خیانت در امانت پدر

جرم خیانت در امانت در دسته جرائم علیه اموال قرار میگیرد. آنچه که در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرد، خیانت در امانت پدر نسبت به مال فرزند میباشد. آیا پدر بابت خیانت در امانت تحت تعقیب قرار میگیرد؟ آیا خیانت در امانت پدر عنوان مجرمانه دارد؟ به تفصیل بررسی مینماییم.

خیانت در امانت پدر در فقه اسلامی

آیات و روایات بسیاری در نکوهش جرم خیانت در امانت در فقه اسلامی وجود دارد. بعنوان مثال امام محمد باقر میفرمایند: خداوند اجازه نداده است که کسی امانت متعلق به دیگری را به وی رد نکند ولو که از آن شخص طلبکار باشد. همانقدر که فعل امانتداری مورد ستایش قرار گرفته و به انجام آن سفارش شده است، به همان میزان، خیانت در امانت مورد نکوهش قرار گرفته است. حال پرسش این است که خیانت در امانت پدر چه حکمی دارد؟ در قبال خیانت در امانت پدر چه تمهیدی میتوان اندیشه کرد؟

خیانت در امانت پدر با ذکر مثال

وکیل خیانت در امانت میگوید: تصور نمایید پسری خودروی شخصی اش را برای آنکه پدرش یک روز استفاده نماید و سپس به وی برگرداند به رسم امانت به پدرش داده است. پدرش بعد از استفاده و گذشت مدت مورد توافق از استرداد خودرو به پسرش امتناع میورزد. حال سوال این است آیا خیانت در امانت پدر محقق شده است یا خیر؟ به عقیده نگارنده بهتر است پیش از پاسخ به پرسش تحقق یا عدم تحقق خیانت در امانت پدر به مقوله قتل فرزند توسط پدر و عدم قصاص او اشاره اس شود.

اگر پدری فرزند خود را بکشد قصاص میشود؟

خوب است بدانید قصاص نفس پدر در فرضی که قاتل فرزند خویش است منتفی میباشد. زیرا وفق حدیث منتسب به پیامبر اسلام؛ انت و مالک لابیک به معنای تعلق فرزند و اموالش به پدرش میباشد. به ترجمه تحت الفظی بیان میشود تو و مالت مال پدرت هستی. همچنین مطابق قاعده فقهی الزرع للزارع ولو کان غاصبا کشت و محصول متعلق به کشاورز است حتی اگر بصورت غاصبانه آن را در ملک دیگری کاشته باشد. لذا قصاص پدر در قبال قتل فرزند منتفی میباشد. هدف از بیان این امر، قیاس و مقایسه این جنایت یعنی قتل با جرم خیانت در امانت پدر میباشد تا پیش از آنکه پاسخ ذکر گردد، ذهن خواننده محترم خود به پاسخ نزدیک شود.

خیانت در امانت پدر جرم است؟

همانطور که پدر هر فرزندی صاحب جان او میباشد و مقصود از آن، منتفی بودن قصاص است، عناوین کیفری همچون جرم سرقت و یا خیانت در امانت پدر بین رابطه پدر و فرزندی صدق نمینماید. به عبارت دیگر خیانت در امانت پدر از بابت جنبه کیفری جرم نبوده و قابل تعقیب جزایی نمیباشد.

  • نکته: خیانت در امانت پدر از بابت جنبه حقوقی و مطالبه مال مورد امانت یا مطالبه خسارت به بارآمده دارای محمل بوده و فرزند میتواند خسارت وارد شده یا استرداد مال را از پدر خود مطالبه نماید.

عقیده نگارنده در خیانت در امانت پدر

کسی نمیتواند منکر ارزش و جایگاه والدین و حقی که ایشان بر گردن اولاد دارند، شده و یا فرزند را محق در خواستار شدن حق و حقوق و یا زیادتی علیه پدر و مادر بداند. ولیکن به مساله خیانت در امانت پدر از دیدگاه حقوقی و جرم شناسی نگاه کرده و مورد بررسی قرار میدهیم.

از منظر جرم شناسی، خود قانون در برخی از موارد جرم زا بوده و زمینه بروز جرائم و هرج و مرج برهم خوردن نظم عمومی و اخلاق حسنه را در پی خواهد داشت.

عنایت شود که برخی از شرایع و احکام شرعی مانند وجوب عبادت پروردگار با گذشت زمان دچار تغییری نشده و غیر قابل تغییر میباشند. اما برخی دیگر از احکام وفق زمان و مکان تعیین شده و تغییر در آنها بعنوان تغییر در شرع مقدس و احکام شرعی به حساب نمی آید. به عقیده اینجانب احکامی از قبیل عدم مجازات پدر در جرم خیانت در امانت پدر میبایست تغییر یافته و به گونه دیگری به تصویب برسد.

جرم خیانت در امانت جزو جرایمی است که در قانون کاهش مجازات اسلامی، دستخوش تغییرات شده است. خوب است بدانید که مجازات جرم خیانت در امانت وفق قانون مذکور، به حبس از ۳ تا ۱۸ ماه تقلیل یافته است. وکیل خیانت در امانت، به دلیل اشرافی که بر مواد قانونی خصوصا قوانین جدید التصویب دارد، میتواند در روند رسیدگی به درستی به مواد قانونی مربوطه استناد نماید و سرنوشت روشنی را برای شما رقم بزند.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط تحقق جرم خیانت در امانت

وکیل تخصصی دعاوی کیفری در تهران
وکیل تخصصی دعاوی کیفری در تهران

وکیل تخصصی دعاوی کیفری

حقوق کیفری و پرونده های کیفری همچون دعوای خیانت در امانت، با روح و روان افراد و طرفین دعوا ارتباط مستقیم داشته و فرسایش فراوانی بهمراه می آورد. لذا پیشنهاد میگردد با اخذ مشاوره تخصصی در رابطه با  اثبات خیانت در امانت ، اعتراض به حکم خیانت در امانت ، تخفیف مجازات جرم خیانت در امانت و سایر مباحث مربوط به این جرم و یا تنظیم لایحه و شکواییه با ما تماس بگیرید و با اعطای وکالت به وکیل متخصص خود را از مزایای مفید و خوب همراه داشتن یک وکیل مجرب و خبره بهره مند سازید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۱ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

46 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
نگار عزیزی
1 سال قبل

سلام خسته نباشید، مبلغی رو که از پس اندازم بود به مادرم قرض دادم. موعد پرداختش که رسیده میگه بهم برنمیگردونه منم رو اون پول برای کارم حساب کرده بودم و اینو میدونه. چیکار باید بکنم؟

احمدی
1 سال قبل

با سلام خسته نباشید. من سند حیاط پدرم رو با پدرم بردم زدیم به نام ربا خوار پدرم. ۸۳ سالش هست نمیدونست. الان من برم شکایت کنم بگم پدر نمیدونست حکم من چیه میشه اون حیاط رو هم گرفت؟

غلامی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید اگه پدری در حق فرزندش خیانت در امانت کنه میشه از پدر شاکی شد؟

حميد
3 سال قبل

سلام وقت بخیر میشه بفرمایید خیانت در امانت چرا نسبت به پدر رد شده است از نظر دادگاه ها؟

مهتاب پور
3 سال قبل

سلام خسته نباشید اگه در جرم خیانت در امانت امیت از گرفتن مال امتناع کرده باشه آیا بازم مرتکب جرم شده است؟

مدیر سایت
3 سال قبل
پاسخ به  مهتاب پور

با سلام خیر چرا که رکن اصلی و اساسی تحقق این جرم فعل سپرده شدن مال به امین و قبول ایشان در این مورد میباشد.