ماده 9 شرایط عمومی پیمان

ماده ۹ شرایط عمومی پیمان در خصوص مهندس ناظر و مهندس مشاور می باشد. مهندس ناظر و مهندس مشاور نمایندگان کارفرما در قراردادهای پیمانکاری می باشند.

ماده ۹- مهندس مشاور، مهندس ناظر
الف) مهندس مشاور، شخص حقیقی یا حقوقی است که برای نظارت بر اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.
ب) مهندس ناظر، نماینده مقیم مهندس مشاور در کارگاه است و در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان به پیمانکار معرفی میشود.

تعریف مهندس مشاور در ماده ۹ شرایط عمومی پیمان

وکیل امور پیمانکاری مهندس مشاور را اینگونه تعریف می کند، مهندس مشاور که در ماده ۹ شرایط عمومی پیمان درج شده است وظیفه نظارت بر اجرای پروژه را بر عهده دارد و حدود اختیارات این رکن از قرارداد های پیمانکاری در اسناد و مدارک پیمان تعیین می شود. بنابراین در قراردادهای پیمانکاری حدود اختیارات مهندس مشاور منوط به اراده طرفین قرارداد می باشد و این رکن از قراردادهای پیمانکاری دارای اختیارات نامحدود نمی باشد.

مهندس مشاور شخص حقیقی است یا حقوقی؟

وکیل امور پیمانکاری پرسش فوق را اینگونه پاسخ می دهد، در مقاله های پیشین بیان شد که کارفرما و مهندس ناظر اجبارا می بایست اشخاص حقوقی باشند اما در خصوص مهندس ناظر این رویه حاکم نیست و مهندس ناظر می توان شخص حقوقی یا حقیقی باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

بررسی ماده 9 شرایط عمومی پیمان
بررسی ماده ۹ شرایط عمومی پیمان

آیا کارفرما شخصا می تواند مهندس مشاور باشد؟

وکیل امور پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، از منظر قانونی مهندس ناظری که در ماده ۹ شرایط عمومی پیمان تعیین شده است الزاما نیازی نیست که شخص ثالثی باشد و از نظر وکیل امور پیمانکاری قانون منعی برای اینکه مهندس ناظر خود کارفرما باشد قرار نداده است و کارفرما می تواند شخصا وظیفه نظارت را بر عهده گیرد و یکی از واحدهای سازمان خویش را به عنوان مثال واحد فنی را برای نظارت تعیین کند و در اسناد و مدارک پیمان نام او درج گردد.

آیا پیمانکار می تواند مهندس مشاور باشد؟

وکیل امور پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، در پرسش قبل بیان داشتیم که مهندس ناظر تعیین شده در ماده ۹ شرایط عمومی پیمان می تواند خود کارفرما باشد حال وکیل امور پیمانکاری می خواهد این موضوع را به شما بگوید که مهندس ناظر می تواند پیمانکار نیز باشد. به عبارت دیگر کارفرما که اختیار تعیین مهندس ناظر را دارد می تواند پیمانکار را به عنوان مهندس ناظر تعیین نماید و از نظر قانونی منعی برای این کار وجود ندارد.

وکیل امور پیمانکاری و مهندس ناظر

وکیل امور پیمانکاری در تعریف مهندس ناظر بیان می دارد، ماده ۹ شرایط عمومی پیمان مهندس ناظر را تعریف نموده است و لازم به ذکر است که مهندس ناظر نماینده و در واقع امین مهندس مشاور در پروژه های پیمانکاری می باشد. البته لازم به ذکر است که وظایف مهندس ناظر به صورت مشروح در ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان درج شده است که وکیل امور پیمانکاری در بررسی ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان بدان خواهد پرداخت.

وکیل امور پیمانکاری و وظیفه مهندس مشاور

وکیل امور پیمانکاری وظایفی که در ماده ۹ شرایط عمومی پیمان برای مهندس مشاور در نظر گرفته شده است را بدین شرح بیان می دارد، مهندس مشاور وظیفه نظارت بر اجرای پروژه را بر عهده دارد و عملیات اجرایی پیمان می بایست مستقیما زیر نظر مهندس مشاور به عنوان امین کارفرما انجام شود و در مقابل مهندس مشاور باید دقیقا توجه کند که اصول فنی کار به درستی رعایت شود تا به عنوان امین کارفرما کار خود را به درستی انجام داده باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  اسناد و مدارک قرارداد پیمانکاری

وکیل امور پیمانکاری
وکیل امور پیمانکاری

وکیل امور پیمانکاری، متخصص در تنظیم قراردادهای پیمان

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران در راستای تخصصی نمودن فعالیت وکلا در این موسسه، با در اختیار گرفتن وکلای علاقمند و متخصص در هر زمینه ای و تشکیل دپارتمان تخصصی برای حوزه های مختلف کاری خویش اعم از قرارداد های عمومی پیمان، دعاوی پزشکی، دعاوی تجاری، دعاوی خانواده، دعاوی ناشی از قرارداد ها، دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری، جرایم رایانه ای و دعاوی ملکی تلاش دارد تا خدماتی متمایز و تخصصی را به شما عزیزان ارائه نماید.

قرارداد های پیمانکاری نیز به عنوان یکی از حوزه های فعالیت در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا دارای دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک دادگستری متخصص در زمینه قرارداد های پیمانکاری می باشد و شما می توانید برای مشاوره با وکیل امور پیکانکاری و یا طرح دعوا مربوط به قرارداد های پیمانکاری یا دفاع در این دعاوی و تنظیم لوایح با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۹ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
صفری
3 سال قبل

سلام اگر در قرارداد پیمانکاری مهندس ناظر نامه تکمیل شدن کار را امضاء کند آیا این در دادگاه قابل استناد می باشد؟

قربانی
4 سال قبل

سلام تامین دلیل در قرارداد پیمانکاری برای رسیدگی به صورت حساب ها انجام می شود یا برای میزان کار انجام شده؟

چینی
4 سال قبل

سلام از کارگاه پیمانکاری ما سرقت شده آیا من به عنوان مسئول کارگاه می تونم شکایت کنم یا شرکت باید شکایت کنه؟

راستگو
4 سال قبل

سلام مطالبه دستمزد ما به عنوان مهندس مشاور باید از چه کسی انجام بشه؟ کارفرما یا پیمانکار؟

جلیلی
4 سال قبل

مطالبه دستمزد پیمانکار اگر بخوام انجام بدم شما چقدر هزینه می گیرید بخوایید دادخواست تنظیم کنید برام؟