تغییر جنسیت و آثار حقوقی آن

وکیل تغییر جنسیت اذعان می دارد ما در این مقاله بر آنیم تا یکی از موضوعات مهم جوامع امروزی بشر را تا حدودی به نقد کشیده و درصدد یافتن راه حل های مناسب برای مبتلایان به این موضوع و یا اطرافیان باشیم. تغییر جنسیت موضوع بسیار مهمی است که امروزه بیشتر در مورد آن می شنویم، موضوعی که با پیشرفت علم و تکنولوژی در امور پزشکی بطور واضح در جامعه با آن سروکار داریم. وکیل تغییر جنسیت بیان می دارد این موضوع امری بسیار تخصصی می باشد چه اینکه تغییر جنسیت صرفا یک عمل جراحی نبوده و آثار حقوقی بسیار نیز دارد که غالبا افراد بصورت معدود و محدود اطلاعات نسبت به آن دارند که عموما در زمره دعاوی خانواده بوده و دادگاه خانواده به آن رسیدگی می شود.

لذا بهتر است در صورت نیاز حتما از وکیل متخصص و با تجربه در این حوزه مشورت کرده تا بتوانید به نتایج مناسبی برسید تا آثار تغییر جنسیت در پرونده های نفقه و تمکین و سایر  دعاوی خانواده مورد بررسی قرار گیرد.

تغییر جنسیت و نظریه های موجود در مورد آن

وکیل تغییر جنسیت می گوید نسبت به این موضوع ۳ نظریه وجود دارد:
۱- تغییر جنسیت مطلقا جایز نیست.
۲- تغییر جنسیت مطلقا جایز است.
۳- تغییر جنسیت به صورت مشروط جایز است.

پیشینه تغییر جنسیت در جهان و اسلام

وکیل تغییر جنسیت در مورد قدمت و سابقه این مساله اذعان می دارد که سابقه آن به کشورهای انگلستان و امریکا برمیگردد که در سالهای ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۸ دختری جنسیت خود را تغییر و هویت مرد برای خود برگزید. خوب است بدانید تغییر جنسیت در صدر اسلام و در زمان خلاف حضرت علی (ع) بر می گردد که فرد با پسرعموی خود ازدواج کرده درحالیکه هم ممیزی زنانه داشته و هم ممیزی مردانه و پس از شکایت به قاضی و ادای توضیح نزد حضرت علی (ع)، امام ایشان را با توجه به خصوصیات موجود از جرگه زنان جدا و به مردان ملحق نمودند. همچنین در فقهای امامیه نخستین فقیهی که مساله تغییر جنسیت را مورد بحث قرار داده و پذیرفت امام خمینی بودند.

عموما کدام دسته از افراد در معرض تغییر جنسیت قرار می گیرند؟

وکیل تغییر جنسیت در پاسخ به این سوال می گوید خوب است بدانید طی تحقیقات و تجربه پزشکان، دو گروه خود را در معرض این قرار می دهند:

۱- گروهی که در فقه به « خنثی» و در علم پزشکی به « هرمافرودیسم» یا « دو جنسی» معروف هستند که این بیماری یک ناهنجاریست که در رحم مادر بر روی جنین ایجاد می شود ممکن است ناشی از داروهای شیمیایی دوران بارداری و یا هورمون های مادر باشد.

۲- کسانی که علائم جنسی و جسمی شان متفاوت است که به «خنثای روانی» مشهورند و یا «ترانسکسوالیسم» یا «اختلال هویت جنسی». این مورد یک اختلال روانپزشکی است که آناتومی و خصوصیات فرد منطبق با ظاهرش است اما از نظر روانی در عذاب شدید به سر می برد. خوب است بدانید این فرد از وضعیت جنس خود راضی نیست و بهترین راه برای حال خوب خود را تغییر جنسیت می داند. در این خصوص برای رفع تعارضات ذهنی پس از تغییر جنسیت و آثار حقوقی که به بار می آورد تخصص و تجربه وکیل در این حوزه می تواند در موضوعات حقوقی، جزایی، مهریه، ارث و سایر موارد به کمک شما بیاید.

وکیل تغییر جنسیت و بیان تفاوت اختلال دو جنسی و اختلال روانی

وکیل تغییر جنسیت بدین شرح توضیح می دهد که در اختلال و ناهنجاری دو جنسی فرد در ظاهر جسمی و جنسی تناسب ندارد بنابراین در جهت رسیدن به آرامش نیاز به تغییر جنسیت دارد این در حالیست که در اختلال خنثای روانی فرد صرفا از نظر روحی و روانی خود را در عذاب می بیند در حالی که از نظر سلامت جسمانی کامل طبیعی می باشند. اما در آخر خوب است بدانید هر فردی را که تغییر جنسیت وی از نظر پزشک متخصص مورد تایید باشد و وضعیت وی خوب و بهتر می شود این عمل باید صورت گیرد.

وکیل تغییر جنسیت | تغییر جنسیت و بررسی فقهی و حقوقی آن
وکیل تغییر جنسیت | تغییر جنسیت و بررسی فقهی و حقوقی آن

تشریح نظریه های ممنوعیت مطلق، جواز مطلق، و جواز مشروط

وکیل تغییر جنسیت در این مورد بیان میدارد با توجه به تخصصی بودن موضوع بهترین راه برای کسب اطلاعات خوب مشاوره و راهنمایی با متخصصین این حوزه میباشد که در ادامه نظریه های موجود را بدین شرح نقد میکند، دسته ای معتقدند این تغییر مطلقا ممنوع است و ادله این استدلال اینست که ازبین بردن اعضای بدن حرام است و یا دخالت در خلقت خدا محسوب می شود و یا رواج تانث است و همجنس بازی و مخالفت با نظم عمومی. این ادله را نمی توان پذیرفت به این دلیل که برای مثال فردی که از بیماری رنج می برد و تنها راه چاره وی قطع و از بین بردن آن عضو می باشد آیا این عمل نیز موجب حرمت و دخالت در خلقت خداست؟ پس این نظریه قابل پذیرش نیست.

دسته دیگر اما تغییر جنسیت را مطلقا مجاز شمردند که استدلال آنها استناد به اصل اباحه و قاعده تسلیط است که این نظریه نیز قابل رد است چرا که در صورت جواز مطلق نمی توان نظم عمومی را کنترل کرد و خسارات زیادی دربر دارد و هرچند اصل بر اباحه است و دلیلی در قانون برای منع تغییر وجود ندارد ولی این موضوع کاملا تخصصی بوده و تنها در صورت تایید پزشکان قابل اعمال است.

و در آخر گروهی بصورت مشروط این عمل را پذیرفتند و می گویند در صورتی مجاز است که فرد دارای مشکل جنسی باشد و پزشک متخصص تنها و بهترین راه برای بهبود حال وی را تغییر جنسیت بداند که به ماده ۲۱۵ از قانون مدنی نیز استناد می کنند مبنی بر اینکه در هر قراردادی موضوع آن باید دارای منفعت عقلایی باشد، این نظر که با قاعده عسر و حرج و اصل اباحه مطابقت دارد با روح قانون و واقعیت های پزشکی نیز منطبق تر است.

تغییر جنسیت و تاثیر آن بر حقوق و جرایم و مجازات ها

سوالی مطرح میشود که با توجه به فقدان نص در قرآن و روایات و قوانین در مورد تغییر جنسیت قضات در مورد رسیدگی و صدور رای چه وظیفه ای دارند؟ لذا وکیل تغییر جنسیت در پاسخ به این سوال با استناد به اصل ۱۶۷ قانون اساسی و ماده ۳ قانون آئین دادرسی مدنی مقرر می دارد قضات دادگاه ها موظفند موافق قوانین مدونه و در صورتیکه موضوعات کامل و صریح نبوده و یا متعارض باشند و یا اصلا قانونی وجود نداشته باشد می بایست به منابع معتبر فقهی و فتاوی که مغایر با موازین شرعی نباشد استناد کرده و رسیدگی کنند و رای مقتضی صادر نمایند و نباید به خاطر عدم وجود قوانین مدون از رسیدگی در پرونده های دادگاه ها امتناع ورزند.

خوب است بدانید با توجه به توضیحات فوق و با دقت به اینکه نسبت به تغییر جنسیت نیز در قانون بحثی نشده است باید برای رسیدن به نتیجه از منابع معتبر فقهی جویا شد. بهتر است برای به دست آوردن بهترین نتایج در خصوص این موضوع تخصصی از وکیلی که آشنا به موارد است کمک بگیرید.

نظریه مشورتی اداره حقوقی به شماره ۷۳۸۹/۱۰۴-۱۳۶۶/۹/۱۷ در صورت تغییر جنسیت و مسائل مربوط

وکیل تغییر جنسیت در مورد این چالش و مسائل مربوط به آن در نظریه مشورتی اداره حقوقی که مقرر می دارد ۲ حالت وجود دارد: حالت اول زمانیست که فرد از نظر پزشکی مرد است اما آلت زنانه دارد و یا بالعکس که طبق نظر پزشکان باید جراحی شود و این تغییر جنسیت نیست بلکه جنسیت شخص را ظاهر می کند و حالت دوم زمانیست که فردی که آناتومی زن یا مرد را دارد و آلت جنسی مربوط به خود ولی تصمیم به تغییر جنسیت می گیرد و پزشکان نیز آن را تایید می کنند که باز هم منع قانونی ندارد این عمل، ولی بار حقوقی آن بسیار می باشد، النهایه متخصصین با تجربه در این حوزه میگویند بهترین نتیجه این می باشد که حقوق ثابته فرد تغییر نمی کند جز در مواردی از قبیل بطلان ازدواج و حلیت و حرمت.


◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل خانم | وکیل زن | وکیل خانوم برای پرونده

وکیل تغییر جنسیت در تهران
وکیل تغییر جنسیت در تهران

وکیل تغییر جنسیت در تهران

وکیل تغییر جنسیت در خصوص این چالش بیان می دارد که این پدیده موضوعی بسیار تخصصی بوده و ما در جوامع امروزی شاید بیشتر با آن مواجه می شویم و طبیعتا بدلیل اطلاعات بسیار محدود در اجتماع افرادی که با این اختلال مواجه هستند و یا در اطراف خود می شناسند چنین اشخاصی را، عموما برای حل مشکل خود نمیتوانند راه حل مناسبی بیابند، گاها عموم افراد نمی دانند که این دعاوی را در دادگاه خانواده مطرح کنند و یا خیر که بطور مختصر خوب است بدانید این پرونده ها در دادگاه خانواده طرح و رسیدگی می شود و نسبت به آثار آن چنانچه فرد متاهل باشد از جمله نفقه و مهریه و تمکین و در غیر اینصورت ارث و مسائل دیگر تحت بررسی قرار می گیرد.

لذا وکلای متخصص ما در این نگاره بر آنند تا با ارائه مطالب مفید براساس تخصص و تجربه به سوالات متداولی همچون سوالات ذیل پاسخ داده و شما را در این حوزه تخصصی یاری کرده و در پرونده های دادگاه ها همراهتان باشد.

سوالات متداول:

  • آیا تغییر جنسیت جرم است؟
  • آیا تغییر جنسیت مجاز است؟
  • آیا تغییر جنسیت در ارث بری تاثیر دارد؟
  • آیا تغییر جنسیت در مجازات ها موثر است؟
  • آیا تغییر جنسیت در مجازات موثر است؟
  • آیا تغییر جنسیت در دیه تاثیر دارد؟
  • آیا تغییر جنسیت در قصاص و حدود موثر است؟
  • آیا تغییر جنسیت در مهریه تاثیر دارد؟
  • آیا تغییر جنسیت در نفقه و پرداخت یا عدم پرداخت آن موثر است؟
  • آیا تغییر جنسیت در دعاوی حقوقی و قراردادها موثر است؟

این ها سوالاتی است که بعضا پس از تغییر جنسیت یک فرد وجود داشته و طبیعتا بدلیل تخصصی بودن امر و همچنین عدم وجود اطلاعات کافی فرد دچار مشکل می شود لذا در این مقاله و مقاله های بعدی بصورت دقیق تر و کامل در خصوص تمام این مسائل بحث کرده تا بتوانیم در پرونده های شما در محاکم در کنارتان باشیم. در صورت نیاز به مشاوره با وکیل خانواده یا بطور تخصصی تر وکیل تغییر جنسیت در تهران تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

58 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
اسما
2 سال قبل

سلام وقت بخیر
ما وظیفه بگیر بودیم و من تا سن ۲۴ سالگی حقوق پدرم رو دریافت میکردم. ۳۰ سالمه و به تازگی به خانوادم در مورد ترنس بودنم گفتم. میخواستم بدونم قبل یا بعد عمل تایید جنسیت مرد به زن، میتونم دوباره حقوق پدرم رو دریافت کنم؟

دانیال
2 سال قبل

ممنون از پاسخگویی تون ولی منظور من این بود که من خارج از کشور زندگی میکنم و میخوام از ایران مجوز بگیرم که بتونم بیام ایران عمل کنم.

دانیال
2 سال قبل

یک سوال دیگه اگه امکانش هست گروه شما این کار رو انجام میدن ایا؟ و هزینه اش و مدت زمانش به چه صورت هست؟
ممنون از وقتتون و پاسخگویتون

دانیال
2 سال قبل

سلام وقتتون بخیر.
امکان گرفتن مجوز تغییر جنسیت از خارج از ایران به کمک وکیل وجود داره؟
دوسال هست هورمون درمانی میکنم و میخوام مجوز بگیرم

محمودزاده
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . برای تغییر جنسیت حتما باید به دادگاه مراجعه کرد؟