بررسی ماده 5 شرایط عمومی پیمان

ماده پنجم شرایط عمومی پیمان در خصوص برنامه زمانبندی قراردادهای پیمانکاری می باشد. زمان بندی یکی از اصلی ترین بخش های قرارداد پیمانکاری می باشد چرا که عدم رعایت برنامه زمانبندی یکی از دلایلی است که می تواند موجب فسخ قراردادهای پیمانکاری گردد.

ماده ۵ شرایط عمومی پیمان
ماده ۵- برنامه زمانی اجرای کار

الف) برنامه زمانی کلی: برنامه ای است که در آن، زمانبندی کلی کار های مورد پیمان بر حسب ماه، منعکس گشته و در اسناد و مدارک پیمان درج شده است.

ب) برنامه زمانی تفصیلی: برنامه ای است که زمان بندی فعالیت های مختلف کار های موضوع پیمان، به تفصیل و در چارچوب برنامه زمانی کلی، در آن آمده است.


◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

برنامه زمانی چیست؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، برنامه زمانی همانطور که در مقاله های پیشین بیان شد مطابق بند د ماده ۲ موافقتنامه یکی از اسناد پیمان محسوب می شود که درج آن در قرارداد های پیمانکاری ضروری است.

برنامه زمانی به چند نوع تقسیم می شود؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، برنامه زمانی به استناد ماده ۵ شرایط عمومی پیمان به دو نوع کلی و تفضیلی تقسیم می شود که هر یک از آنها بیانگر یک نوع از زمانبندی قرارداد های پیمانکاری می باشند.

برنامه زمانی کلی چیست؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، برنامه زمانی کلی همان مدت زمان کلی است که در قرارداد های پیمانکاری برای انجام کار در نظر گرفته می شود و با توجه به شرایط ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان دستخوش تغییر می شود.

در برنامه زمانی کلی مدت زمان اجرای کار باید به ماه تعیین گردد و مدت زمان انجام هر کاری به تفکیک تعیین شود. برای مثال برای اسکلت بندی از ماه مرداد تا بهمن در نظر گرفته می شود و همینطور مراحل بعدی تا برسیم به اتمام و تحویل کار.

برنامه زمانی تفصیلی چیست؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، برنامه زمانی تفصیلی در چارچوب برنامه زمانی کلی تعیین می شود و به صورت مفصل به بیان جزییات زمابندی کار ها می پردازد. به عبارت دیگر همان زمانبندی کلی که برای انجام کارها در نظر گرفته شده است به صورت ریزتر و جزئی تر در زمانبندی تفصیلی بیان می شود. به عنوان مثال در عملیات اسکلت بندی به صورت جزئی مشخص می شود که در چه تاریخی اسکلت بندی کدام قسمت از پروژه انجام می شود.

آیا تغییر برنامه زمانی تفصیلی از سوی پیمانکار ممکن است؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، تغییر برنامه زمانی تفصیلی از سوی پیمانکار با توجه به روند پیشرفت کار و اتفاقاتی که در حین کار ممکن است رخ دهد امکان پذیر است.

پیمانکار برابر بند ج ماده ۱۸ شرایط عمومی پیمان در صورتی که در حین کار تشخیص دهد که باید برنامه زمانی تفصیلی اصلاح شود قبل از رسیدن به موعد انجام کار باید به مهندس مشاور اطلاع دهد و مهندس مشاور تغییرات ایجاد شده از سوی پیمانکار را با برنامه زمانی کلی تطبیق می دهد و موارد مورد قبول را با تایید کارفرما به پیمانکار ابلاغ می کند تا در دستور کار قرار گیرد.

وکیل پیمانکاری بیان می دارد، در نهایت باید به این نکته توجه نمود همانطور که پیش تر بیان شد در قرارداد های پیمانکاری به دلیل اینکه مدت زمان اجرای پروژه زیاد است خواه ناخواه در حین اجرای کار زمانبندی تعیین شده در ابتدای قرارداد دستخوش تغییر خواهد شد و این یک امر اجتناب ناپذیر خواهد بود.

عدم رعایت برنامه زمانبندی چه عواقبی دارد؟

عدم رعایت برنامه زمانبندی از سوی پیمانکار مطابق شرایط عمومی پیمان این حق را برای کارفرما ایجاد می نماید که برای فسخ قرارداد اقدام نماید و در صورتی که فسخ به دلیل قصور پیمانکار محقق شود خسارت های جبران ناپذیری را برای پیمانکار به همراه خواهد داشت. لذا به عقیده وکیل پیمانکاری رعایت برنامه زمانبندی یا ترتیب شرایطی که این تاخیرات جزو تاخیرات مجاز در قرارداد محسوب شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

تحلیل ماده 5 شرایط عمومی پیمان
تحلیل ماده ۵ شرایط عمومی پیمان

وکیل پیمانکاری در تهران

قرارداد های پیمانکاری از جمله فنی ترین و مهم ترین قرارداد هایی هستند که منعقد می شود و فعالیت در این عرصه برای وکلا نیازمند تخصص خاص این حوزه می باشد. از آنجایی که پرونده پیمانکاری از جمله پرونده های رایج در محاکم نمی باشد عمدتا از نظر ها دور مانده و وکلا علاقه ای به فعالیت در این حوزه ندارند لذا موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای پایه یک متخصص در زمینه پرونده های پیمانکاری تلاش دارد تا بهترین و متفاوت ترین خدمات را به شما عزیزان ارائه نماید. جهت مشاوره با وکیل پیمانکاری در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد امتیاز: ۹ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
فرامرز
4 سال قبل

سلام برنامه زمانی که تو قرارداد پیمانکاری در نظر گرفته بودیم به دلیل کرونا تغییر کرده اما کارفرما میگه این شرایط ربطی به کار شما نداشته و باید کار رو انجام میدادید آیا میتونه این رو بگه؟

بردیا
4 سال قبل

سلام
مطالبه دستمزد از طرف پیمانکار اگر بدون دلیل باشه و قراردادی هم نباشه آیا دادگاه حکم میده؟

چابک
4 سال قبل

سلام اگر تو صورتجلسه تنظیم شده با نمایندگان کارفرما مقدار کار و مبلغ قرارداد تعیین شده باشه آیا کارفرما می تونه این صورتجلسه رو رد کنه و قبول نکنه؟

میرزایی
4 سال قبل

سلام قرارداد پیمانکاری اگر اجراش با تاخیر باشه میشه فسخ کرد؟ چون کارفرما تجهیزات نمیده

داوودی
4 سال قبل

دادخواست مطالبه دستمزد پیمانکار رو باید به طرفیت کارفرمای اصلی بدم یا پیمانکار؟