مجازات توهین و تهدید پیامکی

مجازات توهین و تهدید پیامکی به ترتیب شامل جزای نقدی درجه شش و شلاق تا ۷۴ ضربه و حبس از ۱ ماه تا ۱ سال میباشد. تعیین مجازات هر کدام از جرم های توهین پیامکی و تهدید پیامکی و تعیین تخفیف در مجازات آنها، دارای مولفه های مربوط به خود است. با هم بررسی میکنیم.

مجازات توهین و تهدید پیامکی

مجازات توهین و تهدید پیامکی در خصوص شخصی اعمال میگردد که در قالب ارسال پیامک، خواه بصورت متنی، وویس و صدا، و یا به صورت ارسال فیلم و ویدیو از خود، دیگری را هم مورد اهانت قرار داده باشد، و هم تهدید نموده باشد. ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات تهدید پیامکی یا هر طریق دیگری اذعان میدارد:

هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

حال اگر در حین تهدید، شخص تهدید کننده از الفاظ رکیک نیز استفاده کرده باشد، و به اصطلاح، فحاشی نیز نموده باشد، مشمول مجازات توهین نیز خواهد بود.

◁◁ بیشتر بدانید:  توهین در فضای مجازی

مجازات توهین ساده پیامکی

بهترین وکیل جرم توهین میگوید: جرم توهین میتواند به دو شکل محقق گردد:

۱) توهین ساده ۲) توهین مشدده

مجازات توهین ساده پیامکی در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی قید شده است. به موجب این ماده: توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد، [مستوجب] جزای نقدی درجه شش خواهد بود.

مجازات توهین پیامکی مشدده در ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی ذکر دشه است. به موجب این ماده: هر کس با توجه به سمت، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به چهل و پنج روز تا سه ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه شلاق و یا دو میلیون (۲/۰۰۰/۰۰۰) تا بیست و پنج میلیون (۲۵/۰۰۰/۰۰۰) ریال جزای نقدی محکوم میشود.

تخفیف در مجازات توهین و تهدید پیامکی

مجازات توهین و تهدید پیامکی میتواند مشمول مقررات تخفیف در مجازات باشد. چگونه؟ با استناد به مواد ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی، و با استناد به اوضاع و احوال مرتکب جرم، میتوان برای وی تخفیف و کاهش در مجازات را اخذ نمود. خصوصا در خصوص جرم تهدید پیامکی که ممکن است دربردارنده مجازات حبس و زندان برای مرتکب باشد. وکیل توهین و تهدید در زمینه پرونده مربوطه که یک پرونده کیفری است، تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود، و کمک قابل توجهی به صحیح طی شدن مراحل آن خواهد کرد.

مجازات توهین و تهدید پیامکی چه مراحلی دارد؟

مجازات توهین و تهدید پیامکی در واقع زمانی بر شخص تحمیل میگردد، که پرونده از مراحل دادسرا و دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر عبور کرده و متهم پرونده در انتها، مجرم شناخته شود. مجازات توهین و تهدید پیامکی به موجب حکم قطعی به مرحله اجرا رسیده و شخص باید مجازات مربوطه را تحمل کند. خواه شلاق باشد، خواه جزای نقدی باشد، خواه تحمل مجازات حبس و زندان باشد. بهترین کار انتخاب وکیل صبور، دانا و باتجربه است که صفر تا صد پرونده کیفری را برای شما انجام دهد.

◁◁ بیشتر بدانید:  توهین به مقدسات در فضای مجازی و مجازات آن

مجازات توهین پیامکی و تهدید پیامکی
مجازات توهین پیامکی و تهدید پیامکی

وکیل خانم یا وکیل آقا برای پرونده کیفری

حق انتخاب با شماست. در موسسه حقوقی امین عدالت میتوانید وکیل خود را از میان وکلای خانم یا آقا انتخاب نمایید. میتوانید از ابتدا همه امور مانند تنظیم شکواییه، تنظیم لایحه دفاعیه، دریافت مشاوره تلفنی با وکیل کیفری، ملاقات حضوری و دریافت مشاوره حقوقی حضوری با بهترین وکیل کیفری تهران و سایر موارد را با وکیل دلخواه خود انجام دهید. کافی است با ما تماس بگیرید. تا مشاور موسسه ما راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments