مجازات جرایم رایانه ای

مجازات جرایم رایانه ای چیست؟ جرایم رایانه ای چه مجازاتهایی را در پی دارد؟ مرتکبان بزه ها و جرم های رایانه ای که دارای انواع عدیده میباشد، چه مجازاتهایی را متحمل میشوند؟ مجازات ایجاد مزاحمت از طریق تلگرام یا واتساپ چیست؟

مجازات جرایم رایانه ای مانند کلاهبرداری

کلاهبرداری رایانه ای در ماده ۷۴۱ قانون جرایم رایانه ای مورد جرم انگاری قرار گرفته است. یعنی ماده مذکور، عنصر قانونی بزه مرقوم میباشد. در این ماده مجازات جرایم رایانه ای همچون جرم کلاهبرداری هم حبس از یک تا پنج سال در نظر گرفته شده است و هم مرتکب به پرداخت جزای نقدی در حق دولت محکوم میشود. خوب است بدانید مطابق بند آخر ماده ۷۴۱ مجازات جرم کلاهبرداری رایانه ای میتواند دربردارنده هر دونوع مجازات باشد.

  • نکته: وکیل جرایم رایانه ای میتواند در پرونده کیفری درخصوص اعمال مقررات مربوط به مجازات جرایم رایانه ای، درمورد نحوه و چگونگی تقاضای اعمال مقررات تخفیف در حق متهم نقش به سزایی ایفا نماید.

همچنین خوب است بدانید اگر کسی بطور غیرمجاز داده های دیگری را از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش کند، به مجازات جرایم رایانه ای از باب تخریب رایانه ای محکوم میشود. مجازات مندرج در ماده ۷۳۶ قانون مارالذکر حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و جزای نقدی در حق دولت میباشد.

مجازات جرایم رایانه ای مانند سرقت

مجازات جرم سرقت رایانه ای مطابق عنصر قانونی مربوطه یعنی ماده ۷۴۰ قانون جرایم رایانه ای مشتمل بر جزای نقدی و حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال میباشد. اگر کسی بطور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، مرتکب جرم مذکور بوده و مجازات جرایم رایانه ای تحت عنوان جرم سرقت رایانه ای بر وی بار میشود.

◁◁ بیشتر بدانید:  جرایم رایانه ای در حقوق ایران شامل چه مواردی میشود؟

مجازات جرایم رایانه ای در دسترسی غیرمجاز

اگر کسی به طور غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به مجازات قانونی جرم دسترسی غیرمجاز محکوم میشود. مجازات این جرم که بر مرتکب بار میشود، وفق ماده ۷۲۹ قانون جرایم رایانه ای حبس از ۹۱ روز تا یک سال و جزای نقدی خواهد بود.

خوب است بدانید ایجاد اختلال در کارکرد سامانه های مخابراتی نیز جرم بوده و موجب تحمیل مجازات بر مرتکب میگردد. به دیگر سخن اگر کسی بطور غیرمجاز با اعمال و رفتارهای مجرمانه ای از قبیل وارد کردن، انتقال دادن، پخش، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاری یا تخریب داده ها یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری، سامانه های رایانه ای را از کار بیندارد؛ به مجازات جرایم رایانه ای از بابت اخلال در داده ها به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت جزای نقدی محکوم میشود.

مجازات شنود غیرمجاز در قانون چیست؟

  • آیا شنود غیرمجاز جرم است؟
  • شنود غیر مجاز چه مجازاتی در پی دارد؟

خوب است بدانید مطابق ماده ۷۳۰ قانون فوق الاشاره اگر کسی بطور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از ۶ ماه تا دو سال یا جزای نقدی بعنوان مجازات جرم رایانه ای شنود غیرمجاز محکوم میشود.

  • نکته: خوب است بدانید اکثر مجازات جرایم رایانه ای مندرج در قانون مربوطه میتواند به قلم قاضی انشا کننده حکم، میتواند یا مجازات حبس باشد یا مجازات جزای نقدی باشد و همچنین قاضی میتواند هر دو مجازات را بر مرتکب بار نماید.

