هزینه تسریع کار

هزینه تسریع کار در قرارداد پیمانکاری به مبلغی گفته می شود که کارفرما در صورت اتمام پروژه پیش از تاریخ تعیین شده در قرارداد به پیمانکار پرداخت می نماید. هزینه تسریع کار باید در قرارداد پیمانکاری تعیین گردد.

معنای هزینه تسریع کار از دید وکیل قراردادهای پیمانکاری

هزینه تسریع کار به معنای پاداش و اجرتی است که پیمانکار در مقابل به پایان رساندن پیش از موعد کار دریافت می‌کند. پس اگر پیمانکار پروژه را پیش از موعد به اتمام برساند، هم مبلغ قرارداد را دریافت می‌کند و هم هزینه تسریع کار که از حیث ماهیت نوعی پاداش به حساب می‌آید، به حساب او پرداخت می‌شود. وکیل قراردادهای پیمانکاری بیان می‌کند، با توجه به تعریف ارائه‌شده، می‌توان گفت که هزینه تسریع کار در مقابل خسارت تأخیر کار در قراردادهای پیمانکاری می‌باشد؛ چرا که هزینه تسریع کار پاداش اجرای پیش از موعد کار است و در مقابل، خسارت تأخیر کار جریمه عدم اتمام کار در زمان تعیین‌شده می‌باشد.

آیا هزینه تسریع کار باید در قرارداد پیش‌بینی شود؟

وکیل قراردادهای پیمانکاری توضیح می‌دهد، پیمانکار وقتی می‌تواند هزینه تسریع کار را مطالبه کند که این مسئله در خود قرارداد پیمانکاری و یا اسناد و مدارک مرتبط با قرارداد، پیش‌بینی شده باشد. پس اگر یک پیمانکار برای اجرای پروژه دو سال زمان داشته باشد، و با برنامه‌ریزی مناسب بتواند کار را یک‌ساله به اتمام برساند، فقط در صورتی می‌تواند پاداش این برنامه‌ریزی و فعالیت مناسب خود را بگیرد که هزینه تسریع کار و روش محاسبه آن در قرارداد پیمانکاری مورد توافق قرار گرفته باشد.

تنظیم قرارداد پیمانکاری توسط وکیل متخصص

قراردادهای پیمانکاری از جمله پیچیده‌ترین قراردادها می‌باشند؛ چرا که این قراردادها از جمله قراردادهای مستمر و طولانی‌مدت هستند و به همین دلیل مسائل بسیار زیادی باید در این نوع قراردادها پیش‌بینی شوند. این مسائل تنها هنگامی به شکل صحیح در قرارداد گنجانده می‌شوند که توسط یک وکیل خبره و دارای تخصص در زمینه قراردادهای پیمانکاری تهیه و تنظیم شود. به عنوان مثال، هزینه تسریع کار تنها هنگامی قابل دریافت است که این موضوع در قرارداد به نحو صحیحی پیش‌بینی شده باشد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن وکیل متخصص قراردادهای پیمانکاری، آمادگی دارد تا به بهترین شکل قراردادهای پیمانکاری شما را تهیه و تنظیم نماید

نحوه محاسبه هزینه تسریع کار

هزینه تسریع کار و نحوه محاسبه آن با توافق میان کارفرما و پیمانکار تعیین می‌گردد. روش‌های مختلفی برای نحوه محاسبه و تعیین مقدار هزینه تسریع کار وجود دارد. کارفرما و پیمانکار می‌توانند مبلغ مشخصی را در قرارداد به عنوان هزینه تسریع کار پیش‌بینی کنند. علاوه بر این روش، می‌توان این پاداش را به صورت درصدی از سود بدست آمده از پروژه که ناشی از اتمام پیش از موعد کار است، تعیین نمود. وکیل قرارداد پیمانکاری توصیه می‌کند که کارفرما و پیمانکار حتماً به هنگام انعقاد قرارداد، در خصوص نحوه محاسبه و تعیین مقدار هزینه تسریع کار توافق کنند تا در آینده در این خصوص دچار اختلاف نشوند.

بررسی مقررات شرایط عمومی پیمان

هزینه تسریع کار در شرایط عمومی پیمان نیز مورد توجه قرار گرفته است. بند الف ماده ۵۰ آن بیان می‌کند: ” اگر در مقابل پیش از موعد اتمام کار، در اسناد و مدارک پیمان، پرداخت هزینه تسریع کار به پیمانکار، پیش‌بینی شده باشد و پیمانکار پیش از سپری شدن مدت پیمان، عملیات موضوع پیمان را تکمیل کند و آماده تحویل نماید، پیمانکار محق به دریافت هزینه تسریع طبق شرایط پیش بینی شده می باشد.”

همانطور که مشاهده می‌شود، شرایط عمومی پیمان، مسئله هزینه تسریع کار را به صورت کامل به توافق طرفین منوط کرده است و این امر اهمیت هزینه تسریع کار را بیش از پیش مشخص می‌کند. چرا که طرفین قرارداد در صورت تمایل به درج هزینه تسریع کار در قرارداد خود، باید به شکل مبسوط این مسئله و جزئیات مرتبط با آن را تعیین کنند؛ زیرا در صورت عدم تعیین، ماده قانونی دیگری در شرایط عمومی پیمان برای تکمیل توافق طرفین وجود ندارد.

◁◁ بیشتر بدانید:  خسارت تاخیر کار در قراردادهای پیمانکاری

وکیل مطالبه هزینه تسریع کار در قرارداد پیمانکاری
وکیل مطالبه هزینه تسریع کار در قرارداد پیمانکاری

وکیل مطالبه هزینه تسریع کار

کارفرما با هدف سرمایه‌گذاری و کسب سود از یک پروژه، اقدام به انعقاد قرارداد پیمانکاری با شخصی به نام پیمانکار می‌کند و از او انتظار دارد تا در زمان تعیین‌شده کار را تحویل دهد تا بتواند در بازه زمانی مورد انتظار خود پروژه را به بهره‌برداری رساند و در نهایت سود مورد انتظار خود را تحصیل نماید.

حال اگر پیمانکار با برنامه‌ریزی و کار مناسب بتواند پیش از زمان تعیین‌شده پروژه را به اتمام رساند و به کارفرما تحویل دهد، کارفرما زودتر می‌تواند بهره‌برداری را آغاز کند و به سود بسیار بیشتری دست پیدا می‌کند. در این حالت، پیمانکار می‌تواند این انتظار معقول را داشته باشد که پاداشی برای کار مناسب و تحویل پیش از موعد او در نظر گرفته شود. این پاداش در قراردادهای پیمانکاری هزینه تسریع کار نامیده می‌شود که در این مقاله به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت و بیان شد که تنها در صورتی قابلیت مطالبه از سوی پیمانکار را دارد که در قرارداد به طور کامل پیش‌بینی شده باشد.

پیش‌بینی هزینه تسریع کار و جزئیات مرتبط با آن از جمله مسائل مهم و تخصصی‌ای است که تنها وکلای باتجربه و خبره در حوزه قراردادهای پیمانکاری می‌توانند به درستی در قرارداد بگنجانند. به همین دلیل، وکیل قراردادهای پیمانکاری توصیه می‌کند، اگر نیاز به تنظیم قرارداد پیمانکاری و درج هزینه تسریع کار در قرارداد خود دارید، به وکلای متخصص موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا رجوع نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مهرا
11 ماه قبل

آیا هزینه تسریع در کار در صورت وضعیت درج می گردد و شامل بیمه و مالیات می شود؟

کوهستانی
2 سال قبل

سلام. پیمانکار فرضا قرارداد یکساله داشته باشد و مدت ۴ ماه هم تاخیر مجاز بعد از یکسال توسط کارفرما تایید شود و بعد از یکسال قرارداد و در ماه سوم از ۴ ماه تاخیرات مجاز کار را تمام نماید ایا پیمانکار مشمول پاداش تسریع اجرا کارمی شود؟

بادران
3 سال قبل

سلام تو قرارداد ما تعیین شده که اگر پیمانکار کار رو زودتر از موعد تحویل بده باید پنج درصد مبلغ قرارداد به عنوان هزینه تسریع در انجام کار بهش پرداخت بشه اما الان کارفرما این رو قبول نمیکنه باید چیکار کنیم؟

فرخی
3 سال قبل

سلام اگر چکی به عنوان تضمین داشته باشم و از کارفرما طلب داشته باشم می تونم این چک رو اقدام کنم؟ مشکلی پیش نمیاد؟