شکایت بابت آسیب پزشکی

شکایت بابت آسیب پزشکی چگونه است؟ به چه مواردی آسیب پزشکی گفته میشود؟ احراز آسیب پزشکی چگونه ممکن است؟ نحوه تعیین خسارت بابت آسیب پزشکی چگونه است؟ برای شکایت بابت آسیب پزشکی باید به کجا مراجعه نماییم؟ راه های شکایت بابت آسیب پزشکی کدام است؟ وکیل جرایم پزشکی مفصلا پاسخ میدهد.

شکایت بابت آسیب پزشکی چگونه است؟

شکایت بابت آسیب پزشکی به معنای طرح شکایت و تشکیل پرونده کیفری علیه پزشکی میباشد که به نحوی از انحا مرتکب قصور پزشکی شده است. بروز آسیب و ایجاد عارضه بر بیمار منتج به تنظیم شکواییه و طرح دعوای کیفری تحت عنوان جرایم پزشکی میشود. شکایت بابت آسیب پزشکی هنگامی است که به علت تقصیر یا سهل انگاری یا عدم مهارت پزشک و غیره به بیمار ضرر جانی وارد شده باشد. لذا همواره به خاطر داشته باشید که قبل از طرح و اقامه دعوای کیفری، میبایست از بروز نتیجه نامطلوب اطمینان خاطر حاصل نمایید. در ادامه راه کارهایی در جهت تشخیص این مورد به شما عزیزان توصیه و پیشنهاد میگردد.

بعنوان مثال: در شکایت از دندانپزشک یا شکایت از ایمپلنت دندان، صرف ناراضی بودن بیمار از نتیجه کار از بابت ظاهر نمیتواند موجب به نتیجه رسیدن پرونده کیفری شکایت بابت آسیب پزشکی باشد. زیرا عارضه یا آسیبی بر مبنای قصور پزشکی بر بیمار حادث نگردیده است.

هدف از شکایت بابت آسیب پزشکی چیست؟

شکایت از پزشک بابت آسیب پزشکی برای رسیدن به چه هدفی طرح میشود؟ مطابق آنچه که تجربه بر ما ثابت نموده است، اهداف بیماران از اقامه دعوا و طرح شکایت بابت آسیب پزشکی از قرار ذیل است:

پرواضح است که ممکن است هر شخصی بنا بر انگیزه های مختلف اقدام به طرح شکایت و اقامه دعوا و تشکیل پرونده کیفری نماید، ولیکن موارد مذکور جزو مهمترین اهداف شکایت بابت آسیب پزشکی میباشد.

 به چه مواردی آسیب پزشکی گفته میشود؟

شکایت بابت آسیب پزشکی هنگامی به نتیجه میرسد که مواردی که صدق عنوان آسیب می نمایند، در پرونده کیفری مطروحه موجود باشد. لذا باید بدانید که به چه مواردی آسیب پزشکی گفته میشود؟ وکیل شکایت از پزشک در قالب مثال بیان میدارد: تصور نمایید در جراحی زیبایی و لاغری ابدومینوپلاستی، هدف و مقصود، تخلیه چربی و کاهش سایز شکم و پهلو و در نهایت کاهش وزن میباشد. حال تصور کنید، بعد از جراحی زیبایی فوق و اتمام دوران نقاهت، شکل دفرمه ای برای شکم و پهلو ایجاد شود، یا پس از عمل، محل جراحی عفونت کرده و آسیب های بسیاری بر جسم و روحیه بیمار وارد میشود. در این فرض، عارضه و آسیب محقق شده و طرح شکایت بابت آسیب پزشکی ممکن و محتمل میباشد.

شکایت بابت آسیب پزشکی در انواع جراحی های زیبایی صورت بسیار شایع و متداول میباشد. شکایت از پزشک جراحی زیبایی بینی، بلفاروپلاستی، لیفت صورت و گردن و انواع تزریق های ژل و بوتاکس و چربی به صورت و غیره از شایع ترین موارد مبتلابه در دعاوی جرایم پزشکی میباشد. زیرا آسیب های وارده و عارضه های پیش آمده از قبیل بی حسی موضع تزریق، عفونت لب و گونه، عفونت نخ های لیفت صورت، تاری دید و دوبینی و غیره جزو نتایج زیانبار حاصل از جراحی های زیبایی است که طرح  شکایت بابت آسیب پزشکی را در پی خواهند داشت.

احراز آسیب پزشکی چگونه ممکن است؟

شکایت بابت آسیب پزشکی پس از ثبت، موجب رسیدگی قضایی در مراجع ذی صلاح از قبیل دادسرای جرایم پزشکی و سازمان نظام پزشکی میگردد. حال آسیب و عارضه ای که موجب طرح شکایت بابت آسیب پزشکی شده را چه کسی احراز مینماید؟ آیا میتوان پیش از اقامه دعوا به تحقق یا عدم تحقق چنین مهمی دست یافت؟ بیمار قبل از تشکیل پرونده کیفری، چگونه میتواند بفهمد که به لحاظ علم پزشکی دچار آسیب و عارضه شده است یا خیر؟ وکیل متخصص موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در این زمینه پاسخ میدهد: بهترین توصیه به مراجعه کنندگان گرامی آن است که پیش از تنظیم شکواییه و اقامه دعوای کیفری علیه پزشک معالج، به دیگر متخصصان و پزشکان حاذق در زمینه مربوطه مراجعه کرده و نظر ایشان را جویا شوند.

بعنوان مثال: در شکایت از جراح پروتز سینه، به موکل توصیه میشود که در جهت اطمینان خاطر از بروز عارضه و میزان آن ( به طور تقریبی ) نزد چندین جراح پلاستیک رفته و با مراجعه به ایشان، نظر کارشناسی آنها را اخذ و به وکیل متخصص خویش تحویل دهد. تا ایشان در تنظیم شکواییه از آن ساتفاده نموده و آن نظرات ران نیز ضمیمه شکواییه نماید. به عبارت دیگر، شکایت بابت آسیب پزشکی به استناد نظرات سایر متخصصان نیز تقویت می یابد.

نحوه تعیین خسارت بابت آسیب پزشکی چگونه است؟

شکایت بابت آسیب پزشکی برای رسیدن به یکی از اهداف پیش گفته طرح میشود. یکی از آن اهداف، مطالبه دیه و خسارت از پزشک میباشد. حال پرسش مهم و متداول این است که چه کسی تعیین خسارت و دیه مینماید؟ نحوه محاسبه خسارت و دیه مورد مطالبه بیمار چگونه است؟ وکیل متخصص در این زمینه پاسخ میدهد: بیمار به پزشکی قانونی دلالت میشود. پزشکی قانونی بیمار را معاینه مینماید. نوع و میزان آسیب وارده را تعیین میکند. در طی گزارشی که به آن نامه پزشکی قانونی گفته میشود، درصد قصور پزشکی و تقصیر پزشک معین میشود.

اعتراض به گواهی پزشکی قانونی چگونه است؟

شکایت بابت آسیب پزشکی، موجب معاینه بیمار توسط هیات پزشکان معتمد و مورد وثوق دادگستری میشود. نتیجه معاین و بررسی وضعیت بیمار در قالب نظره کارشناسی آن هیات، به مرجع قضایی ارسال میگردد. حال تصور نمایید در عمل جراحی همچون شکایت از پزشک جراح قلب، گزارش پزشکی قانونی مبنی بر عدم قصور پزشکی باشد! در این فرض می بایست نسبت به اعتراض به گواهی پزشکی قانونی در فرجه مقرر اقدام نموده و خواستار بررسی وضعیت توسط هیات دیگری از پزشکان بشوید.

برای شکایت بابت آسیب پزشکی باید به کجا مراجعه نماییم؟

شکایت بابت آسیب پزشکی همچون سایر شکایات و دعاوی کیفری می بایست در مرجع صالح طرح و اقامه گردد. لذا نخستین گام برای طرح شکایت مذکور، ثبت آن از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی میباشد. سپس پرونده کیفری به دادسرای ویژه جرایم پزشکی ارسال میگردد. بهترین توصیه به شما عزیزان اعطای وکالت به وکیل متخصص میباشد که به کلیه مراحل شکایت از پزشک در دادسرا، دادگاه و سازمان نظام پزشکی اشراف داشته باشد. ولیکن چنانچه به هر دلیلی اخذ وکیل پایه یک دادگستری برای شما میسور نمیباشد، حتما از مشاوره حقوقی تخصصی ایشان بهره مند شوید.

◁◁ بیشتر بدانید:  صلح و سازش در دعاوی پزشکی

شکایت از پزشک بابت آسیب رساندن به بیمار
شکایت از پزشک بابت آسیب رساندن به بیمار

وکیل برای شکایت از آسیب پزشکی در تهران

شاید بعد از هر جراحی و عمل ناموفقی به ذهن تان خطور نموده  باشد که آیا میتوان از جراح یا پزشک معالج و یا حتی آن موسسه پزشکی که در آن عملی صورت گرفته شکایت نمود و از متخلفان درخواست دیه و خسارت کرد یا خیر؟

وکیل دعاوی پزشکی و دارویی بیان میدارد: بدیهی است درصورتیکه پزشک و یا کادر درمان در انجام وظیفه خود کوتاهی و قصوری نموده و به بیمار خویش خواسته و یا ناخواسته آسیبی رسانده باشند باید پاسخگو بوده و در مقام دفاع از خویش برآیند که این دفاع از پزشک و یا اثبات آسیب رساندن پزشک به بیمار امری کاملا تخصصی می باشد. لذا به طرفین توصیه می گردد در صورت مواجهه به چنین سوالاتی با مشاورین و وکلای متخصص ما در مجموعه حقوقی و داوری امین عدالت تماس گرفته و پس از سنجش و آشنایی کامل با تمامی جوانب کار، بهترین گزینه ممکن را انتخاب و از ضرر و زیان های احتمالی جلوگیری نمایند. ما با بهترین وکلای پزشکی تهران همراه تان هستیم.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
diba
3 سال قبل

سلام. من۱۱بهمن ۹۹ بعد از تزریق فیلروژل صورتم دفرمه و متورم شد به کلینیک دکتری که تزریق کرده بود رفتم تخلیه انجام داد که حین کارمن دچارحمله و تشنج شدم که با دخالت اورژانس و امپول و قرص متوقف شد.میتونم از ایشون بابت تشنج و عدم قرینگی صورت و افتادگی پلک شکایت کنم. هشت میلیون هفتصد هزارتومان هزینه گرفتند از من میتونم پولم رو پس بگیرم