اعتراض به فسخ قرارداد پیمانکاری

دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری به دعوایی گفته می شود که پیمانکار بعد از ابلاغ فسخ قرارداد پیمانکاری علیه کارفرما مطرح می نماید تا ابلاغ فسخ صورت گرفته را باطل نماید. 

فسخ قرارداد به چه معناست؟

دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری را اگر بخواهیم برای شما به خوبی مورد بررسی قرار دهیم ابتدا باید فسخ قرارداد را برای شما عزیزان تشریح نماییم تا شما با این نهاد حقوقی به خوبی آشنا شوید تا بتوانید در ادامه با دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری آشنا شده و این نهاد را به خوبی شناسایی نمایید.

فسخ در عالم حقوق یک عمل حقوقی یک طرفه می باشد که یکی از طرفین قرارداد با توجه به اختیاری که قانون یا قرارداد به وی می دهد می تواند قرارداد را با اراده خویش منحل نماید لذا فسخ قرارداد بر خلاف اقاله که یک عمل حقوقی دو طرفه می باشد، یک فعل یک طرفه بوده و با یک اراد محقق می گردد و نکته ای که باید در فسخ قرارداد مد نظر قرار داد این امر می باشد که فسخ قرارداد مربوط به آینده می باشد یعنی قرارداد منعقد شده تا قبل از فسخ معتبر بوده و از نظر حقوقی دارای حیات می باشد.

فسخ قرارداد پیمانکاری از طریق کارفرما یا پیمانکار

فسخ قرارداد پیمانکاری مطابق با ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان در قراردادهای پیمانکاری دولتی صرفا از طریق کارفرما ممکن بوده و در نتیجه پیمانکار در پیمانکاری دولتی به هیچ عنوان حق فسخ قرارداد را نخواهد داشت لذا در نتیجه طرح دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری بر مبنای ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان در قرارداد های دولتی صرفا از طریق پیمانکار قابل طرح می باشد. اما در قراردادهای پیمانکاری خصوصی که هیچ یک از طرفین قرارداد دولتی نمی باشند، فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی هر دو طرف قرارداد با توجه به شرایط پیش بینی شده در قرارداد ممکن می باشد لذا باید در این دعاوی بررسی گردد تا معین شود طرح دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری از طرف کدام یک از طرفین در پاسخ به فسخ قرارداد از سوی طرف دیگر قرارداد مطرح گردیده است.

◁◁ بیشتر بدانید:  فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما

دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری چیست؟

دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری  دعوایی است که پیمانکار در قراردادهای پیمانکاری دولتی یا قراردادهای پیمانکاری خصوصی حسب مورد، مطرح می نماید اما در خصوص زمان طرح این دعوا بهترین وکیل پیمانکاری اینگونه بیان می دارد که پس از اعلام فسخ قرارداد پیمانکاری حسب مورد از سوی کارفرما یا پیمانکار با توجه به نوع قرارداد طرف مقابل برای جلوگیری از ضبط ضمانتنامه های خویش و جلوگیری از آثاری که فسخ قرارداد پیمانکاری طبق ماده ۴۶، برای وی به همراه دارد، این دعوا را مطرح می نماید تا انحلال قرارداد پیمانکاری را به ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان مرتبط گردانده و حقوق در نظر گرفته برای خود را طبق این ماده احیا نماید.

وکیل حرفه ای و متخصص قرارداد پیمانکاری چه کسی است؟ برای یافتن وکیل با تجربه و خوب در زمینه قرارداد پیمانکاری بر خلاف تصورعموم افراد جامعه نباید به دنبال وکیل مسن بود چرا که امروزه قوانین و مقررات دائما در حال به روز شدن می باشند و روش های وکالت نیز در حال به روز شدن بوده و این قابلیت به روز بودن قطعا در وکلای جوان اما در عین حال با تجربه وجود دارد و الزاما نباید وکیل شما پا به سن گذاشته باشد تا تجربه داشته باشد، این ذهنیت اشتباه می تواند سبب بروز زیان هایی شود که جبران آن غیر ممکن می باشد لذا توصیه می شود برای کسب نتایج درخشان در پرونده ها حسب مورد به سراغ وکلایی بروید که با انگیزه بوده و آشنا به قوانین و مقررات روز باشند.

ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان چند نوع فسخ دارد؟

دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری نشات گرفته از ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان می باشد که در خصوص فسخ قرارداد پیمانکاری بحث می کند لذا باید این ماده و انواع فسخی که در این ماده در نظر گرفته شده است برای شما عزیزان تشریح گردد. در ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان دو نوع فسخ در نظر گرفته شده است که نوع اول طبق بند الف ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان می باشد و نوع دوم مربوط به بند ب ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان، در ادامه هر دو نوع فسخ پیش گفته برای شما عزیزان بیان می گردد:

طبق بند الف ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان

کارفرما می تواند در صورت تحقق هر یک از موارد زیر پیمان را طبق ماده ۴۷ فسخ نماید و پیمانکار نیز می تواند در اعتراض دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری را مطرح نماید:

  • تاخیر در تحویل گرفتن کارگاه برای شروع عملیات موضوع پیمان، بیش از نصف مدت تعیین شده در بند (ب) ماده ۲۸
  • تاخیر در ارائه برنامه زمانی تفصیلی به مدت بیش از نصف مهلت تعیین شده برای تسلیم آن.
  • تاخیر در تجهیز کارگاه برای شروع عملیات موضوع پیمان، بیش از نصف مدت تعیین شده در بند (ج) ماده ۴ موافقت نامه. فسخ پیمان در این حالت، در صورتی مجاز است که کارفرما قسمتی از پیش پرداخت را که باید بعد از تحویل کارگاه پرداخت نماید، پرداخت گرده باشد.
  • تاخیر در شروع عملیات موضوع پیمان، بیش از یک دهم مدت اولیه پیمان یا دو ماه، هر کدام که کمتر است.
  • تاخیر در اتمام هر یک از کار های پیش بینی شده در برنامه تفصیلی، بیش از نصف مدت تعیین شده برای آن کار با توجه به ماده ۳۰
  • تاخیر در اتمام به مدت بیش از یک چهارم مدت پیمان با توجه به ماده ۳۰
  • عدم شروع کار پس از رفع وضعیت قهری موضوع ماده ۴۳ و ابلاغ شروع کار از سوی کارفرما.
  • بدون سرپرست گذاشتن کارگاه یا تعطیل کردن کار، بدون اجازه کارفرما، بیش از ۱۵ روز
  • عدم انجام دستور مهندس مشاور برای اصلاح کارهای انجام شده معیوب، طبق بند (د) ماده ۳۲
  • انحلال شرکت پیمانکار
  • ورشکستگی پیمانکار یا توقیف ماشین آلات و اموال پیمانکار از سوی محاکم قضایی، به گونه ای که موجب توقف یا کندی پیشرفت کار شود.
  • تاخیر بیش از یک ماه در پرداخت دستمزد کارگران، طبق بند (و) ماده ۱۷
  • هرگاه ثابت شود که پیمانکار برای تحصیل پیمان یا اجرای آن به عوامل کارفرما حق العمل، پاداش یا هدایایی داده است، یا آنها را واسطه های آنها را در منافع خود سهیم کرده است.
  • فسخ قرارداد پیمانکاری به استناد این بند نیازمند این است که ابتدا فسخ از طرف کارفرما به پیمانکار ابلاغ شود و در ادامه پس از اینکه پیمانکار پاسخ داد و مورد قبول کارفرما نبود و یا پیمانکار پاسخی نداد، در این شرایط باید در هیات سه نفره این موضوع بررسی گردد و در صورت تایید فسخ از سوی این هیات، فسخ قرارداد پیمانکاری به پیمانکار ابلاغ می گردد و این حق برای پیمانکار وجود خواهد داشت تا در صورت موافق نبوده با فسخ صورت گرفته دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری  را در دادگاه صلاحیت دار مطرح نماید.

طبق بند ب ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان

در صورت احراز موارد زیر، کارفرما پیمان را فسخ می کند:

۱- واگذاری پیمان به شخص ثالث
۲- پیمانکار مشمول ممنوعیت قانونی ماده ۴۴ گردد، به استثنای حالت پیش بینی شده در بند (ب) آن، برای شمول ماده ۴۸

فسخ پیمان به استناد بند ب نیازی به طرح شدن موضوع در هیات مذکور در بند الف را نداشته و مستقیما از سوی کارفرما قابل فسخ می باشد و پیمانکار می تواند پس از ابلاغ فسخ صورت گرفته دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری را در دادگاه صالح مطرح نماید تا از ضبط ضمانتنامه های خویش جلوگیری نماید.

دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری در صلاحیت چه دادگاهی است؟

وکیل پیمانکاری بیان میدارد: دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری مانند سایر دعاوی مربوط به قراردادهای تجاری در صلاحیت سه مرجع می باشد که پیمانکار می تواند به تشخیص خود به یکی از دادگاه ها محل اقامت خوانده یا دادگاه محل انعقاد قرارداد یا دادگاه محل اجرای تعهد مراجعه نماید و دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری را شخصا یا توسط وکیل متخصص در این زمینه مطرح نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  فسخ قرارداد پیمانکاری از طریق دادگاه

طرح دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری
طرح دعوای اعتراض به فسخ پیمانکاری

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا متشکل از وکلای پایه یک دادگستری

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا با افتخار اعلام می نماید که تمامی کادر موسسه از وکلای دادگستری کانون وکلا بوده و هر یک از زمینه مورد نظر فعالیت خویش از نخبگان علمی کشور می باشند لذا به شما عزیزان توصیه می کنیم با اعتماد به ما این فرصت را مهیا نمایید تا با خدماتی تخصصی نتایجی درخشان را در پرونده ها شما کسب نماییم.

برای طرح دعوای اعتراض به فسخ قرارداد پیمانکاری و یا تنظیم لایحه یا دادخواست در این زمینه یا سایر دعاوی مربوط به قراردادهای پیمانکاری یا شرایط عمومی پیمان و یا اخذ مشاوره تخصصی از وکلای ما با شماره تماس های موسسه در ارتباط باشید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments