تاثیر رضایت زن در طلاق

رضایت یا عدم رضایت زن در طلاق چه تاثیری دارد؟ اگر زن طلاق نخواهد، چه میشود؟ آیا ممکن است زن را بدون رضایتش طلاق داد؟ تکلیف مرد در مواقعی که زن طلاق نخواهد چه میباشد؟ آیا مرد تکلیف به پرداخت کلیه حقوق مالی زن دارد؟ وکیل طلاق در این مقاله مفصلا شرح میدهد.

تاثیر رضایت یا عدم رضایت زن در طلاق

رضایت زن در طلاق چه اثری دارد؟ آیا میتوان زنی را بدون رضایتش طلاق داد؟ وکیل متخصص طلاق از طرف زوج میگوید: اگر زن طلاق نخواهد و راضی به طلاق نباشد ولی مرد دادخواست طلاق بدهد، رضایت نداشتن زن تاثیری در روند طلاق ندارد. به عبارت دیگر، برای اینکه مرد بتواند زنش را طلاق بدهد، نیاز به جلب رضایت او ندارد. ولیکن باید از پرداخت کلیه حق و حقوق مالی زوجه برآمده و یا ترتیب پرداخت را معین نماید.

  • نکته: خوب است بدانید که طبق قانون مدنی کشورمان، حق طلاق در اختیار مرد است و هر زمان که خواست میتواند درخواست طلاق بدهد.

طلاق به اراده چه کسی واقع میشود؟

رضایت زن، بعنوان زوجه، شرط طلاق نیست. یعنی اگر زن طلاق نخواهد ولی مرد دادخواست طلاق بدهد، دادگاه مجبور است که حکم طلاق را صادر کند. زیرا مطابق فقه اسلامی، طلاق صرفا به یک اراده واقع میشود. و آن اراده، صرفا اراده مرد میباشد. به همین دلیل است که طلاق در زمره ایقاعات قرار میگیرد.

اثر عدم رضایت زن در طلاق

اگر زن طلاق نخواهد، نمی تواند در رای دادگاه تاثیری بگذارد. به این معنا که برای اجرای صیغه طلاق صرفا اراده مرد کفایت مینماید. به همین جهت است که گفته میشود، اگر زن طلاق نخواهد، باز هم طلاق داده میشود. اما میتواند مدت زمان پرونده را طولانی تر کند. چطور؟ وکیل متخصص طلاق از ناحیه زوج بیان میدارد: با توجه به این که مراحل رسیدگی به دادخواست طلاق، که از طرف مرد انجام میشود، سه مرحله است. لذا برای زن حق اعتراض و تجدیدنظر خواهی وجود دارد. به این صورت که پس از صدور حکم بدوی، با ثبت اعتراض و تجدیدنظرخواهی، پرونده را به تجدیدنظر بفرستند. سپس با اعتراض به حکمی که تجدیدنظر صادر مینماید، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال نماید.

دادگاه بدوی، دادگاه تجدیدنظر استان، دیوان عالی کشور، این سه مرحله به ترتیب بوده و رسیدگی در دو مرحله بعدی، نیازمند به اعتراض است. لذا گر زن طلاق نخواهد میتواند مدت زمان پرونده را تا رای دیوان عالی کشور طولانی کند. طی نمودن کلیه این مراحل حق قانونی زوجه میباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  طلاق از طرف زن

اگر زن طلاق نخواهد میتواند به رای دادگاه اعتراض کند و آیا تاثیری دارد؟

وکیل طلاق بیان می دارد: خوب است بدانید که مطابق قوانین و مقررات کشور ایران، در اصل، طلاق در اختیار مرد است. ولی با توجه به مسائل مالی و غیر مالی در ارتباط با زوجه، احتمال دارد رای صادر شده در مرجع نخستین و پایین تر، در دادگاه بالاتر نقض شود. این مورد یکی از مهمترین جنبه های حق اعتراض زن به حکم طلاق میباشد. زیرا ممکن است به هر دلیلی، حق و حقوق مالی زن در معرض تضییع باشد. یا زن به هر دلیلی، حکم صادره را خلاف حق و حقوق خویش بداند.

  • نکته: مسائل مربوط به زوجه مثل مهریه، نفقه عقب افتاده، اجرت المثل، و نصف دارایی “در صورت استحقاق زوجه” می باشد.

موارد الزامی که مرد باید رعایت کند

اگر زن طلاق نخواهد و مرد درخواست طلاق بدهد؛ مرد باید تمام موارد زیر را به زن پرداخت کند. مهریه، نفقه معوقه یا همان عقب افتاده، اجرت المثل ایام زوجیت و غیره، یعنی کارهایی که زن در خانه شوهر انجام داده است ولی وظیفه او نبوده است. زن میتواند بابت آنها از مرد مطالبه وجه و دستمزد نماید. مانند پخت و پز و شست وشوی تربیت فرزدان و غیره.

  • نکته: هرچه مدت زندگی زناشویی طولانی تر باشد، این مبلغ بیشتر است. ولیکن تعیین میزان آن با کارشناس است.

شرط تنصیف دارایی چیست؟

وکیل متخصص طلاق به درخواست زوج میگوید: اگر زن طلاق نخواهد و تقاصای طلاق مرد ناشی از  تخلف زن در وظایف همسری و سوء اخلاق و رفتار زن نباشد، مرد وظیفه دارد که نصف اموالی که در زندگی زناشویی به دست آوردند یا معادل آن را به زن بدهد. همچنین تمام اموالی که زن در زندگی زناشویی به دستور مرد خرج کرده است. پس اگر زن طلاق نخواهد، میتواند تمام موارد فوق را مطالبه کند و با توجه به شرایط مالی مرد که آیا توان پرداخت دارد یا خیر، روند طولانی بودن پرونده تغییر میکند.

آیا اگر زن طلاق نخواهد و مرد درخواست طلاق بدهد، مرد باید تمام مهریه را یک جا پرداخت کند؟

وکیل خانواده در تهران میگوید: اگر شرایط مالی مرد طوری باشد که بتواند پرداخت کند، باید یک جا بپردازد ولی در غیر این صورت اگر اعسار مرد نزد دادگاه اثبات شود، مهریه توسط دادگاه قسط بندی میشود. حتی اگر زن طلاق نخواهد و راضی نباشد. با ترتیب پرداخت اقساط، زن به حکم دادگاه طلاق داده میشود.

نکته: خوب است بدانید که مهلت ثبت طلاق و جاری نمودن صیغه طلاق در طلاق توافقی که با رضایت طرفین است، ۶ ماه از تاریخ قطعیت حکم طلاق است.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل طلاق توافقی | طلاق توافقی چگونه صورت می گیرد؟

رضایت زن در طلاق
رضایت زن در طلاق

وکیل پرونده طلاق در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا دارای کادر مجرب و متخصص در کلیه دعاوی خانواده از جمله طلاق میباشد. لذا بهترین توصیه به دوستان عزیز این است که پیش از هرگونه اقدام قانونی و طرح دعوا و تشکیل پرونده و تنظیم دادخواست، نسبت به اخذ مشاوره حقوقی تخصصی و دقیق و اعطای وکالت به وکیل خانواده تصمیم گیری نمایند.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۴.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments