عقد بیع چیست؟
ارکان عقد بیع
۱- ایجاب و قبول:
۲- متعاملین:
۳- ثمن:
۴- مبیع:
آثار عقد بیع
عقد بیع چه اثری دارد؟
- الزام به تحویل مبیع
- الزام به تحویل ملک
- الزام فروشنده به تحویل مال غیرمنقول
پس از انعقاد قرارداد خرید و فروش چه مسئولیتی متوجه طرفین میگردد؟
نحوه طرح دعوای الزام به تحویل مبیع چگونه است؟
نحوه طرح دعوای الزام به تحویل مبیع به اینصورت است که میبایست توسط وکیل خبره در دعاوی الزام به تحویل مبیع ابتدائا مورد بررسی قرار گیرد که آنچه که مورد معامله و به عبارت دیگر مبیع قرارگرفته است، مال منقول است و یا مال غیر منقول است. در دعاوی مربوط به الزام به تحویل اموال غیر منقول در رویه دادگاه ها اختلاف نظر وجود دارد و متاسفانه تاکنون به رویه ثابت و مشخصی در اینباره دست نیافته اند.
دلیل اختلاف در رویه آن است که در دعوای الزام به تحویل مبیع غیر منقول (ملک) چنانچه مستند خواهان در دعوا، سند عادی باشد که طبق آن سند اقدام به انعقاد عقد بیع نموده باشند، برخی از محاکم استدلال و استناد وکیل در دعوای الزام به تحویل مبیع غیر منقول را برمبنای مواد ۲۲ و ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت وارد و صحیح تشخیص نداده و نمیپذیرند.
به دیگر سخن، این دسته از محاکم معتقد هستند که ماده ۴۷ قانون ثبت حکم قاطع دعاوی الزام به تحویل مبیع را که مستند به سندعادی است را مشخص نموده است. برخی دیگر از محاکم که به دعوای الزام به تحویل مبیع غیر منقول مستندا به سند عادی رای میدهند مبنای پذیرش این دعوا را مواد ۱۰ و ۲۱۹ و ۲۲۰ و ۳۳۸ و ۳۶۲ و ۳۳۹ قانون مدنی قرار داده و استدلال های وکیل خوب در الزام به تحویل مبیع را میپذیرند.
با توجه به اینکه دعوای الزام به تحویل مبیع از دعاوی مبتلا به و فراگیر میان دعاوی حقوقی در محاکم قضایی میباشد، وکیل خبره در دعوای الزام فروشنده به تحویل مبیع قبل از آنکه به حکم قاضی به ایراد دعوا و یا نواقص پرونده برخورد نماید درصدد رفع آنها برمی آید. وکیل متخصص در الزام به تحویل مبیع میتواند با طرح سوالهای تخصصی و موثر از سابقه ثبتی ملک متنازع فیه مطلع گشته و از آینده دعوای پیش رو چشم انداز صحیحی را به موکل ارائه نماید.
جهت مشاوره با وکیل دعاوی حقوقی به ویژه وکیل بیع و الزام به تحویل مبیع با موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران تماس بگیرید.
با سلام، اینجانب ۱۹ سال پیش یک قولنامه صوری در بنگاه نوشتم و هیچ شاهدی هم پای آن را امضا نکرده و همان روز اصل و نسخه دوم آن را در همان بنگاه امحا کردیم و تنها فتوکپی آن به اداره مالیات ارائه شد. در حال حاضر فروشنده صوری ۱۰ سال قبل به رحمت خدا رفته نمی دانم آیا آن کپی در آینده می تواند مورد سواستفاده از طرف وراث خریدار صوری قرار گیرد؟ با این توضیح که در متن آن قولنانه چند شرط نوشته شده بود که مثلا خریدار مبلغی را نقدا تحویل فروشنده کرده، اما در حقیقت هیچ مبلغی به من نداده و اشاره ای به اینکه این مبلغ از طریق یک فقره چک به خریدار پرداخت شده نشده، تنها نوشته شده این مبلغ تسلیم فروشنده شد و همچنین در قولنامه نوشته شده که خریدار باید ملکی را هم تحول فروشنده کند و مبلغی دیگر را هم بعدا به فروشنده بدهد، اما اصلا مشخص نشده که چه زمانی خریدار باید به تعهداتش عمل کند، فقط در قسمت زمان تحویل ملک از طرف فروشنده به خریدار نوشته شده (روز معامله) لطفا راهنمایی بفرمایید.
با سلام
در صورتی که اصل قرارداد موجود نباشد قابل استناد در محاکم نمی باشد.
سلام خسته نباشید. اگه تو عقد بیع تا زمانی که متعاقدین از هم جدا نشدن میشه بیع رو بر هم زد؟
با سلام بله این امکان وجود دارد و این امر توسط خیار مجلس تحقق می یابد که این امکان را به طرفین میدهد.
سلام خسته نباشید. میشه بفرمایید مهمترین ویژگی عقد بیع چیست؟
با سلام بی شک مهمترین ویژگی عقد بیع را تملیک مالکیت دانست.
سلام وقت بخیر سوالی داشتم با گفتن ایجاب و پذیرفتن قبول از سمت طرف دیگر آیا عقد بیع تحقق یافته است؟
با سلام بله عقد بیع در این حالت صورت پذیرفته و فروشنده صاحب ثمن و بایع مالک مبیع محسوب میگردد.
سلام خسته نباشید تشکر از سایت خیلی خوبتون و مطالب مفیدتون یه سوال داشتم از شما مالیت داشتن یعنی چی؟ ممنونم از شما
درود بر شما دوست عزیز سپاسگزارم لطف دارید مالیت داشتن یعنی مال مورد معامله باید ارزش اقتصادی داشته باشد.