بازداشت بدل از جزای نقدی

بازداشت بدل از جزای نقدی، در ماهیت، به معنای اعمال مجازات جدید، به جای مجازات قبلی است. مجازات قبلی پرداخت جزای نقدی است. اگر محکوم نتواند جریمه و جزای نقدی را پرداخت نماید، بازداشت میشود.

پس اگر کسی محکوم به پرداخت جزای نقدی گردد، و نتواند جریمه را پرداخت کند، چه میشود؟ آیا آزاد میشود؟ خیر! بلکه به دلیل عجز و ناتوانی در پرداخت جریمه، بازداشت و زندانی میشود. به همین دلیل عنوان کیفری بازداشت بدل از جزای نقدی در قانون مجازات ما مورد توضیح قرار گرفته است. حال به بیان مهمترین نکات حقوقی کاربردی در این زمینه میپردازیم.

بازداشت بدل از جزای نقدی در ماده ۲۹

بازداشت بدل از جزای نقدی در ماده ۲۹ قانون مجازات اسلامی آمده است. منظور از بازداشت بدل از جزای نقدی، بازداشتی است که به دلیل نپرداختن جزای نقدی رخ میدهد. به همین علت در برخی از پرونده های کیفری مشاهده میکنیم، با اینکه شاکی رضایت داده است، به دلیل وجود جنبه عمومی جرم، شخص محکوم به پرداخت جریمه و جزای نقدی شده است، ولیکن به علت عجز از پرداخت جریمه، مشمول مقررات بازداشت بدل از جزای نقدی شده است. لذا همچنان در زندان بوده و آزاد نشده است.

نحوه محسابه کردن مدت بازداشت

بازداشت بدل از جزای نقدی دارای آغاز و انجام است. یعنی باید محاسبه گردد، زیرا دارای مدت زمان است. به عبارت دیگر، اگر بازداشت بدل از جزای نقدی همراه با مجازات زندان، به عنوان مجازات اصلی و قانونی جرم باشد، چگونه محاسبه میگردد؟ یعنی مجازات اصلی جرم، دربردارنده حبس و زندان نیز باشد، در اینصورت، بازداشت بدل از جزای نقدی، از چه روزی آغاز میگردد؟ معیار محاسبه زمان از جهت آغاز کدام است؟

وکیل متخصص کیفری میگوید: نحوه محاسبه آغاز مدت زمان بازداشت بدل از جزای نقدی، از تاریخ اتمام مدت زمان حبس شروع میشود. یعنی اگر شخصی محکوم به تحمل ۲ سال زندان شده باشد، هروقت مدت زمان ۲ سال حبس وی تمام شد، مدت زمان بازداشت بدل از جزای نقدی، اغاز میشود.

برای بررسی موردی پرونده کیفری خود هم اکنون با ما تماس حاصل نمایید. دریافت مشاوره حقوقی از وکیل کیفری میتواند چراغ راه شما باشد.

بازداشت بدل از جزای نقدی چقدر طول میکشد؟

بازداشت بدل از جزای نقدی، نامحدود است؟ اگر کسی نتواند جریمه یا جزای نقدی را پرداخت کند، تا ابد در زندان میماند؟ خوب است بدانید، مدت بازداشت بدل از جزای نقدی، از حداکثر مدت حبس مقرر در قانون برای آن جرم، بیشتر نخواهد بود. یعنی اگر یک جرمی دارای مجازات ۵ تا ۱۰ سال حبس باشد، مدت زمان بازداشت بدل از جزای نقدی، از ۵ سال بیشتر نخواهد بود.

برای دریافت مشاوره حضوری یا مشاوره تلفنی از وکیل خانم و وکیل آقا در موسسه ما، هم اکنون برای ما پیام ارسال کنید.

بازداشت بدل از جزای نقدی حداکثر چقدر است؟

بازداشت بدل از جزای نقدی در قانون دارای حداکثر است. یعنی اگر تا اتمام آن مدت زمان، شخص قادر به پرداخت جزای نقدی و جریمه نگردید، دیگر در زندان نمیماند، و آزاد میشود. پس باید بدانید که مطابق قانون، مدت بازداشت بدل از جزای نقدی، در هر صورت، بیشتر از سه سال نخواهد بود. یعنی سقف مدت زمان بازداشت بدل از جزای نقدی، ۳ سال است.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل

بازداشت بدل از جزای نقدی یعنی چه
بازداشت بدل از جزای نقدی یعنی چه

نقش وکیل تهران در پرونده کیفری

حتما برای بررسی عملی پرونده کیفری خود، با وکلای باتجربه و متخصص موسسه ما در ارتباط باشید. چرا؟ زیرا با ثبت یک تقاضانامه صحیح، و اخذ یک دستور شایسته و صحیح از مقام قضایی، میتوانید به سرنوشت پرونده، کمک شایانی نمایید. برای بررسی وقت نظارت و وقت احتیاطی پرونده و رعایت مدت زمان بازداشت بدل از جزای نقدی حتما از وکیل کیفری مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments