ترتیب اجرای ثبت در ادارات ثبت

ترتیب اجرا در ادارات ثبت چگونه است؟ ترتیب اجرای یک سند از طریق واحد یا دایره اجراییات اسناد رسمی چگونه است؟ روند عملیات اجرایی از طریق اداره ثبت اسناد و واحد اجرای آن چگونه است؟ ترتیب اجرا توسط وکیل متخصص چگونه است؟ پرداخت هزینه های اجرا بر عهده کیست؟ با بهترین موسسه وکالتی تهران به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ همراه باشید.

مهلت اجرای مفاد اجراییه چقدر است؟

وکیل اجرای ثبت میگوید: مطابق ماده ۲۱ آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم اجرا،  از تاریخ ابلاغ اجرائیه متعهد باید ظرف ده روز مفاد آن را به موقع اجرا بگذارد. یعنی نسبت به اجرای آنچه به وی ابلاغ شده است، اقدام نماید. همچنین مدیون میتواند ترتیبی برای پرداخت دین خود بدهد. و یا مالی را به اجراییات ثبت و واحد اجار معرفی کند. تا از محل آن، که اجرای سند میسر گردد.

اعلام میزان دارایی توسط مدیون

اگر متعهد خود را قادر به اجرای مفاد اجراییه که به وی ابلاغ شده است، نداند، تکلیف چیست؟ در اینصورت متعهد پرداخت باید قانونا چکار کند؟ چه اقداماتی انجام دهد؟ مطابق قانون، ایشان باید ظرف همان مدت و مهلت ۱۰ روزه، صورت جامع و کامل دارایی خود را، به مسئول اجرا ارایه بدهد. لذا اگر متعهد مال و اموالی ندارد، باید مفلس بودن یا همان ندار بودن خود را صریحا به مسئول اجرا، اعلام کند.

ترتیب اجرا در مورد تکلیف متعهد به پرداخت دین و بدهی

ترتیب اجرا در اجراییات ثبت و اسناد رسمی لازم الاجرا، دارای مقرره خاصی درخصوص نحوه پرداخت از طرف بدهمار نیز میباشد. به اینصورت که،  متعهد یا بدهکاری که در مدت ۱۰ روزه از زمان ابلاغ اجراییه، قادر به پرداخت دین خود نبوده، مکلف است هر موقع که متمکن از پرداخت تمام یا قسمتی از بدهی خود گردد، آن را بپردازد.

  • نکته: هر زمان بستانکار، مالی از مدیون به ‌دست آورد، میتواند عملیات اجرایی اجرا ثبت را دنبال کرده و از آن محل، طلب خود را استیفا نماید.

ترتیب اجرا در ادارات اجرای ثبت

ترتیب اجرا در ادارات اجرای ثبت به این نحوه است که، ایشان مکلفند بلافاصله با تشکیل پرونده اجرایی الکترونیکی، نسبت به شناسایی و توقیف اموال و دارایی‌های متعهد (بدهکار، مدیون) از طریق بانک‌های اطلاعاتی سازمان ثبت، و سایر دستگاهها که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند، اقدام نمایند.

  • نکته: مقررات مذکور، مانع از توقیف اموالی که از سوی بستانکار به منظور تعقیب اجرائیه و استیفای طلب معرفی می‌شود، نخواهد بود. یعنی طلبکار اگر مالی از مدیون سراغ دارد باید به اداره اجرای ثبت اعلام نماید.

ترتیب اجرا درخصوص مال مدیون

اگر مدیون برای بازداشت و توقیف مال و اموال خود، که قرار است از محل آن طلب طلبکار وصول گردد، معرفی کند، باید قیمت آن مال، متناسب با دین بوده، و نیز بلامانع بودن آن جهت استیفای طلب از هر جهت محرز و واضح و مشخص باشد.

آیا متعهد میتواند طلب معرفی کند؟

ترتیب اجرا در فرضی که متعهد پرداخت، اسناد مربوط به مطالبات خود را ارایه میدهد، چیست؟ یعنی بدهکار سندی را به واحد اجراییات ثبت ارایه میدهد که نشان دهنده این اتس که او از دیگری طلب داشته و قرار است مال یا وجهی به وی برسد، در اینصورت حکم قانونی و ترتیب اجرا چگونه است؟ خوب است بدانید در این فرض، یعنی معرفی مطالبات از طرف متعهد، اگر به قبولی و پذیرش متعهدله مواجه شود، اشکال نداشته و مورد پذیرش قرار میگیرد.

  • نکته: در فرض مذکور هرچند که مطالبات موجل باشد، با پذیرش متعهدله، بلاشاکال و مورد قبول اجرا نیز میگردد.

ترتیب اجرا در اموال شخص ثالث

ترتیب اجرا درا دارای اجرای ثبت در فرضی که شخص ثالث مال مرفی میکند، به چه صورت است؟  بهترین وکیل اجرای ثبت تهران میگوید: ثالث می‌تواند مال خود را برای اجرای اجراییه معرفی کند. در این صورت پس از بازداشت از طرف مسئول واحد اجرا، معرفی کننده حق انصراف از پرداخت و عقب نشینی ندارد.

بازداشت اموال دیگر مدیون

آیا با معرفی مال از طرف بدهکار یا ثالث، باز هم میتوان اموال متعهد اصلی را بازداشت نمود؟ ترتیب اجرا در اینخصوص به این نحوه است که، معرفی مال از طرف بدهکار یا ثالث، مانع از تقاضای بازداشت اموال دیگر مدیون از طرف متعهدله نخواهدبود. مشروط به اینکه: فروش آن مال آسان تر باشد.

که در این صورت، پس از بازداشت، معادل آن از اموالی که قبلا بازداشت شده است، رفع بازداشت می‌شود. همچنین خوب است بدانید در صورتی که مال به آسانی، قابل فروش باشد، نمی‌توان آن را به مال دیگر تبدیل کرد. مگر به رضای ذینفع یا همان متعهدله.

  • نکته: این تقاضا از طرف متعهدله، فقط برای یک مرتبه، تا قبل از انتشار آگهی مزایده پذیرفته خواهد شد. لذا قبل از انجام هرگونه اقدامی حتما از تجربه و دانش و تخصص بهترین وکیل اجراییات ثبت تهران بهره ببرید.

ترتیب اجرا در تامین طلب چگونه است؟

متعهدله می‌تواند قبل از انقضا مدت ۱۰ روزه، تقاضای تأمین طلب خود از اموال متعهد را داشته باشد. ترتیب اجرا در این فرض به این نحو خواهد بود، بلافاصله پس از ابلاغ اجراییه معادل موضوع لازم الاجراء را از اموال متعهد بازداشت می‌کند.

ترتیب اجرا در تسلیم عین منقول

ترتیب اجرا در تسلیم عین منقول به این صورت است که، تا ده روز پس از ابلاغ، متعهد باید آن را تسلیم نماید. اگر چنین مهمی را انجام ندهد، مامور اجرا عین مزبور و منافع آن را به متعهدله تسلیم کرده، و قبض رسید اخذ خواهد کرد. مشروط بر اینکه، اجراییه بر منافع نیز صادر شده باشد.

حال اگر، مال در تصرف شخص غیر باشد، و متصرف نسبت به عین یا منافع آن ادعای مالکیت داشته باشد، مامور اجرا متعرض آن نمی‌شود، به عبارت دیگر، دخال و تصرفی نکرده، و متعهدله باید به دادگاه مراجعه کند.

اگر عین منقولی که اجراییه برای آن صادر شده است، در دسترس نباشد، و متعهد از انجام تعهد امتناع ورزد، متعهدله می‌تواند بهای روز اجرای تعهد را بخواهد. همچنین است اگر مثل آن مال غیرقابل یافتن باشد.

ممنوعیت های نیابتی اجرای ثبت

وکیل متخصص اجراییات ثبت تهران میگوید: خوب است بدانید ادارات ثبت، نمی‌توانند نیابت اجرایی از اداره تصفیه یا مدیرتصفیه یا اجراییات دارایی، و اجرای احکام دادگاه ها را بپذیرند. ولی مراجع مذکور، در حدود مقررات و وظایف و صلاحیت خود، می‌توانند توقیف املاک و مطالبات و دریافت سپرده‌های ورشکسته و متعهد را از ادارات ثبت تقاضا نمایند. در این صورت ترتیب اجرا در ادارای ثبت آغاز و انجام میگردد.

ضمانت شخص ثالث در اجراییات ثبت

ترتیب اجرا در مورد شخصی که در اجرا، از بدهی و دین متعهد، ضمانت می‌کند، به این صورت است که، وی باید از عهده انجام و پرداخت آن برآید. و اگر خودداری نماید، مسئول اجرا، مورد ضمانت را، به درخواست متعهدله برابر مقررات استیفا خواهدکرد.

ترتیب اجرا در فرض تعیین وجه التزام

هرگاه در سند برای تاخیر انجام تعهد، وجه التزام معین شده باشد، مطالبه وجه التزام، مانع مطالبه اجرای تعهد نمی‌باشد. ولی اگر وجه التزام برای عدم انجام تعهد، مقرر شده باشد، دیگر جمع بین این دو ممکن نبوده، بلکه متعهدله فقط می‌تواند یکی از آن دو را مطالبه کند.

حق الوکاله وکیل در اجراییات ثبت

ترتیب اجرا اگر با وکالت وکیل اجرای ثبت پیگیری شود، مستلزم پرداحت هزینه و حق الوکاله به ایشان میباشد. توافقی که بین وکیل و موکل میشود، معتبر و ملاک عمل خواهد بود. ولیکن تعرفه حق الوکاله وکیل متخصص اجراییات ثبت مطابق قانون، ۲% بهای مال موضوع پرونده میباشد. ولیکن همواره نحوه پرداخت حق الوکاله، مانند پرداخت به نحو اقساط، امری است قابل تراضی میان موکل و وکیل. لذا برای کسب آگاهی بیشتر هم اکنون با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نمایید.

ترتیب اجرا در مال دارای سابقه بازداشت

ترتیب اجرا در مواردی که مال معرفی شده از طرف بستانکار، دارای سابقه بازداشت باشد، به این صورت است که، بازداشت‌کننده می‌تواند مازاد تمام دیون و هزینه‌های قانونی بازداشت‌ کنندگان مقدم و قبلی را، و همچنین حقوق دولتی مربوطه را، در صندوق ثبت، تودیع کند. و سپس تقاضای توقیف مال و استیفای حقوق خود را از آن بنماید. بهترین کار این است که از پیگیری امور مربوطه را وکیل اجرای ثبت بسپارید.

مهلت ۵ روزه جهت اقدام بازداشت کنندگان مقدم

با تقاضای هر یک از بازداشت‌کنندگان موخر، اداره ثبت مکلف است، بلافاصله به بستانکار مقدم و پیشین، اخطار کند، که عملیات اجرایی را پیگیری نماید. برای این اقدام به وی ۵ روز مهلت داده میشود. چنانچه ظرف پنج روز از تاریخ اخطار ابلاغ مذکور، بازداشت‌کننده مقدم و پیشین، اقدامی ننماید، اداره ثبت با حفظ حقوق بستانکار مقدم، نسبت به مزایده اقدام خواهد نمود.

نحوه تقسیم مال مورد مزایده

ترتیب اجرا در مورد مزایده و تقسیم وجه حاصل از آن بین بستانکاران مقدم و موخر به این نحوه است که، اگر خریدار در جلسه مزایده حضور داشته باشد، پس از کسر مطالبات پرونده اجرایی مقدم، از محل وجوه حاصل از مزایده، باقیمانده مبلغ، هر میزان که باشد، به بستانکار موخر پرداخت خواهد شد. در صورت عدم وجود خریدار، با کسر سهم بستانکار مقدم، باقیمانده به بستانکار موخر واگذار می‌شود.

ترتیب اجرا در فرض پرداخت بدهی

ترتیب اجرا در کلیه پرونده های اجرایی که مال مورد مزایده به بستانکار واگذار می‌شود، به این نحوه است که، بدهکار می‌تواند ظرف دو ماه از تاریخ برگذاری مزایده، حسب مورد اقدام به پرداخت بدهی خود نماید. در این صورت، خسارت تاخیر تادیه برای مراجعی که قانونا حق دریافت آن را دارند، تا روز پرداخت وجه، در صندوق ثبت محاسبه، و وصول خواهد شد. این زمان برای واحدهای تولیدی تا قبل از تنظیم و امضا سند انتقال اجرایی اموال یا تحویل مال منقول است.

تکلیف متعهد در پرداخت هزینه ها

اجرای ثبت دارای هزینه است. لذا هزینه هایی از قبیل: هزینه آگهی، دستمزد کارشناس، حق الحفاظه، حق الاجرا و حق مزایده نسبت به اموال منقول و غیرمنقول، و سایر هزینه‌های قانونی، به عهده متعهد می‌باشد. و مانند اصل طلب، وصول میگردد.

نکته بسیار مهم درخصوص هزینه ها این است که، در هر مورد که نتوان این هزینه‌ها را از متعهد وصول کرد، متعهدله باید آنرا پرداخت نماید. در اینصورت پس از فروش مال یا وصول طلب، بموجب همان اجراییه وصول و به متعهدله داده شود. به نظر ناعادلانه میرسد. زیرا در بسیاری از موارد، خواهان یک پرونده اجرایی، دارای دارایی به میزانی که کفاف هزینه های اجرا را بدهد، نمیباشد. لذا دستش از این وصول و حصول، کوتاه میگردد!

◁◁ بیشتر بدانید:  بازداشت اموال نزد شخص ثالث در اجرای ثبت

ترتیب اجرای ثبت در ادارات اجرای ثبت
ترتیب اجرای ثبت در ادارات اجرای ثبت

بهترین وکیل اجرای ثبت را از موسسه ما بخواهید

موسسه حقوقی امین عدالت متکشل از وکلای پایه یک دادگستری، بامهارت و آگاه و باتجربه در زمینه های فعالیت خود میباشند. ترتیب اجرا یکی از مواردی است که وکیل باید هم به قوانین و آیین نامه های مربوطه آگاه باشد، و هم باید با پیگیری مداوم روند عملیات اجرایی را به نیکی سپری نماید. لذا برای تعیین وکیل صبور و کوشا، از موسسه حقوقی ما هم اکنون با ما تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments