برداشت غیرمجاز ار حساب بانکی

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی چگونه است؟ آیا برداشت پول از حساب دیگری جرم است؟ کلاهبرداری اینترنتی چه مجازاتی دارد؟ آیا برداشت غیرمجاز از حساب دیگری همان سرقت اینترنتی است؟ باید به کجا مراجعه کنیم؟ از کجا وکیل بگیریم؟ اولین اقدام چیست؟ با ما همراه باشید.

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی موجب وقوع چه جرمی میگردد؟ در کدام قانون، این امر مورد جرم انگاری قرار گرفته است؟ خوب است بدانید که در قانون جرایم رایانه ای این عمل، مورد جرم انگاری قرار گرفته است. لذا برای آن مجازات تعیین شده است. در ماده ۱۲ و ۱۳ قانون جرایم رایانه ای میبینیم که ذکر شده است:

فصل سوم قانون جرایم رایانه ای ـ سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه

ماده ۱۲ـ هرکس به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جرای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده ۱۳ـ هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

تطبیق ماهیت جرم رخداده با یکی از عناوین کیفری و عناوین مجرمانه، بر عهده دادسرا قرار دارد. یعنی بازپرس یا دادیار تعیین میکند که درواقع و در حقیقت، چه جرمی رخ داده است. لذا ممکن است شاکی، تحت عنوان سرقت اینترنتی یا صرفا برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، شکایت کند، ولیکن کیفرخواست بر مبنای کلاهبرداری اینترنتی صادر شود. لذا شاکی یا وکیل متخصص کیفری وی، باید بیشتر به ماهیت پرونده کیفری و شکایت بپردازند. و وقت و تمرکز خود را برای ذکر نام دقیق و درست عنوان مجرمانه، در زمان تنظیم شکواییه هدر ندهند.

جرم برداشت غیرمجاز از حساب بانکی
جرم برداشت غیرمجاز از حساب بانکی

مجازات برداشت غیرمجاز از حساب بانکی

مجازات برداشت غیرمجاز از حساب بانکی مطابق قانون میتواند دربردارنده انواع مجازاتهای جزای نقدی، رد مال به صاحبش و مجازات حبس (زندان) باشد. ولیکن وکیل متخصص کیفری در جرایم رایانه ای، حسب مورد، اگر از طرف متهم پرونده اعلام وکالت کند، ضمن ارایه دفاعیات لازم جهت اثبات برائت موکل، میتواند نسبت به تقاضای اعمال مقررات مربوط به تخفیف مجازات و یا استفاده از سایر نهادها و کیفیات مخففه مانند تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم، اقدامات شایسته قانونی را انجام دهد. هم اکنون با موسسه حقوقی ما در تهران تماس گرفته و از مشاور حقوقی موسسه ما بصورت رایگان مشاوره دریافت نمایید.

  • نکته: با ارسال پیام در واتساپ از مشاور حقوقی موسسه ما بخواهید که برای شما، وقت مشاوره تلفنی یا حضوری جهت صحبت با وکیل متخصص تعیین کند.

مراحل شکایت از سرقت اینترنتی

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی اگر در قالب سرقت اینترنتی باشد، نیازمند تنظیم شکواییه به نحو صحیح و قانونی میباشد. تنظیم بهترین شکواییه جهت شکایت در امور کیفری را از وکلای موسسه حقوقی امین عدالت در تهران به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ درخواست نمایید. ظرف ۲۴ ساعت از زمان درخواست شما، شکواییه تنظیم و فایل آن برای شما ارسال میگردد. ولیکن اگر میخواهید راسا اقدام کنید، باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنید.

◁◁ بیشتر بدانید:  بهترین وکیل جرایم رایانه ای

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی و تشکیل پرونده

تشکیل پرونده برای شکایت از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، در جهت احقاق حق و امکان مراجعه به محاکم صورت میگیرد. یعنی چه؟ یعنی تا پیش از تشکیل پرونده، شما نمیتوانید به مراجع قضایی، اعم از دادسرا و دادگاه مراجعه کنید. تشکیل پرونده میتواند توسط شاکی بصورت راسا یا توسط وکیل کیفری او صورت پذیرد. خوب است بدانید ارایه ادله اثبات جرم و ارایه ضمایم مورد استناد، از الزامات تشکیل پرونده میباشد.

نخستین گام برای تشکیل پرونده

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی در نخستین گام مستلزم مراجعه شاکی به بانک و تهیه پرینت حساب بانکی میباشد. لذا نخستین گام برای تشکیل پرونده، اخذ پرینت حساب است. سپس در سامانه ثنا ثبت نام میکنید.

  • نکته: حتی اگر بخواهید کلیه امور خود را از صفر تا صد به وکیل متخصص بسپارید، میبایست در سامانه ثنا ثبت نام کنید. تا بتوانید از طریق سایت قوه قضاییه به وکیل متخصص کیفری خود، وکالت بدهید.

مراحل شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی اگر در قالب کلاهبرداری اینترنتی صورت پذیرد، همانند موارد مذکور در بندهای پیشین، مستلزم تشکیل پرونده و تنظیم شکواییه است. خوب است بدانید که اگر از مشتکی عنه یعنی متهم پرونده خود اطلاعاتی در دست نداشته باشید، میتوانید وی را بصورت ناشناس معرفی کنید. زیرا در روند تحقیقات مقدماتی، اطلاعات لازم پیرامون اتهام و متهم و ادله اثبات دعوا و وقوع جرم، کسب میگردد. لذا در بسیاری از پرونده ها مشاهده میکنیم که، متهم در اثنای پرونده مورد شناسایی قرار میگیرد. سپس تعقیب کیفری وی آغاز میشود.

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی و مراحل آن در یک نگاه

۱) اخذ پرینت بانکی از حساب خود.
۲) مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت ثبت در سامانه ثنا.
۳) مراجعه به دفتر موسسه حقوقی جهت ارجاع به وکیل متخصص. (در صورت تعیین وکیل)
۴) تنظیم شکواییه.
۵) ثبت شکواییه به انضمام ضمایم و اسناد و مدارک و ادله.
۶) ارجاع امر به شعبه ای از شعبات دادسرا.
۷) انجام تحقیقات مقدماتی توسط پلیس فتا.
۸) اظهارات نزد دادیار یا بازپرس.
۹) صدور کیفرخواست.
۱۰) ارجاع پرونده به دادگاه جهت صدور حکم محکومیت.

اگر از موسسه حقوقی ما در تهران وکیل انتخاب نمایید، میتوانید صفر تا صد مراحل پیش گفته و پیگیری های لازم را از وکیل جویا شوید. وکیل متخصص کلیه امور مربوط به تشکیل پرونده با موضوع برداشت غیرمجاز از حساب بانکی انجام داده، و موکل را در روند پیشرفت پرونده قرار میدهد.

نحوه پیگیری پرونده کیفری

پس از ثبت شکواییه با موضوع برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، باید منتظر ارجاع پرونده به شعبه دادیاری یا بازپرسی باشید. پس از ارجاع، مطابق ابلاغ صورت گرفته، ظرف ۵ روز مهلت حضور در شعبه رسیدگی کننده را دارید. نزد شعبه حاضر شده و اظهارات اولیه خود را بیان میکنید. این اظهارات میتواند صرفا شامل متن شکواییه باشد. و یا سایر موارد جدیدی که تا آن روز کشف شده نیز باشد. سپس در صورت نیاز پرونده شما برای انجام بخشی از تحقیقات مقدماتی به پلیس فتا ارجاع میگردد.

پیگیری پرونده برداشت غیرمجاز از حساب بانکی توسط وکیل کیفری

شاکی میتواند خودش راسا نسبت به این مهم اقدام کند. یعنی پس از طرح دعوای کیفری با موضوع برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، به مراجع قضایی اعم از دادسرا و پلیس فتا و دادگاه مراجعه کند. یا پیگیری پرونده را از وکیل کیفری موسسه ما بخواهد. با اعطای وکالت به وکیل، وی متعهد میگردد که کلیه امور مربوط به شکایت کیفری را شخصا انجام دهد. لذا با در نظر گرفتن عصر کنونی، و مشغله های کاری فراوان، بهترین تصمیم این است که از ابتدای تشکیل پرونده، وکیل متخصص خود را انتخاب کنید.

شکایت از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی در پلیس فتا

آیا باید برای شکایت از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی به پلیس فتا مراجعه کنیم؟ آیا باید شکایت در پلیس فتا ثبت شود؟ آیا مرجع رسیدگی به شکایت از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، پلیس فتا است؟ قطعا پاسخ منفی است. بلکه پلیس فتا در جرایم رایانه ای، بخشی از تحقیقات مقدماتی را انجام میدهد. لذا مرجع ثبت شکایت و مراجعه جهت احقاق حق خود، دادسرا و دادگاه کیفری میباشد.

نقش پلیس فتا در شکایت از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی

همانطور که پیش تر بیان کردیم، پلیس فتا بخشی از تحقیقات مقدماتی را انجام میدهد. لذا کارشناسان پلیس فتا کلیه حسابهای بانکی را از مبدا تا مقصد مورد بررسی قرار میدهند. کلیه حسابهای واسطه حتی مسدود میشوند. صاحبان حساب جهت ارایه اظهارات به پلیس فتا دعوت میشوند. در نهایت کلیه عملیات صورت گرفته توسط پلیس فتا، در قالب گزارش، به دادسرا تقدیم میگردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات کلاهبرداری اینترنتی

شکایت از برداشت غیرمجاز حساب بانکی
شکایت از برداشت غیرمجاز حساب بانکی

بهترین وکیل برای طرح شکایت کیفری در تهران

بهترین وکیل برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی را از موسسه حقوقی امین عدالت در تهران بخواهید. ما حسب درخواست و انتخاب شما، وکیل خانم یا وکیل آقا برای شما تعیین میکنیم. بعد از تعیین وکیل، شما نیاز به مراجعه به هیچ مرجعی ندارید. بلکه میتوانید بصورت تلفنی، از وکیل خود، روند پیشرفت پرونده را جویا شوید. در موارد نیاز به حضور موکل، از قبل توسط وکیل با وی هماهنگی صورت میگیرد. تا شما به اتفاق وکیل خود به پلیس فتا، دادسرا یا دادگاه مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات از سایر خدمات حقوقی موسسه، مانند وکالت در مطالعه پرونده، تنظیم شکواییه و تنظیم لایحه، وکیل همراه و پکیج های اشتراک ماهیانه مشاوره حقوقی، با مشاور موسسه در واتساپ بصورت آنلاین صحبت کنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۹ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

6 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
عبوالهی
10 ماه قبل

سلام، یک نفر از حساب شخصی دیگر ده میلیون تومان برداشت غیر مجاز کرده به حساب من ریخته و همان لحظه از حساب من کسر وب ه حساب خودش واریز کرده، الان من شاکی دارم و کسی که از حساب من برداشت کرده تحت تعقیب است چکار باید کنم؟

علی محیط
1 سال قبل

سلام، یک دوستی از ما درخواست عابر بانک کرد که یه واریزی دارم کارت ندارم، ما بهش دادیم طرف رفته ۲ میلیون و دویست هزار تومان از حسابم انتقال داده به کارت خودش. لطفا راهنمایی کنید، چطور ازش بگیرم؟

دلارام
1 سال قبل

سلام
یک اگهی توی دیوار بود که کار در منزل بود و من بهش پیام دادم، و گفته بود که صرافی هستند من هم شروع به کار کردم ۱۵ ملیون به حساب من واریز شد و گفت که ارز دیجیتال بخرید به این آدرس واریز کنید، اما پولی که به حسابم آمده بود کلاهبرداری بوده، من الان متوجه شدم چون از من شکایت ثبت شده بود و پول را از جیب خودم برگرداندم. حالا من میتونم از کسی که آگهی داده بود شکایت کنم؟