دیه قصور پزشکی

دیه قصور پزشکی به معنای پرداخت دیه از سوی پزشک به بیمار میباشد. که این پرداخت دیه، بابت آسیبی است که از پزشک معالج به بیمار رسیده است. دیه قصور پزشکی یک نوع مجازات مالی برای پزشک است. دیه قصور پزشکی باید مورد مطالبه قرار گیرد.

دیه قصور پزشکی یک مجازات است

دیه قصور پزشکی یک مجازات است. در قانون مجازات اسلامی، برای پزشک در صورتیکه از روی بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت موازین شغلی و حرفه ای، یا هر دلیل دیگری که محرز میگردد، به بیمار خود آسیب وارد کند، یا مسبب عارضه ای باشد که برای بیمار حادث شده است، مجازات پرداخت دیه در نظر گرفته شده است.

  • نکته: حسب مورد میتوان پزشک متخلف را به تحمل حبس تعزیری نیز محکوم نمود.

برای دریافت اطلاعات کافی درخصوص تعیین مجازات ابطال پروانه طبابت یا منع از اشتغال به طبابت برای مدت معین مانند ۳ ماه و ۶ ماه، یا منع از طبابت در یک یا چند شهر مشخص، یا اجبار به طبابت صرفا در یک یا چند شهر معین، هم اکنون با موسسه حقوقی ما در تهران تماس حاصل نمایید.

دیه قصور پزشکی باید مورد مطالبه قرار گیرد

دیه قصور پزشکی باید مورد مطالبه قرار گیرد. زیرا دریافت دیه، یک حق است. ابتدائا یک حق باید مورد مطالبه و درخواست قرار گیرد. سپس مورد حکم و محکومیت واقع شود. تا بتوان در راستای اجرای حکم، دیه قصور پزشکی را از پزشک اخذ نمود.

  • نکته: شما میتوانید برای همه مراحل دادسرا، دادگاه و اجرای حکم دیه قصور پزشکی، یک وکیل جرایم پزشکی داشته باشید. و یا برای هر مرحله، یک وکیل جدا انتخاب نمایید.

شکایت از پزشک در یک نگاه

دریافت دیه بخاطر قصور پزشکی دکتر، مستلزم طرح شکایت و تشکیل پرونده کیفری میباشد. بیمار میتواند خودش راسا اقدام به طرح شکایت از پزشک نماید، یا صفر تا صد این کار را به وکیل جرم پزشکی بسپارد. زیرا پس از تنظیم شکواییه و ثبت شکایت، نوبت به مراجعه حضوری و پیگیری پرونده در دادسرا، دادگاه، شورای حل اختلاف، کمیسیون پزشکی قانونی و غیره میرسد. اما اگر وکیل بگیرید، همه کارها توسط وکیل انجام شده و شما صرفا باید در جلسه کمیسیون پزشکی قانونی شرکت نمایید.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از پزشک در سال ۱۴۰۳

همه چیز درباره دیه قصور پزشکی
همه چیز درباره دیه قصور پزشکی

دیه قصور پزشکی ممکن است کمتر از هزینه باشد

دیه قصور پزشکی ممکن است کمتر از هزینه های درمان بیمار باشد. در اینصورت بیمار میتواند کلیه هزینه های خود را مستندسازی نموده و از بابت قاعده تسبیب به دادگاه حقوقی مراجعه نماید. مطابق قاعده لاضرر و لاضرار فی الاسلام، کسی نباید موجب ورود ضرر و زیان به دیگری شود. لذا اگر چنین شد، باید از عهده جبران خسارت برآید.

  • نکته: در خصوص پرداخت هزینه مازاد بر دیه قصور پزشکی، در رویه عملی دادگاه ها و محاکم، متاسفانه شاهد اختلاف نظر قضات هستیم.

دیه قصور پزشکی ممکن است جبران کننده نباشد

دیه قصور پزشکی ممکن است جبران کننده نباشد. زیرا ممکن است در پرونده ای شاهد فوت بیمار در اثر قصور پزشکی باشیم. در این پرونده ها که خطای پزشکی منجر به فوت بیمار شده است، پرداخت دیه به هر میزان که باشد، نمیتواند عارضه و آسیب وارده را جبران نموده و پوشش دهد. به همین دلیل برخی از قضات در برخی از پرونده ها، قایل به تعیین مجازات تکمیلی برای برخی از پزشکان میباشند.

مجازات تکمیلی پزشک مرتکب قصور

قانون دست قاضی را در تعیین مجازات تکمیلی برای پزشک متخلف، باز گذاشته است. یعنی قاضی دادگاه میتواند با احراز شرایط مقرر در قانون، هنگامیکه مجازات اصلی را برای پزشک متخلف ناکافی میبیند، نسبت به تعیین مجازات تکمیلی اقدام نماید. در اینصورت پزشک را به تحمل یک یا چند مجازات تکمیلی نیز محکوم مینماید.

ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی

دادگاه می‌تواند فردی را که به حد، قصاص یا مجازات تعزیری مانند دیه قصور پزشکی دکتر متخلف، محکوم کرده است، با رعایت شرایط مقرر در این قانون، متناسب با جرم ارتکابی و خصوصیات وی به یک یا چند مجازات از مجازات‌ های تکمیلی بندها و تبصره‌ های این ماده محکوم نماید:

الف- اقامت اجباری در محل معین
ب- منع از اقامت در محل یا محلهای معین
پ- منع از اشتغال به شغل، حرفه یا کار معین
ت- انفصال از خدمات دولتی و عمومی
ث- منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا تصدی وسایل موتوری
ج- منع از داشتن دسته چک ویا اصدار اسناد تجارتی
چ- منع از حمل سلاح
ح- منع از خروج اتباع ایران از کشور
خ- اخراج بیگانگان از کشور
د- الزام به خدمات عمومی
ذ- منع از عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی یا اجتماعی
ر- توقیف وسایل ارتکاب جرم یا رسانه یا موسسه دخیل در ارتکاب جرم
ز- الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین
ژ- الزام به تحصیل
س- انتشار حکم محکومیت قطعی

وکیل برای شکایت کیفری پزشکی

دیه قصور پزشکی پس از طی نمودن مراحل قانونی، قابلیت دریافت و اخذ از پزشک را پیدا میکند. وکیل برای شکایت کیفری پزشکی، صفر تا صد این اقدامات را انجام داده و به همین دلیل به وکیل جرایم پزشکی معروف شده است. به همین جهت، بهترین کار این است که شما عزیزان، از میان وکلای پایه یک موسسه ما، وکیل پرونده کیفری قصور پزشکی خود را انتخاب نمایید. ایشان تا پایان پرونده همراه شما خواهد بود.

دیه قصور پزشکی در اکثر موارد از بیمه پرداخت میشود

دیه قصور پزشکی که در نتیجه صدور حکم محکومیت پزشک است، در اکثر موارد از بیمه پرداخت میشود. مگر اینکه مدت بیمه پزشک منقضی شده باشد و ایشان تمدید نکرده باشد. یا مطابق قرارداد بیمه، سقف و حد و اندازه ای برای پرداخت دیه قصور پزشکی دکتر متخلف در نظر گرفته شده باشد. اگر بیمه پزشک، پوشش دهنده دیه مندرج در حکم و دادنامه نباشد، پرداخت دیه از اموال و داریی شخص پزشک صورت میپذیرد.

دیه قصور پزشکی در قانون مجازات ذکر شده است

دیه قصور پزشکی، بصورت مشخص و معین، که دیه مقدر (یعنی تعیین شده) نامیده میشود، و یا بصورت دیه غیرمقدر، که ارش نامیده میشود، در قانون مجازات اسلامی ذکر شده است. لذا صدور حکم محکومیت پزشک به پرداخت دیه به بیمار به موجب قانون مجازات اسلامی کشور ما میباشد.

شکایت از کلینیک های غیرمجاز پزشکی

شکایت از کلینیک های غیرمجاز پزشکی نیز میتواند دربردارنده پرداخت دیه قصور پزشکی صرفا برای پزشکی باشد که مرتکب قصور شده و به بیمار آسیب وارد کرده است. پس این یک باور اشتباه است که چون عمل طبابت یا جراحی زیبایی مانند ابدومینوپلاستی را در یک کلینیک انجام داده اید، نمیتوانید شکایت کنید. کمیسیون پزشکی قانونی مشخصا تعیین میکند که چه شخصی؟ به چه میزانی؟ به شما آسیب وارد کرده و مرتکب قصور شده است.

  • نکته: رضایت قبل از عمل مانع از طرح شکایت کیفری علیه پزشک و مطالبه دیه قصور پزشکی نمیباشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر هم اکنون تماس حاصل نمایید.

دیه قصور پزشکی میتواند موجب اثبات تخلف صنفی باشد

دیه قصور پزشکی به موجب دادنامه یک مرجع قضایی، مورد حکم قرار گرفته است. لذا میتواند موجب اثبات تخلف صنفی باشد. باید پرونده صحیحا در سازمان نظام پزشکی نیز به ثبت برسد. کمیسیون مربوطه تشکیل شود. از جمله مواردی که باید ضمیمه گردد، همین حکم دیه قصور پزشکی است. زیرا پرداخت دیه، منوط به احراز تقصیر و قصور توسط کمیسیون پزشکی قانونی است.

  • نکته: برای کسب اطلاعات لازم در مورد مهلت و زمان طرح شکایت در سازمان نظام پزشکی هم اکنون با ما تماس حاصل نمایید.

دیه قصور پزشکی بستگی به نظر کمیسیون دارد

دیه قصور پزشکی امری است که در کمیسیون پزشکی قانونی مورد بررسی قرار گرفته، و در صورت احراز، درصد برای آن تعیین میشود. لذا اینکه چقدر و به چه میزان دیه دریافت میکنیم، بستگی به نظر کمیسیون دارد. هیچ وکیل یا پزشک دیگری نمیتواند قبل از طرح شکایت و تشکیل کمیسیون پزشکی قانونی به شما بگوید که چند درصد دیه دریافت میکنید؟ و یا اینکه اساسا دیه دریافت میکنید یا با عدم قصور پزشکی مواجه میشوید؟ حتما قبل از تعیین وکیل جرایم پزشکی، تحقیق کنید و وکیل باتجربه را انتخاب کنید.

دیه قصور پزشکی به ارث میرسد

دیه قصور پزشکی، چون در ماهیت یک طلب و بستانکاری است، به ورثه شخص متوفی به ارث میرسد. به همین سبب در بسیاری از موارد مشاهده میکنیم که پس از فوت بیمار، خانواده و ورثه وی نسبت به شکایت از پزشک متخلف یا کادر درمان بیمارستان اقدام مینمایند. بهترین کار این است که برای بررسی موردی پرونده خود حضورا به موسسه امین عدالت تهران مراجعه کنید، و یا اگر در شهرستان میباشید از خدمات تلفنی موسسه و وکلای ما استفاده نمایید. ما صبورانه همراه شما هستیم.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از جراح زیبایی با وجود رضایت نامه

مطالبه دیه قصور پزشکی
مطالبه دیه قصور پزشکی

بهترین وکیل خانم یا وکیل آقا برای پرونده

بهترین وکیل خانم یا وکیل آقا برای پرونده دیه قصور پزشکی، وکیلی است که دارای تجربه در انواع مختلف پرونده های قصور پزشکی مانند: شکایت از جراحی شکم و پهلو، شکایت از بلفاروپلاستی، جراحی بینی و فوت در اثر قصور پزشک و غیره باشد. لذا حتما قبل از اعطای وکالت به وکیل، از دانش، اشراف وی به قانون، تجربه وی درخصوص پرونده های پیشین و صبر و حوصله ایشان اطمینان حاصل کنید. زیرا وکیل جرایم پزشکی، علاوه بر علم و آگاهی، باید صبور و اخلاق مدار نیز باشد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments