تفسیر ماده ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری

تفسیر ماده 4 قانون تشدید

وکیل کلاهبرداری فعال در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران در سایر مقالات دعاوی کیفری به تفسیر مفصل جرائم موضوع مواد ۱ الی ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری پرداخته است. در مقاله حاضر وکیل متخصص کیفری در جرم کلاهبرداری، به تشریح تشکیل شبکه و رهبری شبکه ای که به ارتکاب جرم ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مبادرت مینمایند، میپردازد.

فاعل جرم ماده ۴ قانون تشدید کیست؟

مطابق ماده ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری صفت و ویژگی خاصی برای مرتکب شرط نشده است. لذا هرکسی اعم از مردم عادی فاقد سمت و پست و مقام دولتی و کارمندی و یا کارمندان دولت میتوانند فاعل جرائم مذکور در این ماده باشند.

  • نکته: برای تحقق عنوان مجرمانه موضوع ماده ۴ قانون تشدید و بروز کیفیت مشدده در مجازات مرتکب، لزوم مبادرت آن شخص به فعل مجرمانه تشکیل شبکه یا رهبری شبکه در جرم ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری یعنی ارتکاب عنصر مادر جرم میباشد.

مرتکب جرم کیست؟ به چه کسی مجرم میگویند؟

وکیل کلاهبرداری میگوید: هرکسی که به انجام فعل و یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات مقرر شده باشد، مبادرت ورزد، مرتکب و فاعل جرم بوده و به مجازات مندرج در قانون مجازات اسلامی از قبیل مجازات جرم کلاهبرداری محکوم میشود.

موضوع جرم ماده ۴ قانون تشدید چیست؟

رشوه دادن و رشوه گرفتن، یعنی جرم موضوع ماده ۳ قانون تشدید، اگر توسط بیش از یک نفر و حداقل توسط ۳ نفر ارتکاب یابد، مورد از موارد تشکیل شبکه و مجازات آن داخل در ماده ۴ قانون تشدید و از موارد شمول آن خواهد بود.

وکیل متخصص کلاهبرداری در تهران ادامه میدهد: اختلاس و کلاهبرداری صورت گرفته توسط کارمند دولت و فرد عادی جامعه نیز چنانچه وفق مقررات مربوط به شبکه انجام گرفته باشد از مصادیق ماده ۴ قانون تشدید میباشند.

  • نکته: مهمترین رکن رکین ماده ۴ قانون تشدید وقوع و بروز تشکیل شبکه یا رهبری آن در عالم واقع و اثبات  این امر عندالمحکمه یعنی عالم حقوق و اعتبار میباشد. این امر که بیش از یک نفر و حداقل سه نفر به ارتکاب جرم ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مبادرت ورزیده باشند درنظر مقنن بسیار شنیع و ممنوع بوده که مجازات آن را تشدید شده مقرر داشته است.

اتهام جرم کلاهبرداری چیست و بهترین دفاع متهم چه میباشد؟

هنگامیکه شاکی علیه شخص یا اشخاصی به اتهام ارتکاب کلاهبرداری یا هریک از جرایم موضوع ماده ۴ قانون تشدید، تنظیم شکوائیه و طرح شکایت و تشکیل پرونده کیفری میدهد، مشتکی عنه یا مشتکی عنهم بعنوان متهم در مظان اتهام جرم کلاهبرداری واقع شده و میبایست نسبت به ارائه بهترین دفاع دال بر عدم ارتکاب جرم و عدم انتساب نتیجه مجرمانه به خود اقدام نمایند.

◁◁ بیشتر بدانید:  قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری

بهترین نکات کلیدی جرم موضوع ماده ۴ قانون تشدید

وکیل دعای کیفری بصورت تخصصی میگوید:

ماده ۴ قانون تشدید ناظر بر عوامل مشدده مجازاتهای ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری است.

تشدید مجازات مندرج در این ماده تنها و صرفا منوط به تشکیل و یا رهبری شبکه میباشد، لذا عضویت در این شبکه ها مشمول این تشدید در مجازات نخواهد بود.

برای صدق عنوان مجرمانه شبکه حداقل حضور ۳ نفر و ارتکاب جرم و رفتار و فعل مجرمانه مثلا کلاهبرداری توسط این ۳ نفر الزامی است.

تشدید مجازات مندرج در این ماده در صلاحیت عمومی دادگاه رسیدگی کننده تغییری حادث ننموده و همچنان دادگاه کیفری دو صالح به رسیدگی میباشد.

  • نکته: وفق شق آخر ماده ۴ قانون تشدید چنانچه فعل مجرمانه مرتکبان مصداق کامل مفسد فی الارض باشد مجازات ایشان وفق ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی اعدام خواهد بود.

شبکه چیست؟ تعریف شبکه در قانون مجازات اسلامی

وکیل کلاهبرداری بصورت تخصصی وفق ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی میگوید: شبکه به معنای گروه مجرمانه ای است که منسجم بوده و متشکل از ۳ نفر و بیشتر باشد که یا برای ارتکاب جرم تشکیل شده اند یا پس از تشکیل، هدف ایشان برای ارتکاب جرم منحرف شده و به ارتکاب جرم مبادرت نمایند. لذا شرط مذکور یعنی حضور ۳ نفر مرتکب جرم برای اثبات جرم موضوع ماده ۴ قانون تشدید الزامی و حتمی و قطعی میباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل

وکیل متخصص دعاوی کیفری در تهران
وکیل متخصص دعاوی کیفری در تهران

وکیل متخصص دعاوی کیفری در تهران

بهترین وکیل متخصص و باتجربه که فعال در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران میباشد، در کلیه موضوعات مختلف جرم کلاهبرداری و ارتشا و اختلاس مانند موضوع ماده ۴ قانون تشدید و سایر جرائم و عناوین اتهامی از قبیل معاونت در آنها و همکاری و مشارکت در ارتکاب جرم کلاهبرداری فعالیت حرفه ای مینماید. خوب است بدانید بهترین اقدام قانونی را میتوان از وکیل پایه یکی انتظار داشت که حیطه فعالیت خود را بصورت تخصصی انجام وکالت در زمینه خاصی از دعاوی کیفری همچون کلاهبرداری معطوف نموده است.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۸ میانگین امتیاز: ۳.۹]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

34 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
بهرامی
1 سال قبل

سلام ممنون ک کمک میکنید. لطفا بفرمایید پرسنل یک موقوفه ک زیر نظر اداره اوقاف میباشد و بیش از پنج نفر هستند و اقدام به حیف و میل کردن اموال موقوفه و رشوه و جعل اسناد و سو استفاده از موقیعیت شغلی فعالیت میکردند. آیا اتهام جرایم شبکه ای و سازمان یافته دارد؟متشکرم.

رز
3 سال قبل

سلام خسته نباشید آیا امکان تخفیف برای اختلاس گران هم وجود داره؟

فرخنده
3 سال قبل

سلام اگه شخص مرتکب کلاهبرداری در صدد جبران عمل ارتکابیش بر بیاد آیا میتونه علل تخفیف واسش باشه

ابوالقاسمی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. سوالی داشتم آیا برای جرم کلاهبرداری شروع به جرم در قانون تعریف شده است؟

سندگل
3 سال قبل

سلام عرض میکنم خدمت شما عزیزان. میخواستم از زحمات بسیار عالی شما در زمیته کلاهبرداری تشکر کنم چرا که هم مطالب خوب و مفیدی در سایت قرار داده اید و هم پاسخگوی سوالات ارباب رجوع ها هستید. پیروز و سربلند باشید.