مجازات قاچاق کالا و ارز

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع در قانون چیست؟ مجازات انواع مختلف قاچاق کالا و ارز در سال جدید چقدر است؟ بهترین وکیل قاچاق کالا در تهران کیست؟ جزای نقدی مجازات قاچاق کالا چقدر است؟ نحوه مصادره اموال ناشی از قاچاق کالا چگونه است؟ آیا قاچاق کالا و ارز زندان دارد؟ در چه صورتی مجازات قاچاق کالاهای ممنوع اعدام است؟ با موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ همراه باشید.

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع در قانون

وکیل قاچاق کالا و ارز میگوید: مطابق ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر کس مرتکب قاچاق کالاهای ممنوع گردد، یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری کند، یا حمل نماید یا به فروش برساند، کالاهای وی ضبط شده، و علاوه بر ضبط کالاها ممنوع و موضوع قاچاق، به مجازاتهای مندرج در مواد ۲۲، ۲۳ و ۲۴ و دیگر مواد مربوطه محکوم میشود.

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع مطابق ماده ۲۲

الف- در صورتی که ارزش کالا تا ده میلیون (۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰) ریال باشد، مرتکب یا مرتکبین جرم قاچاق، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم خواهد شد. لذا هم اکنون به وکیل متخصص قاچاق در تهران تماس بگیرید.

ب- در صورتی که ارزش کالا از ده میلیون (۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰) تا یکصد میلیون (۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰۰) ریال باشد، فاعل و یا هر یک از شرکای جرم قاچاق، به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم میشوند. هرگز بدون همراه داشتن وکیل خوب جرم قاچاق اقدام نکنید.

پ- در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰۰) تا یک میلیارد (۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱) ریال باشد، هر یک از فاعلین و مباشرین جرم قاچاق کالا و ارز، به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم میگردند. لذا امکان صدور حکم زندان برای مجازات قاچاق کالاهای ممنوع وجود دارد.

ت- در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱) ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس، یا همان زندان از بابت مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، مرتکب به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم خواهند شد.

تبصره ۱(اصلاحی ۲۱ˏ۰۷ˏ۱۳۹۴)- در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بند‌های (الف) و (ب) این ماده باشد، مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال نیز محکوم می‌شود. لذا همواره از دانش، تخصص و مهارت وکیل متخصص در اعمال کیفیات مخففه در تعیین مجازات، مانند تخفیف در نوع و میزان مجازات، تعلیق اجرای مجازات و تعویق صدور حکم استفاده نمایید.

تبصره ۲- وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع،‌ ضبط می‌شود. به عبارت دیگر، صدور حکم مبنی بر مصادره اموال ناشی از قاچاق صورن میپذیرد.

محل نگهداری کالا‌های قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد، در صورتی که مشمول حکم مندرج در ماده (۲۴) این قانون نشود، توقیف و پلمب می‌شود. و در صورتی که محکوم، ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی، جریمه نقدی را نپردازد، حسب مورد از محل فروش آن ملک، برداشت شده و مابقی به مالک مسترد می‌شود. در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه ای معادل حداکثر جزای نقدی مندرج در قانون به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع ،تودیع کند، از محل نگهداری که سابقا توقیف شده، رفع توقیف صورت میپذیرد.

مجازات ضبط وسیله نقلیه مورد استفاده در قاچاق

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع میتواند دربردارنده ضبط وسیله نقلیه نیز باشد. وکیل باتجربه در پرونده جرم قاچاق میگوید: مطابق ماده ۲۳قانون مربوطه، در مواردی که کالای قاچاق مکشوفه، مشمول شرایط بند‌های (پ) و (ت) ماده (۲۲) گردد، وسیله نقلیه مورد استفاده در قاچاق کالای مزبور، در صورت وجود هر یک از شرایط زیر، ضبط می‌شود:

الف- وسیله نقلیه مورد استفاده، متعلق به شخص مرتکب قاچاق باشد. لذا به همین جهت مشاهده میشود که در اکثر موارد، از وسیله نقلیه متعلق به دیگری در ارتکاب جرم قاچاق کالا استفاده میشود. ولیکن این عمل میتواند عنوان مجرمانه دیگری داشته باشد. لذا هرگز بدون همراه داشتن وکیل متخصص به مراجع قضایی و مراجع صالح رسیدگی به جرم قاچاق مراجعه نکنید.

ب- با استناد به دلایل یا قراین از جمله سابقه مرتکب و یا مالک وسیله نقلیه در امر قاچاق، ثابت شود که مالک وسیله نقلیه عامدا، آن را جهت استفاده برای حمل کالای قاچاق در اختیار مرتکب قرار داده است. این مورد، همان مساله مذکور در بند پیشین است. لذا در بسیاری از موارد مشاهده میشود که ماشین متعلق به دیگری در جرم قاچاق، ضبط شده است.

  • نکته: اگر هیچ یک از مفاد بالا در دادگاه به اثبات نرسد، وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب، به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع اضافه می‌شود.
مجازات جرم قاچاق
مجازات جرم قاچاق

مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل خانم و آقا

انتخاب وکیل متخصص و باتجربه از موسسه ما حق شماست. علاوه بر آن، این مورد که میخواهید وکیل آقا در پرونده کیفری شما ورود کند، یا وکیل خانم عهده دار وکالت در پرونده شما شود، نیز به انتخاب شما صورت میپذیرد و موسسه حقوقی امین عدالت دارای کادر مجرب از وکلای پایه یک دادگستری میباشد. همچنین میتوانید تعیین کنید که از ابتدای امر، چه کسی به شما مشاوره حقوقی تخصصی در موضوع مجازات قاچاق کالاهای ممنوع ارایه دهد. کافی است با ما تماس بگیرید.

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع در مورد محل نگهداری

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع در خصوص محل نگهداری کالاهای موضوع قاچاق چیست؟ خوب است بدانید مطابق ماده ۲۴ قانون مرقوم، محل نگهداری کالای قاچاق ممنوع، ممکن است تحت وجود شرایطی، مصادره گردد. پس ابتدائا بدانید که امکان مصادره انبار محل نگهداری کالاهای قاچاق نیز در قانون درنظر گرفته شده است. حال سوال این است تحت چه شرایطی این مجازات، به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، مورد حکم قاضی قرار میگیرد؟

شرایط مصادره محل نگهداری کالای قاچاق

نخست: در صورتی که محل نگهداری کالای قاچاق، متعلق به مرتکب جرم باشد.
دوم: یا توسط مالک، عامداً جهت نگهداری کالای قاچاق در اختیار دیگری قرار گرفته باشد.
سوم: و ارزش کالا بیش از یک میلیارد (۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱) ریال باشد.

نتیجه: مصادره محل نگهداری، به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، درنظر گرفته میشود.

  • نکته: در صورتی که مرتکب بدون اطلاع ملاک از آن محل استفاده کند، از سه تا پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده به جزای نقدی وی افزوده می‌شود.

ارزش ملک و نحوه مصادره به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع

اگر ارزش ملک از پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده بیشتر نباشد، در این صورت ملک به مقدار نسبت پنج برابر قیمت کالای قاچاق نگهداری شده، به قیمت اصل ملک،‌ مورد مصادره قرار می‌گیرد. و چنانچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد، و حداقل دو بار به این منظور استفاده شود، و محکومیت قطعی یابد، در مرتبه سوم ارتکاب، به کیفیت مذکور مصادره می‌گردد.

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع در حکم قاچاق

وکیل متخصص جرم قاچاق در تهران میگوید: مطابق ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر کس بدون اخذ مجوز قانونی از سازمان حفاظت محیط زیست، و عدم رعایت سایر ترتیبات پیش بینی شده در قوانین و مقررات نسبت به صادر کردن حیوانات وحشی عادی، در معرض نابودی و کمیاب، انواع موجودات آبزی، پرندگان شکاری و غیرشکاری اعم از بومی یا مهاجر وحشی را؛ به طور زنده یا غیرزنده و نیز اجزای این حیوانات مبادرت کند، یا در حین صدور و خارج نمودن، دستگیر شود، هر چند عمل او منجر به خروج موارد مذکور از کشور نشود، به مجازات قاچاق کالاهای ممنوع محکوم می‌گردد.

  • نکته: تعیین مصادیق حیوانات مذکور بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

ماده ۲۵ مکرر (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)

وکیل متخصص جرم قاچاق کالا تهران میگوید: حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی مطلقا و ارتکاب این اعمال در مورد سایر محصولات و فرآورده‌‌ها یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی به قصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذی صلاح ممنوع است و مرتکب علاوه بر ضبط کالا‌های مزبور و آلات و ادوات مورد استفاده، جز در موارد مذکور در مواد (۲۵) و (۲۶) این قانون و سایر مواردی که مجازات بیشتری به موجب قوانین پیش بینی شده است، مشمول مجازات‌‌ها و احکام مقرر برای مجازات قاچاق کالاهای مجاز مشروط می‌شود.

  • نکته: چنانچه خرید اقلام ذکر شده بدون علم و عمد نسبت به منشا آن صورت گرفته باشد از شمول این ماده خارج است.

در مورد خاویار چه میدانید؟

مطابق ماده ۲۶قانون فوق الذکر، صید، عمل آوری، تهیه، عرضه، فروش، حمل، نگهداری و صدور خاویار و ماهیان خاویاری که میزان و مصادیق آن توسط سازمان شیلات تعیین می‌شود، بدون مجوز این سازمان مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع است.


◁◁ بیشتر بدانید:  جرم قاچاق مشروبات الکلی و مجازات آن

جرایم پزشکی با موضوعیت قاچاق کالا

مطابق ماده ۲۷ (اصلاحی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰) هر شخص که اقدام به واردات یا صادرات دارو، مکمل ها، ملزومات و تجهیزات پزشکی و قطعات آنها، مواد و فرآورده‌‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و یا مواد اولیه کلیه اقلام مذکور بدون انجام تشریفات قانونی نماید و یا مبادرت به ساخت کالا‌های مذکور بدون رعایت تشریفات یا مقررات مربوط نماید به مجازات قاچاق کالا‌های ممنوع به شرح زیر محکوم می‌شود .

  • نکته: مجازات های ذیل، مانع از پرداخت دیه و خسارت‌‌های وارده نیستند.

الف: (اصلاحی ۲۱ˏ۰۷ˏ۱۳۹۴) در صورتی که کالای مکشوفه، شامل اقلام دارویی، فرآورده‌‌های زیستی (بیولوژیک)، مکمل ها، ملزومات و تجهیزات پزشکی و قطعات آن‌ها و یا مواد اولیه این اقلام باشد، عمل مرتکب یا مرتکبین جرم، مشمول مجازات قاچاق کالا‌های ممنوع موضوع ماده (۲۲) این قانون می‌باشد.

ب: (اصلاحی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰) در صورتی که کالای مکشوفه، شامل مواد و فرآورده‌‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و یا مواد اولیه اقلام مذکور باشد، مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالا‌های مذکور اقدام کند.

 همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است، ظرف مهلت ده روز به این استعلام پاسخ دهد.

وکیل باتجربه پرونده قاچاق میگوید: هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به اخذ مجوز‌های بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد، عمل مرتکب مشمول مجازات مندرج در بند «ب» ماده (۱۸) این قانون می‌شود و در غیر این صورت کالای مکشوفه، کالای تقلبی، فاسد، تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالا‌های ممنوع می‌باشد.

  • نکته: حمل، نگهداری، عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات‌‌ها و احکام مقرر در این ماده می‌باشد.

بهترین وکیل قاچاق کالا در تهران میگوید: خوب است بدانید مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، شامل اقدامات مربوط به واردات، صادرات و یا تولید جهت انجام تحقیقات علمی و مصارف آزمایشگاهی دانشگاه‌ها و موسسات علمی، آموزشی و یا پژوهشی با اخذ مجوز‌های لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در حدود متعارف آن نمیشوند.

همچنین موارد مصارف شخصی و غیرتجاری در حدود متعارف آن، خارج از مصادیق و احکام مندرج در فوق است.

مجازات قاچاق سازمان یافته و حرفه ای در یک نگاه

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق ارز بصورت سازمان یافته و حرفه ای را مختصرا در دو بخش برای شما بیان کرده ایم. با ما همراه باشید.

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع سازمان یافته

در صورتی که قاچاق کالا‌های ممنوع به نحو سازمان یافته ارتکاب یابد، مرتکب علاوه بر جزای نقدی مندرج در ماده (۲۲) این قانون به ترتیب زیر محکوم می‌شود:

الف- در خصوص بند (الف) ماده (۲۲) به نود و یک روز تا شش ماه حبس. همراه با وکیل آگاه به قوانین اقدام کنید.
ب- در خصوص بند (ب) ماده (۲۲) به بیش از شش ماه تا دو سال حبس. از دانش، تخصص و مهارت وکیل استفاده کنید.
پ- در خصوص بند‌های (پ) و (ت) ماده (۲۲) به حداکثر مجازات حبس مندرج در بند‌های مذکور. هرگز بدون دریافت مشاوره حقوقی تخصصی اقدام نکنید.

  • نکته: اگر شخص یا اشخاصی، در ارتکاب جرایم مذکور، نقش سازماندهی، هدایت و یا سردستگی گروه سازمان یافته را برعهده داشته باشند، حسب مورد به حداکثر مجازات‌‌های مقرر در بند‌های (الف) و (ب) محکوم می‌شوند. از وکیل خود استناد به موارد قانونی درخصوص تخفیف در مجازات قاچاق کالاهای ممنوع را بخواهید.

مجازات قاچاق ارز سازمان یافته

وکیل خوب جرم قاچاق تهران می افزاید: در صورتی که کالا‌های مجاز، مجاز مشروط، یارانه ای و یا ارز به نحو سازمان یافته قاچاق شود، مطابق ماده ۲۹، علاوه بر مجازات‌‌های موضوع ماده (۱۸) این قانون به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، حسب مورد مرتکب به مجازات‌‌های زیر محکوم می‌شود.

الف- چنانچه ارزش کالای مجاز یا مجاز مشروط تا یکصد میلیون (۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰۰) ریال باشد، به تحمل نود و یک روز تا شش ماه حبس محکوم میشود. و در صورتی که ارزش کالا بیش از مبلغ مذکور باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد. بدون وکیل باتجربه در پرونده کیفری اقدام نکنید.
ب- چنانچه ارزش کالای یارانه ای یا ارز تا یکصد میلیون (۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰۰) ریال باشد، به دو سال تا پنج سال حبس، و در صورتی که ارزش کالا بیش از مبلغ مذکور باشد، به حداکثر مجازات مذکور در این بند محکوم میگردد. با وکیل متخصص هم اکنون تماس بگیرید.

نکته: کسانی که در جرائم فوق نقش سازماندهی، هدایت و یا سردستگی گروه سازمان یافته را بر عهده دارند، حسب مورد به حداکثر مجازات‌‌های مقرر در بند‌های (الف) و (ب) محکوم می‌شوند.

مجازات قاچاقچی حرفه ای

مطابق ماده ۳۲، کسانی که مطابق این قانون، قاچاقچی حرفه ای محسوب می‌شوند، علاوه بر ضبط کالا و یا ارز قاچاق، به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، به حداکثر جزای نقدی و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و نیز، مجازات‌‌های حبس به شرح زیر محکوم می‌شوند:

الف- نود و یک روز تا شش ماه حبس برای کالا و ارز با ارزش تا یک میلیارد (۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱) ریال
ب- بیش از شش ماه تا دو سال برای کالا و ارز با ارزش بیش از یک میلیارد (۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱) ریال

مجازات اعدام در ارتکاب قاچاق

مطابق ماده ۳۰ از قانون فوق الاشاره، در صورتی که ارتکاب قاچاق کالا و ارز به صورت انفرادی و یا سازمان یافته به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران یا با علم به موثر بودن آن صورت گیرد، و منجر به اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور شود، موضوع مشمول قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب ۱۹ /۹ /۱۳۶۹ می‌گردد. و مرتکب طبق مقررات مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، مجازات نمی‌شود. پرواضح است که در چنین موضوعاتی باید از همراه با وکیل متخصص نسبت به ارایه دفاع از خویش اقدام نمود.

  • نکته: در چنین موضوعاتی اگر نسبت به تعیین وکیل تعیینی اقدام نکنید، نسبت به تعیین وکیل تسخیری برای شما اقدام میگردد.

در صورتی که احراز شود مرتکب جرایم قاچاق کالا و ارز با علم و عمد، عواید و سود حاصل از این جرائم را به نحو مستقیم یا غیرمستقیم برای تامین مالی تروریسم و اقدام علیه امنیت ملی و تقویت گروه‌های معاند با نظام اختصاص داده یا هزینه نموده است، علاوه بر مجازات‌‌های مقرر در این قانون به عنوان مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، حسب مورد به مجازات محارب یا مفسد فی الارض محکوم می‌گردد.

مجازات ماموران دولتی در جرم قاچاق

مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، به شرح مندرج در ماده ۳۵، شامل ماموران و کارمندان دولتی نیز میوشد. به این صورت که، اگر ماموران دستگاه‌های کاشف یا وصول درآمد‌های دولت، خود مرتکب جرم قاچاق شوند، و یا در ارتکاب جرایم مربوطه، شرکت دشاته باشند، و یا معاونت در ارتکاب آن جرایم نمایند، علاوه بر مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، به مجازات مختلس نیز محکوم می‌شوند.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل کیفری

مجازات جرم قاچاق کالا و ارز
مجازات جرم قاچاق کالا و ارز

موسسه حقوقی امین عدالت در تهران

موسسه حقوقی ما، مفتخر به ارایه انواع خدمات حقوقی مختلف در زمینه های کاملا تخصصی میباشد. لذا برای تعیین وکیل باتجربه و مسلط بر قوانین موضوعه، هم اکنون با ما تماس بگیرید. همچنین میتوانید بصورت تلفنی با وکیل مشاوره حقوقی داشته باشید. مضافا آنکه در صورت تمایل، میتوانید حضورا از وکیل متخصص، مشاوره حقوقی دریافت نمایید. اعتماد شما، موجب اعتبار ما شده است.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments