید یا مدارک را از طریق واتساپ برای بررسی ارسال نمایید.
سلام مدیر طرح در قرارداد پیمانکاری الزامیه داشتنش؟ اگر نداشته باشیم چی میشه؟
با سلام مدیر طرح از نمایندگان کارفرما در پرژه می باشد اما تعیین مدیر طرح الزامی نبوده و شما می توانید بدون مدیر طرح نیز قرارداد پیمانکاری منعقد نمایید و در قرارداد خصوصی نیز این امر به هیچ عنوان محدودیتی ندارد.
سلام مطالبه دستمزد پیمانکار از طریق وکیل اقدام بشه چقد طول میکشه؟
با سلام
مطالبه دستمزد پیمانکار از سوی وکیل قطعا کاری است تخصصی و اصولی اما مدت زمان رسیدگی به پرونده و جریان پرونده در محاکم وکیل تا حدی تاثیر گذار است و عمده زمان بسته به شعبه رسیدگی کننده و وقتی که برای رسیدگی تعیین می کند خواهد داشت اما به طور میانگین شش ماه را باید برای روند رسیدگی مد نظر قرار دهید.
سلام اگر در قرارداد پیمانکاری توافق به صورت ارزی باشد اما این توافق ارزی فقط تو پیش فاکتور اومده باشه و در قرارداد اصلی ریالی نوشته شده باشه دادگاه به کدوم توجه میکنه؟
با سلام بر مبنای قانون مدنی اراده اخر طرفین ملاک می باشد و به نظر اراده اخر طرفین در مورد پرونده شما مبلغ درج شده در قرارداد اصلی می باشد یعنی قرارداد ریالی اما بهترین پیشنهاد برای شما مراجعه حضوری به موسسه و مشاوره با وکیل متخصص در زمینه قرارداد پیمانکاری می باشد.