مجازات جرایم رایانه ای مانند جعل رایانه ای

خوب است بدانید برخی از افعال و اعمال در قانون عنوان عنصر مادی جرم را بخود اختصاص داده و اگر کسی مرتکب آن رفتار و اعمال شود، مرتکب جرم شناخته شده و به مجازات قانونی آن محکوم میگردد. جرم جعل رایانه ای هم دربردارنده رفتار مجرمانه ای متشکل از تغییر یا ایجاد داده های قابل استناد، علائم موجود در کارتهای حافظه، تراشه ها و همچنین استفاده آگاهانه از داده های مجعول میباشد که موجب مجازات مرتکب به حبس یا جزای نقدی مندرج در ماده ۷۳۴ میگردد.

مجازات جرم نشر اکاذیب رایانه ای دربردارنده مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال حبس و جزای نقدی میباشد. همچنین خوب است بدانید اگر کسی بوسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، صوت، تصویر، فیلم خانوادگی یا خصوصی یا اسرار دیگری را منتشر نماید، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال و پرداخت جزای نقدی محکوم میشود. نکته حائز اهمیت برای اعمال مجازات جرایم رایانه ای تحت عنوان هتک حیثیت، منوط به ایراد لطمه و صدمه به آبرو و حیثیت و عدم رضایت شاکی در انتشار آنها میباشد.

مجازات جرایم رایانه ای مانند جرایم علیه عفت

جرایم علیه عفت یا اخلاق عمومی، به جرم هایی گفته میشود که محتویات مستهجن و ممنوعه در قالب داده های اینترنتی و مخابراتی منتشر، توزیع یا معامله میشوند. مجازات جرایم رایانه ای در زمینه جرایم خلاف عفت و اخلاق عمومی به بایسته های متفاوتی بستگی دارد. بعنوان مثال اگر کسی محتویات مستهجن را مثلا از طریق کانال تلگرامی یا در واتساپ به کمتر از ده نفر ارسال نماید، به جزای نقدی سبک تری محکوم میشود.

  • نکته: خوب است بدانید اگر کسی اعمال مذکور را حرفه خود قرار داده باشد، یا بطور سازمان یافته ای به ارتکاب عناصر مادی مذکور پرداخته باشد، ممکن است عنوان محاربه اخذ و به مجازات اعدام محکوم گردد.
◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل اینستاگرام | جرایم اینستاگرامی چیست؟

مجازات جرایم سایبری
مجازات جرایم سایبری

وکیل متخصص جرایم رایانه ای

مجازات جرایم رایانه ای به موجب قانون برای اعمال و تحمیل بر مرتکب و بطور کلی برای تحقق آن، نیازمند وجود و احراز شرایط قانونی خاص و ویژه میباشد. لذا بررسی اینکه عوامل و عناوین مشدده یا شروط لازم جهت تحقق یک عنوان مجرمانه در پرونده کیفری موجود میباشد یا خیر را به بهترین وکلای متخصص و حرفه ای بسپارید. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا میتواند به شما این نوید و تعهد را پیشکش نماید که از نخستین جلسات مشاوره تا به انتهای انجام وکالت در دعاوی کیفری مربوطه، بهترین وکیل جرایم رایانه ای خویش را در اختیار شما قرار میدهد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

22 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مائده بنی سید
1 سال قبل

سلام بار اولم بوده پروند ندارم شاکی شکایتی هم ندارم. مرتکب جرم رایانه ایی شدم. اینستا حسابام مسدود شده. چه جرمی برام در نظر میگیرن؟

کلامی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید . میشه بفرمایید بیشترین میزان تخفیفی که میشه برای این جرم در نظر گرفت چقدره؟ توضیح بدید ممنون میشم.

بهرامی راد
3 سال قبل

سلام حالتون چطوره؟ خسته نباشید. میشه از مزاحم تلگرامی شکایت کرد؟

عنایت پور
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . میشه جرم رابطه نامشروع رو تو واتساپ اثبات کرد؟ راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

راشین
3 سال قبل

سلام خسته نباشید . ببخشید سوالی داشتم چند روزه توسط ی خط ناشناس تهدید میشم و ظاهرا اون شخص راجب من اطلاعاتی داره . البته این تهدید ها تو تلگرام انجام میشه. میخواستم ببینم من چکار باید بکنم؟