توهین در فضای مجازی

توهین در فضای مجازی چگونه رخ میدهد؟ برای شکایت از جرم توهین در فضای مجازی باید چکار کنیم؟ مراحل رسیدگی به پرونده کیفری توهین در فضای اینترنتی چگونه است؟ آیا توهین در فضای مجازی قابل پیگیری است؟ مجازات و جریمه این جرم چیست؟ با ما همراه باشید.

توهین در فضای مجازی

توهین در فضای مجازی جرم است. وقتی یک عملی جرم تلقی میشود که در قانون مجازات، ممنوع و جرم تعریف شده باشد، و برای آن مجازات در نظر گرفته شده باشد. در فصل پانزدهم از کتاب پنجم تعزیرات قانون مجازات اسلامی، جرم توهین به افراد مورد جرم انگاری قرار گرفته است. مطابق این ماده، توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، جرم میباشد.

  • نکته: ممکن است اعمال فوق، دربردارنده حد قذف باشند. یعنی شخص، مرتکب جرم توهین شده باشد. در اینصورت به مجازات جرم قذف که جزو حدود الهی است، محکوم میشود.

توهین در فضای مجازی یعنی چی؟

توهین در فضای مجازی میتواند به هر یک از انواع مختلف راه های ارتباطی که در فضای مجازی و اینترنتی وجود دارد، محقق شود. چگونه؟ به اینصورت که شخصی به شخص دیگری از طریق ارسال پیام در دایرکت اهانت کند. یا از طریق ارسال پیام و وویس و ویدیو و عکس، در واتساپ یا تلگرام به دیگری فحاشی کرده، تهمت زده، یا توهین و تهدید نماید. لذا اگر کسی در متن استوری خود، در اینستاگرام به دیگری فحاشی کند، مرتکب جرم توهین در فضای مجازی شده است.


اهانت در فضای مجازی
اهانت در فضای مجازی

توهین در فضای مجازی و شکایت از آن

شکایت از توهین در فضای مجازی چگونه است؟ برای شکایت از کسی که در فضای مجازی به ما اهانت کرده است، باید چکار کنیم؟ مراحل شکایت از توهین اینترنتی چیست؟ برای شکایت از توهین در فضای مجازی باید چند نکته را بدانید. نخست اینکه تنظیم شکواییه سنگ بنای نخستین تشکیل پرونده میباشد. زیرا مشخص کننده مسیری است که در پیش خواهید گرفت. زیرا ممکن است جرم توهین هم در فضای مجازی محقق شده باشد، و هم در فضای واقع و دنیای خارج محقق شده باشد.

  • بعنوان مثال: ممکن است کسی در یک مجلس مهمانی در حضور شاهدین به شما فحاشی و توهین کرده باشد، و هم بعد از مجلس در هر یک از فضاهای مجازی، به انتساب الفاظ رکیک به شما ادامه داده باشد. درست است که کلیه موارد ارسالی قابلیت استناد دارد. ولیکن در این فرض، صرف شکایت از بابت وقوع جرم توهین و فحاشی، کفایت میکند. و دیگر نیازی نیست به سراغ توهین در فضای مجازی برویم.

توهین در فضای مجازی و جلسه مشاوره با وکیل

در جلسه مشاوره حقوقی برای جرم توهین در فضای مجازی، وکیل متخصص چه مواردی را برای ما توضیح میدهد؟ وکیل متخصص جرایم رایانه ای در جلسه مشاوره حقوقی برای شما توضیح میدهد. که مسیر پیش روی شما چه خواهد بود. لذا با اشراف بر موازین قانونی، شما نیز این آگاهی را کسب میکنید که، آیا بهتر است جرم توهین در فضای مجازی را در پیش بگیرید؟ یا به عبارت مصطلح، جرم توهین سنتی را موضوع شکایت خود قرار داده و بر اساس آن، اقامه دعوا نمایید.

◁◁ بیشتر بدانید:  توهین به مقدسات در فضای مجازی و مجازات آن

جرم توهین بعنوان یکی از موضوعات جرایم رایانه ای

میتوان یکی از مصادیق جرم توهین را، هتک حیثیت و نشر اکاذیب اینترنتی دانست.  که این مهم، در فصل پنجم قانون جرایم رایانه ای قید گردیده است. به موجب ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه ای، هرکس بوسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر کند، یا با وجود علم داشتن به اینکه تغییر یافته است و یا تحریف شده است، بازهم آن را منتشر کند، به دلیل اینکه موجب هتک حیثیت شاکی شده است، به مجازات مقرر در قانون محکوم میشود.

توهین در فضای مجازی چه مجازاتی دارد؟

مجازات جرم توهین در فضای مجازی و اینترنتی چیست؟ باید قایل به تفکیک شویم. چطور؟ با هم میبینیم:

الف) اگر جرم توهین در فضای از مصادیق ماده فوق الاشاره باشد، دربردارنده مجازات حبس از ۴۵ روز تا ۱ سال و یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال و یا اعمال هر دو مجازات در حق مرتکب جرم خواهد بود.

ب) اگر جرم توهین در فضای مجازی، از مصادیق جرم توهین ساده موضوع ماده ۶۰۸ تعزیرات باشد، دربردارنده مجازات جزای نقدی درجه ۶ خواهد بود. به موجب ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، جزای نقدی درجه ۶ شامل جزای نقدی از ۶ تا ۲۴ میلیون تومان خواهد بود.

  • نکته: باید مجازاتهای جرایم مذکور در قانون را با رعایت قانون مجازات حبس تعزیری و اصلاح جزای نقدی عنوان کنیم. تا موجب گمراهی موکل نگردیم.

مراحل رسیدگی به پرونده کیفری شاکی

مراحل رسیدگی به شکایت از توهین در فضای مجازی چگونه است؟ شاکی در پرونده کیفری جرم توهین در فضای مجازی باید از کجا اقدام کند؟ به کدام مرجع مراجعه کند؟ باید چه موقع و در چه زمانی به مرجع مربوطه، مراجعه کند؟ چه زمانی باید به پلیس فتا مراجعه کند؟ هنگام مراجعه به کارشناس پلیس فتا به ایشان چه بگوید؟ چه مدارکی همراه خود داشته باشد؟ چه مدارکی را به شکواییه خود ضمیمه کند؟ چه هنگامی پرونده وی در دادسرا ثبت میگردد؟ چگونه با صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه میرود؟ دادگاه بدوی صرفا حکم به محکومیت متهم صادر میکند؟ یا ممکن است حکم به برائت ایشان نیز صادر نماید؟ لذا بهترین کار این است که شاکی پیش از هرگونه اقدامی با وکیل متخصص جرایم رایانه ای و شکایت از توهین اینترنتی صحبت کند. تا با علم و اطلاع نسبت به انجام امور مربوط به پرونده خود اقدام نماید.

مشاوره حقوقی برای توهین در فضای مجازی

شما میتوانید هم اکنون با موسسه حقوقی امین عدالت تماس بگیرید. دریافت مشاوره حقوقی از مشاور موسسه ما، رایگان است. لذا نیاز به پرداخت هیچگونه هزینه ای بعنوان حق مشاوره نمیباشد. اگر در صورت صحبت با ایشان، به همه سوالات شما پاسخ داده شد، که با اطلاعات به دست آمده، میتوانید پیگیر پرونده خود شوید. ولیکن اگر همچنان مساله شما پر از ابهام باقی بماند، و یا نیاز به صحبت با وکیل باشد، تا رویه عملی دادگاه ها را برای شما توضیح بدهد، در آن هنگام به وکیل متخصص کیفری در زمینه جرایم رایانه ای ارجاع داده میشوید.

◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات توهین در فضای مجازی چیست؟

سوالات متداول توهین اینترنتی را در واتساپ مطرح کنید

همچنین میتوانید از طریق ارسال پیامک در واتساپ موسسه، با مشاور حقوقی صحبت کنید. و هم میتوانید فرم درخواست مشاوره را تکمیل کنید. تا مشاور حقوقی موسسه ما در تهران، در زمینه موضوع مورد درخواست شما، مانند توهین در فضای مجازی، با شما تماس بگیرد. ارایه انواع راه های ارتباطی با ما، و انتخاب هر کدام با شماست.

توهین در فضای مجازی و حق الوکاله وکیل پرونده

حق الوکاله وکیل متخصص در زمینه جرایم سایبری، مانند سایر زمینه های تخصصی وکلای موسسه حقوقی امین عدالت، دارای میزان مشخص از بابت هزینه هر مرحله میباشد. لذا پرداخت حق الوکاله به نحو اقساط نیز ممکن است. از طرفی، در چارت خدمات حقوقی موسسه امین عدالت در تهران، شما میتوانید بصورت صفر تا صد به وکیل، وکالت بدهید، و انجام کلیه امور پرونده خود را از وی بخواهید. که در این فرض وکیل برای شما شکواییه تنظیم میکند. ثبت شکواییه را از طریق کارتابل وکیل انجام میدهد. لذا نیازی نیست شما به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید.

حضور وکیل متخصص در دادسرا

در مراحل مختلف رسیدگی و خصوصا پیگیری های دادسرا، وکیل شخصا حضور بعمل میرساند. و حتی نیازی به مراجعه شما وجود ندارد. همچنین میتوانید صرفا تنظیم شکواییه و یا تنظیم لایحه دفاعی را به وکیل بسپارید. و خودتان شخصا شکایت را ثبت و پیگیری کنید. یا با مطالعه پرونده شما توسط وکیل، از راهکار ها و بایسته های حقوقی مربوط به پرونده خود مطلع بشوید. لذا توصیه میگردد، برای آَشنایی با انواع خدمات حقوقی موسسه حقوقی امین عدالت در تهران، هم اکنون کلیک کنید.

  • نکته: ممکن است برای پرونده ای با موضوع توهین در فضای مجازی، صرفا هزینه یک مرحله را پرداخت نمایید. و وکیل تا انتهای پرونده با شما باشد. لذا برای آگاهی از این امر، با مشاور حقوقی موسسه صحبت کنید. ما همواره پیشتاز در ارایه خدمات حقوقی متفاوت هستیم.
جرم توهین در فضای مجازی
جرم توهین در فضای مجازی

توهین در فضای مجازی یک موضوع مهم است

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا در تهران متشکل از وکلای پایه یک دادگستری میباشد. هر وکیل در یک یا چند زمینه بصورت تخصصی فعالیت میکند. یکی از زمینه های تخصصی، وکالت در جرایم رایانه ای مانند موضوع توهین در فضای مجازی است. همچنین خوب است بدانید که تنها عضو موسسه که وکیل پایه یک دادگستری نمیباشد، مشاور حقوقی موسسه است. که دارای تحصیلات حقوقی بوده، و بصورت رایگان به شما عزیزان مشاوره حقوقی میدهد.

لذا شما در صورت مراجعه حضوری به موسسه، هرگز با غیر از وکیل دیدار نخواهید داشت. انتخاب موسسه حقوقی امین عدالت موجب میشود که موضوع پرونده شما در نشست های هفتگی وکلای موسسه مطرح شود. و در اکثر پرونده ها، بنا بر اهمیت موضوع آن، حداقل دو وکیل بر روی پرونده کار کرده و بعضا اعلام وکالت مینمایند. اعتبار ما، موجب پیشرفت ما شده است. با تحقیق، تصمیم بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments