رسیدگی به جرایم پزشکی در دادسرای جرایم پزشکی و دارویی بعد از ثبت شکایت از سوی بیمار شروع می شود و با طی کردن مراحل کمیسیون پزشکی قانونی، به دادگاه ارجاع می گردد.
شروع شکایت از پزشک چگونه است؟
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی به این شکل است که، وقتی شما از اقدامات یک پزشک ناراضی باشید و به هر دلیلی قصد طرح شکایت علیه یک پزشک را داشته باشید ابتدا می بایست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و در ادامه شخصا یا توسط وکیل جرایم پزشکی پس از تنظیم شکواییه ای مطابق با جرمی که رخ داده است، اقدام به ثبت شکایت علیه پزشک متخلف نمایید.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی پس از ثبت شکایت چگونه است؟
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی پس از ثبت شکایت به این نحو است که پرونده شما در تهران به دادسرای ناحیه ۲۶ (۱۹ سابق) ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی و دارویی و در شهرستان ها به شعباتی از دادسرا ها که ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی و دارویی می باشند ارجاع می شود.
وکیل جرایم پزشکی بیان می دارد، رسیدگی به جرایم پزشکی در دادسرا بدین نحو است که پس از ارجاع شکایت به دادسرا معاون ارجاع دادسرا مورد نظر، با توجه به نوبت، پرونده شما را به یکی از شعبات دادیاری یا بازپرسی ارجاع می دهد.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی پس از ارجاع به شعبه دادسرا چگونه است؟
وکیل جرایم پزشکی در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، رسیدگی به جرایم پزشکی پس از ثبت پرونده در شعبه بازپرسی یا دادیاری به این صورت است که مقام رسیدگی کننده در صورتی که موضوع شکایت فوت متوفی باشد به کلانتری دستور می دهد که جسد متوفی را جهت شناسایی علت تامه مرگ به پزشکی قانونی ارجاع دهند.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی در ادامه به این صورت است که قاضی رسیدگی کننده با توجه به نوع شکایتی که صورت گرفته است و اینکه شاکی اولیای دم متوفی باشند یا خود بیمار باشد از بیمارستان یا مطب مورد نظر طی نامه ای اصل پرونده بالینی بیمار یا اصل پرونده متوفی را به جهت بررسی در کمیسیون تخصصی مطالبه می نماید.
نحوه رسیدگی در جرایم پزشکی در ادامه به این صورت است که، شاکی یا اولیای دم متوفی پرونده درخواست شده را از بیمارستان یا مطب مورد نظر دریافت می کنند و به دادسرا ارائه می دهند، قاضی رسیدگی کننده پس از دریافت استعلام، پرونده مورد نظر را به کمسیون پزشکی متخصص با توجه به رشته مورد شکایت ارجاع می نماید تا علت حادثه را تشخیص داده و در خصوص قصور و عدم قصور تیم پزشکی مورد شکایت نظر خویش را اعلام نمایند و در صورت قصور پزشک یا تیم پزشکی میزان دیه یا ارش را تعیین کنند.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی در کمیسیون تخصصی پزشکی
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی در کمیسیون تخصصی پزشکی به این صورت است که بعد از مراجعه بیمار یا اولیای دم و ارائه دستور قاضی، یکی از پزشکان متخصص اقدام به اخذ توضیحات شاکی می نماید و ضمن بازبینی مدارک در صورتی که نیاز به اخذ آزمایش یا عکسبرداری باشد اقدامات مورد نظر انجام می گیرد و در ادامه کادر درمان یا پزشک مورد نظر احضار می گردد و اظهارات آنان نیز ثبت و در صورتی که پرونده آماده رسیدگی در کمیسیون تخصصی باشد جلسه رسیدگی تشکیل می گردد.
وکیل جرایم پزشکی در ادامه بیان می دارد برای تشکیل جلسه در کمیسیون تخصصی از طرفین شکایت دعوت و اظهاراتشان مجددا اخذ می گردد و پس از بررسی پرونده کمیسیون تخصصی اقدام به صدور رای می نماید.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی پس از اعلام نظر کمیسیون تخصصی
وکیل جرایم پزشکی اذعان می دارد، رسیدگی در دادسرا پس از وصول نظر کمیسیون تخصصی به شعبه مربوط با توجه به اینکه کمیسیون چه عقیده ای در خصوص حادثه داشته باشد متفاوت است. نظر کمیسیون تخصصی از دو حالت خارج نیست، یا نظر به قصور پزشک و تعیین دیه داده است و یا اینکه نظر به عدم قصور پزشک و کادر پزشکی داده است. در ادامه به بررسی هر دو حالت و اقداماتی که طرفین می توانند در حالت های مختلف انجام دهند خواهیم پرداخت.
رسیدگی وقتی نظر کمیسیون بر عدم قصور پزشک است
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی وقتی نظر کمیسیون بر عدم قصور پزشک است بدین صورت می باشد که قاضی دستور می دهد نظر کمیسیون ثبت شود و به شاکی ابلاغ شود تا در صورتی که به این نظر اعتراضی داشته باشد ظرف مدت ۷ روز اعتراض خویش را طی لایحه ای به شعبه اعلام کند، در صورتی که قاضی با اعتراض صورت گرفته موافق باشد پرونده را برای رسیدگی به کمیسیون تجدید نظر ارسال می کند تا با حضور پنج یا هفت نفر از پزشکان مورد نظر که نباید همان پزشکان کمیسیون بدوی باشند پرونده مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
کمیسیون تجدید نظر پس از ملاحظه پرونده از طرفین پرونده و همچنین پزشکان متخصص در این زمینه دعوت می نماید تا در جلسه رسیدگی شرکت نمایند و پس از استماع اظهارات طرفین، کمیسیون تجدید نظر، نظر خویش را به دادگاه اعلام می کند.
در صورتی که نظر کمیسیون تجدید نظر مبنی بر تایید نظر کمیسیون بدوی باشد قاضی رسیدگی کننده اقدام به صدور قرار منع تعقیب می نماید و پزشک مورد شکایت تبرئه می شود هرچند قرار صادره از سوی شاکی ظرف مدت ده روز قابل شکایت در دادگاه کیفری دو می باشد.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی در صورتی که نظر کمیسیون تجدید نظر مبنی بر قصور پزشک یا تیم پزشکی باشد به این نحو است که نظر مذکور به پزشک یا تیم پزشکی مورد نظر ابلاغ می گردد و آنها نیز حق اعتراض به نظر فوق را دارند که در این صورت به کمیسیون عالی پزشکی ارجاع می گردد.
نحوه رسیدگی وقتی نظر کمیسیون بر قصور پزشک است
وکیل قصور پزشکی بیان می دارد، نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی وقتی نظر کمیسیون بدوی مبنی بر قصور پزشک است به این نحو می باشد که به دستور قاضی با توجه به ماده ۴۱ قانون سازمان نظام پزشکی چهل و هشت ساعت قبل از احضار پزشک به سازمان نظام پزشکی اعلام می گردد و پس از آن پزشک مورد نظر با اعطای مهلت سه روزه احضار می گردد تا در دادسرا حاضر شود.
پس از حضور متهم در دادسرا بازپرس یا دادیار رسیدگی کننده ابتدا اتهام وارده را به پزشک یا تیم پزشکی مورد نظر تفهیم و در ادامه با توجه به جرم ارتکابی و میزان مجازات اقدام به صدور یکی از قرار های تامین کیفری مناسب برای پزشک مورد نظر می نماید.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی به این نحو است که پس از طی مراحل فوق اگر پزشک به نظریه کارشناس اعتراض داشته باشد و اعتراض مورد قبول قاضی رسیدگی کننده قرار گیرد پرونده برای بررسی مجدد به کمیسیون تجدید نظر ارجاع می شود و کمیسیون مذکور به شرح پیش گفته اقدام به رسیدگی می نماید و در صورتی که نظر کمیسیون بدوی را تایید کند قاضی رسیدگی کننده اقدام به صدور قرار مجرمیت می نماید و در ادامه اگر دادستان با قرار صادره موافق باشد کیفرخواست علیه متهم صادر می شود.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی به این صورت است که اگر نظریه کمیسیون تجدید نظر مبنی بر عدم قصور پزشک باشد در این حالت شاکی می تواند درخواست ارجاع پرونده به شورای عالی را نماید.
دادسرا و دادگاه دو مرجع قضایی به رسیدگی به شکایات هستند
شکایت از پزشک موجب تشکیل پرونده کیفری میشود. نخستین مرحله قضایی که به پرونده کیفری رسیدگی میکند، دادسرا است. بسیاری از دوستان در طی تماس تلفنی و یا دریافت مشاوره حقوقی بیان مینمایند که چرا پس از رسیدگی در دادسرا، پرونده به دادگاه میرود؟ مگر نظر کمیسیون مبنی بر احراز قصور پزشکی و تعیین درصد آن برای صدور حکم کفایت نمیکند؟ خوب است بدانید که مرحله دادگاه برای صدور حکم محکومیت است. لذا دادسرا صلاحیت صدور حکم ندارد. بلکه کیفرخواست از دادسرا صادر میگردد.
وکیل جرایم پزشکی در تهران
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای با تجربه و حرفه ای در زمینه دعاوی پزشکی و دارویی تلاش دارد تا با تخصصی کردن حوزه فعالیت وکلا و استفاده از مزایای کار گروهی خدماتی متمایز را به شما عزیزان ارائه نماید.
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا این امکان را برای شما عزیزان فراهم آورده است که برای مشاوره با وکیل جرایم پزشکی یا دفاع از پرونده پزشکی توسط بهترین وکیل جرایم پزشکی و یا تنظیم لایحه در جرایم پزشکی برای بیماران یا پزشکان یا شکایت از قصور پزشک توسط وکیل جرایم پزشکی در تهران با ما تماس بگیرید.
بعد از تشخیص پزشک بیمارستان عمل ستون فقرات، بعد از تزریق داروی بیهوشی و شکافتن محل عمل، ایست قلبی کردم و ضربان نداشتم. با توجه به اینکه دکتر قلب تایید کرده بود مشکل ندارم معجزه وار از مرگ برگشتم.
با سلام
ضمن آرزوی سلامتی برای شما دوست عزیز، در صورتی که سوالی در خصوص نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی در دادسرا دارید مطرح نمایید تا توسط همکاران ما پاسخ داده شود.
سلام وقتتون بخیر. من دی ماه ۱۴۰۱ در یک کلینیک دولتی ایمپلنت انجام دادم. من از روز اول درد داشتم کل مراحل انجام ایمپلنتو حس میکردم و اصلا سر نشده بودم وقتی به نشان درد دستمو میاوردم بالا دکتر با برخورد بد دعوام میکرد که اگه دستتو یبار دیگه بیاری بالا انجام ایمپلنتو به تاخیر میندازه و من مجبور شدم دردشو تحمل کنم، بعد گذشت ۵ ماه رفتم برای قالبگیری که ایمپلنتمو در آوردن و گفتن ازش خوب مراقبت نشده، در صورتی که من کل این ۵ ماه درد داشتم. چند باری هم به کلینیک مراجعه کردم که من همچنان درد دارم دندون بقلی ایمپلنت تو فشار زیاد بود و باعث حرکت دندون زیر دندون دیگه شده بود، ولی هر سری بهم گفتن مشکلی نیست و باید تحمل کنی. الان که ایمپلنتو خارج کردن عکس ۳ بعدی گرفتم به چندتا دندونپزشک نشون دادم که گفتن بقل بینی حفره بزرگی ایجاد شده و قابل ایمپلنت مجدد نیست. میتونید منو راهنمایی کنید که چطور میتونم شکایت کنم؟
با سلام
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی در دادسرا به این نحو می باشد که شما با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت خود را علیه پزشک مورد نظر ثبت می کنید و در ادامه پرونده برای رسیدگی به دادسرای جرایم پزشکی ارجاع اده می شود. برای مشاوره حضوری یا تلفنی با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر، ببخشید دندانپزشک من سه سال پیش سه واحد روکش انجام دادند که روکش ها با فاصله از لثه بوده و احساس درد و خونریزی دارد از همان روز اول، ابتدا مشکل رو از روکش میدانستیم ولی بعد از معاینه چند پزشک علت را پست بلند دانستند که چون پست دندان بلند بوده، روکش را کوتاه تر در نظر گرفتند و برای حل مشکل باید پست خارج شود و از طرفی چون پست پهن امکان خارج کردنش ممکن همراه شکستن دندان باشه و اگر دندان بشکنه باید ایمپلنت بشه! حالا من میتونم از دندان پزشکم شکایت کنم به کجا باید مراجعه کنم؟ لطفاً آدرس بدید خیلی ممنون میشم??.
با سلام
برای شکایت از پزشک باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایید. برای مشاوره حضوری یا تلفنی با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.
سلام. من یه تصادف داشتم که به بیمارستان ۷ تیر بردند و بعد از عکس برداری پزشکم گفت پای تو سالمه و بلند شو دو قدم برو تا ترخیصت کنم. من ایستادم و خوردم زمین چون پای چپم از چهار جا شکسته بود. بعد از اعتراص من فرستادند سی تی اسکن و گفتند یه ترک داشته و اتل بستند و بعدش هربار مراجعه کردم گفتند دکتر نیست و دو هفته یک بار میاد، بعد ها دکتر پزشگ قانونی گفت چرا پای تو اینقدر باد کرده و منو فرستاد دو مرحله پزشک معتمد خودشون و هر دو و خود پزشک قانونی تایید کردند که از چهارجا شکسته بوده پای من و الان هم به محض نشستن پای چپم خواب میره،با توجه به اینکه پزشک قانونی هم بهم گفت ازشون شکایت کن، آیا میتونم شکایت کنم و درصد به نتیجه رسیدنش بالاهست یا نه،تشکر از شما.
با سلام
بله حتما از پزشک خود شکایت نماید. با طرح شکایت صحیح و پیگیری مناسب حتما به نتیجه می رسید. توصیه می کنیم در صورت امکان از خدمات وکیل جرایم پزشکی استفاده نمایید. برای مشاوره با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.
سلام
من بابت قصور پزشکی شکایت کردم همه مراحل پیشرفت و دیه تعیین شد، دادگاه کیفری ۲ رای رو داد، اما الان دو ماه میشه که به من میگن برو اجرای احکام اما هنوز اجرای احکام نیومده کار من،میخواستم بدونم از پروسه اجرای احکام تا رسیدن به دیه چقدر زمان میبره؟
با سلام
بعد از ثبت پرونده در اجرای احکام ابلاغ برای محکوم ارسال میشه که بیاد برای پرداخت دیه، در صورتی که پرداخت از سوی محکوم علیه صورت نگیرد، اموال وی توقیف می شود. جهت دریافت مشاوره بیشتر از وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.