شکایت از پیوند اعضا

شکایت از پیوند اعضا چگونه است؟ برای شکایت از پیوند اعضا باید به کجا مراجعه کنیم؟ آیا با شکایت کردن از پیوند اعضا میتوانیم دیه بگیریم؟ وکیل برای طرح شکایت علیه پزشک را از کدام موسسه انتخاب کنیم؟ با بهترین موسسه حقوقی تهران به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ همراه باشید. وکلای ما مدافع حقوق شما هستند.

شکایت از پیوند اعضا

شکایت از پیوند اعضا نیز یکی از موضوعات جرایم پزشکی میباشد. در کنار موضوعات مختلفی همچون شکایت از جراحی اندام، ابدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک و دیگر جراحی های زیبایی صورت مانند بلفاروپلاستی، امکان طرح شکایت و تشکیل پرونده کیفری با موضوع عمل پیوند اعضا ناموفق نیز وجود دارد. به موجب تنظیم شکواییه و ثبت آن، پرونده کیفری تشکیل شده و به مراجع قضایی صالح ارسال میگردد. حال به صورت گام به گام و موردی، صفر تا صد شکایت کردن از اعضای پیوند ناموفق را باهم بررسی میکنیم.

  • نکته: در صورت محکومیت پزشک یا پزشکان در پرونده شکایت از پیوند اعضا، امکان مطالبه دیه وجود دارد. لذا در صورت احراز تقصیر، درصد دیه تعیین میشود.

مرجع قضایی صالح به رسیدگی

  • کدام دادگاه به شکایت از پیوند اعضا رسیدگی میکند؟
  • آیا ارجاع امر به پزشکی قانونی در این پرونده نیز صورت میپذیرد؟

وکیل متخصص جرایم پزشکی تهران میگوید: دادسرای ویژه جهت رسیدگی به شکایت از پزشک و جراحی های زیبایی و درمانی در شهر تهران، دادسرای ناحیه ۲۶ میباشد که واقع در خیابان دبستان است. نخستین مرحله رسیدگی به پرونده، رسیدگی در دادسرا و صدور کیفرخواست است. ولیکن برای موفقیت در اخذ کیفرخواست یا همان قرار جلب به دادرسی، باید ارجاع امر به پزشکی قانونی صورت پذیرد.

شکایت از پیوند اعضا و تشکیل کمیسیون

پزشکی قانونی در این مورد اقدام به تشکیل کمیسیون میکند. این مهم در راستای دستور مقام قضایی محقق میشود. کمیسیون مربوط به شکایت از پیوند اعضا در نخستین مرحله متشکل از ۳ عضو است. نظر کارشناسی ایشان حسب مورد به شورای حل اختلاف ارجاع میگردد. در صورت درج عدم قصور در نظریه کمیسیون مذکور، شاکی میتواند راسا یا توسط وکیل خود، نسبت به اعتراض به نظریه کمیسیون اقدام نماید.

  • نکته: وکیل متخصص مشغول به فعالیت در موسسه ما میتواند حسب درخواست شما، بدون اعلام وکالت در پرونده، صرفا لایحه اعتراض به نظر کارشناسی کمیسیون پزشکی قانونی را برای شما تنظیم کند. هم اکنون با ما تماس بگیرید.

کمیسیون ۵ نفره

در راستای اعتراض به نظر نخستین کمیسیون، که متشکل از ۳ عضو بوده است، برای رسیدگی مجدد به موضوع شکایت از پیوند اعضا، پرونده به کمیسیون ۵ نفره ارجاع میگردد. خوب است بدانید که در هر جلسه از کمیسیون، موکل باید حضور به عمل رسانیده وتحت معاینه اعضای کمیسیون مربوطه قرار بگیرد. نکته: در جلسات کمیسیون پزشکی قانونی، وکیل نیز میتواند همراه موکل باشد.


◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره برای شکایت از پزشک

شکایت از پیوند اعضا در دادسرا

درصورت احراز قصور پزشکی، و عدم اعتراض به آن، خواه از ناحیه شاکی خواه از ناحیه پزشک، ادامه روند رسیدگی به پرونده در دادسرای مربوطه صورت میپذیرد. دادیار یا بازپرسی که به پرونده رسیدگی میکند، قرار جلب به دادرسی صادر میکند. پس از صدور این قرار از دادسرا که نام قانونی آن، قرار نهایی دادسرا میباشد، پرونده جهت صدور حکم نخستین به دادگاه کیفری صلاحیت دار، ارسال میگردد.

دفاع پزشک در دادسرا و کمیسیون

پزشک که متهم پرونده شکایت از پیوند اعضا است، میتواند در جلسات کمیسیون و دادسرا شرکت کرده، و نسبت به دفاع از اتهام انستابی اقدام نماید. زیرا همانطور که در بسیاری از موارد، شکایت صحیح بوده، و بیمار در اثر پیوند اعضای ناموفق ناشی از تقصیر و خطای پزشکی، دچار آسیب و عارضه شده است، در مقابل آن، بسیاری از دعاوی و پرونده های کیفری علیه پزشکان نیز فاقد وجاهت قانونی بوده، و در صورت ارایه دفاع موثر از ناحیه پزشک، پرونده به نفع ایشان مختومه میگردد.

شکایت از پیوند اعضا یک اتهام است

آیا شکایت از پیوند اعضا، موجب صدور قرار کیفری میشود؟ پاسخ مثبت است. در صورت تفهیم اتهام به پزشک و احراز قصور ایشان، احد از قرارهای تامین کیفری در حق ایشان صادر و اعلام میگردد. قرارهایی مانند کفالت، وجه التزام، وثیقه و بعضا بازداشت، میتواند توسط دادیار یا بازپرس در خصوص پزشک، مورد صدور قرار بگیرد. لذا بهترین کار این است که یک پزشک به عنوان متهم، حتما همراه با وکیل خود در مراجع قضایی حضور بعمل برساند.

مبانی فقهی پیوند اعضا در ایران

از نظر مبانی شرعی، پیوند اعضا جایز نیست. ولیکن بنا بر اضطرار و ضرورت، این امر جایز است. در استفتای به عمل آمده از حضرت امام (ره) ایشان پاسخ دادند: ((چنانچه حیات انسان دیگری، متوقف بر پیوند اعضا باشد، با اجازه صاحب آن، جایز است. استفاده از اعضای بدن دیگری، در صورتیکه نجات نفس محترمه ای متوقف بر آن باشد، اشکالی ندارد.))

  • نکته: اگر نجات جان یک شخص، منوط به پیوند اعضای شخصی باشد که دچار مرگ مغزی غیرقابل برگشت شده است، بلامانع و بلااشکال است.

شکایت از پیوند اعضا فوت شدگان و مرگ مغزی

شکایت از پیوند اعضا فوت شدگان درصورتی که همراه با شرایط ذیل باشد، فاقد وجاهت قانونی است. ولیکن در صورت عدم وجود این شرایط، امکان شکایت مذکور وجود دارد. پس طبق قانون برای پیوند اعضای بیماران فوت شده یا مرگ مغزی، باید این ۵ شرط وجود داشته باشد:

۱) وصیت بیمار: اگر بیمار در زمان حیات خود وصیت کرده باشد که یک عضو یا چندین عضو وی، پس از مرگش به شخص یا اشخاص معین و یا غیرمعین اهدا شود، باید به این وصیت عمل نمود.

۲) موافقت اولیای میت: نظر به جمیع فتواهای صادره، درصورتیکه همه اولیای متوفی راضی به پیوند اعضا باشند، امکان شکایت از پیوند اعضا شخص فوت شده یا شخصی که دچار مرگ مغزی شده، منتفی میگردد.

۳) نقش حیاتی داشتن پیوند اعضا: پیوند عضو برای بیمار گیرنده عضو، باید حیاتی باشد. یعنی پیوند جهت حفظ جان دیگری صورت بگیرد. لذا اگر پیوند اعضا بدون وجود قید و شرط ضرورت، صورت پذیرد، از موجبات طرح شکایت از پیوند اعضا میباشد.

۴) مسلم بودن فوت یا مرگ مغزی صاحب عضو: احراز فوت که مشخص است. ولیکن مرگ مغزی عبارت است از قطع غیرقابل برگشت جمیع فعالیتهای کورتیکال (قشر مغز) و ساب کورتکال (لایه زیر قشر مغز) و ساقه مغزی بطور کامل!

۵) اجازه کتبی وزارت بهداشت: وکیل متخصص شکایت از پیوند اعضا میگوید: با تحقق مرگ مغزی و با جلب نظر کمیسیون تخصصی پزشکی قانونی یا کارشناسان وزارت بهداشت در این خصوص، و کسب اجازه کتبی از وزارت بهداشت میتوان این مورد را بصورت قانونی انجام داد. وجود شرایط مذکور، موجب میشود از خرید و فروش اعضا جلوگیری صورت گیرد.

نقش وکیل در پرونده کیفری مربوطه

شکایت از پیوند اعضا میتواند توسط وکیل دادگستری صورت پذیرد. در این صورت، بیمار در صورت حیات، به عنوان شاکی، راسا و شخصا به وکیل متخصص جرایم پزشکی موسسه ما وکالت میدهد،و در صورت فوت ایشان، اولیای دم متوفی که میخواهند شکایت از پیوند اعضا منجر به فوت مطرح نمایند، نسبت به تعیین وکیل از موسسه ما اقدام مینمایند.

انجام مراحل مختلف دادرسی و رسیدگی قضایی و پیگیری پرونده توسط وکیل صورت میپذیرد. شما میتوانید صرفا با برقراری تماس تلفنی با وکیل، از روند عملی پرونده خود مطلع شوید.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از پزشک در سال ۱۴۰۳

وکیل برای شکایت از پیوند اعضا
وکیل برای شکایت از پیوند اعضا

شکایت از پیوند اعضا توسط وکیل خانم یا وکیل آقا

حق انتخاب با شماست. برای تنظیم شکواییه شکایت از پیوند اعضا و ثبت آن و انجام وکالت بصورت کامل، میتوانید از وکلای خانم یا آقای موسسه تعیین وکیل کنید. زیرا در بسیاری از موارد مشاهده میشود که موکل یا موکلین خواهان وکیل خانم هستند، یا خواسته آنها این است که فقط وکیل آقا برای ایشان وکالت و فعالیت نماید. لذا موسسه حقوقی امین عدالت این تمهید را برای شما عزیزان در نظر گرفته است، که خودتان انتخاب نمایید. برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل در مورد شکایت از پیوند اعضا، هم بصورت تلفنی و هم بصورت حضوری هم اکنون با ما تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments