تصاحب در جرم خیانت در امانت به چه معناست؟ چه رفتار مجرمانه ای عنوان تصاحب را به خود اختصاص میدهد؟ احراز سونیت و قصد مجرمانه در دادگاه چگونه ممکن است؟ با وکیل متخصص کیفری در دعوای جرم خیانت در امانت همراه باشید.

تصاحب کردن در خیانت در امانت

تصاحب مال امانی توسط امین، به این معناست که امین، با سونیت و قصد مجرمانه، مالی را که نزد وی به امانت سپرده شده است را تحت اختیار گرفته و رفتار مالکانه بر آن مال داشته باشد. مانند آنکه به مصرف شخصی برساند. یا خود را مالک مال معرفی نموده و مال را به فروش برساند و ثمن را برای خودش بردارد. همواره باید اعمال مذکور همراه با سونیت باشد. البته پرواضح است که اثبات عدم سونیت و نداشتن قصد مجرمانه بر عهده متهم جرم خیانت در امانت میباشد.

مصادیق تصاحب در این جرم

مصادیق فعل مجرمانه تصاحب حصری نمیباشد. یعنی به صورت منجر و مشخص و محدود در قانون احصا نشده است. لذا تصاحب میتواند به هر رفتار و فعل امین که همراه با سونیت بر مال مورد امانت انجام میشود، صدق نماید. خوب است بدانید که اگر امین مال را برای خودش بردارد و به مالک یا متصرف قانونی او که مال را به وی سپرده بودند، برنگرداند نیز از مصادیق فعل مجرمانه تصاحب در جرم خیانت در امانت میباشد.

تصاحب مال امانی توسط امین، به دلیل وجود سونیت و سایر عناصر متشکله جرم، موجب تشکیل پرونده کیفری مربوطه میشود. پرواضح است که نسخه هر پرونده در همان مورد و مطابق اوراق و محتویات آن پیچیده میشود. لذا اثر دفاع موثر را فراموش نکنید.

◁◁ بیشتر بدانید:  اعتراض به حکم خیانت در امانت
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments